söndag 5 april 2015

Nyårskyssen

Titel: Nyårskyssen
Författare: Nora Roberts
Förlag: Albert Bonniers förlag
Sidor: 312
Serie: Värdshustrilogin #3
Språk: Svenska
Originaltitel: The Perfect Hope

Handling från baksidan:
Hope Beaumont trivs med sitt nya liv som föreståndare för familjen Montgomerys värdshus. Här har hon allt hon vill ha, men på kärleksfronten är det stiltje. Den enda närkontakt med det motsatta könet hon får är när hon råkar i luven på äldste brodern Montgomery, Ryder, som alltid lyckas gå henne på nerverna. Visserligen råkade de ge varandra en nyårskyss, men det var bara ett misstag. Eller?

Omdöme:
Jag har sagt det - oändligt många gånger - förut och jag säger det igen: Nora Roberts är ett geni. Jag köpte alla delarna i Värdshus-trilogin i en bok i lördags och nu (i skrivande stund - måndag) har jag läst ut alla 3 delarna. Fast det var bara den tredje & sista delen - denna - som var oläst medan första & andra var omläsningar. Bara det säger ju hur bra Roberts är.

I alla fall, jag kunde verkligen inte sluta läsa utan bara slukade sida efter sida. Författarinnans mönster är väldigt uppenbart vid det här laget, men jag tycker fortfarande att hon kan överraska en. Jag älskar hur hon kan få in lite spänning kring det mystiska & onaturliga mellan alla känslor på ett smidigt sätt som gör att allting hör ihop och inte bara "det finns där, det påverkar ingenting, inget mer med det" utan här är det ett spöke som gärna vill "hjälpa" till med deras kärleksrelationer och lite därtill.

En annan sak som Roberts alltid lyckas med är karaktärerna. Det är sällan som jag har stängt igen en utav hennes böcker utan någon karaktär som verkligen har blivit en favorit, utan det är mer ett tiotal som blir favoritkaraktärer. Hope, som för övrigt är ett väldigt coolt namn, tycker jag nog är min favorit utav de kvinnliga huvudrollerna i den här trilogin. Men jag tycker fortfarande väldigt mycket om Clare och Avery också, men mer om Hope. Hon är liksom den som drar i en hel trådar, fixar allt runt omkring, är stark, modig och bara så... himla härlig. Hon kan dessutom stå upp för sig själv och vara som Rose Hathaway (Vampire Academy) på Ryders kommentarer. Så, heja Hope! Bröderna Montgomery är rena guldgruvor sett ur bokens perspektiv. Även Ryder som har en rar sida, fast han visar den inte så ofta bara...

Nyårskyssen måste vara den bästa delen i Värdshustrilogin, även om det inte skiljer mycket mellan de tre delarna. Jag kommer verkligen att sakna karaktärerna i den här serien, jag hoppas att Roberts någon gång i framtiden kan skriva en serie med karaktärer från alla hennes sådana här serier (typ barnen som vuxna) så att man får återse alla på en gång. Jösses, det skulle vara en helt underbar bok.
Alla ingredienser för en riktigt bra romantikbok finns med i boken; starka kvinnliga karaktärer, snygga & beskyddande manliga karaktärer, känslor, drama, spänning och en stor familj. För ja, jag tycker faktiskt det sistnämnda är en viktig del i en sådan här bok. Och det är Nora Roberts som gjort att jag tycker så.

Återigen en lika bra bok av Nora Roberts som alla andra. Om du inte har läst något av henne än - gör det. Annars går du verkligen miste om något. 

Bästa karaktär/er:
Hope!

Andra delar i serien:
1. Värdshuset
2. Pojkvännen
3. Nyårskyssen2 kommentarer:

  1. Håller helt med, Nora Roberts böcker är jättebra!
    Kolla gärna in vår blogg, bokdrommar.blogspot.se

    SvaraRadera
  2. Den här serien har jag tänkt läsa länge. Måste göra det :)

    SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!