måndag 9 februari 2015

Hundra omistliga ting

Titel: Hundra omistliga ting
Författare: Lucy Dillon
Förlag: Forum (tack för boken!)
Sidor: 487
Serie: -
Språk: Svenska
Originaltitel: A Hundred Pieces of Me

Handling från baksidan:

Gina Bellamy börjar om på nytt efter ett år som hon allra helst skulle vilja glömma. För att hitta sig själv igen bestämmer hon sig för att slänga det mesta hon äger. Endast hundra saker får hon spara -hundra personliga saker ska bli den nystart hon längtar efter. Men att göra upp med det förflutna blir svårare än hon har tänkt sig.

Med hjälp av ett husrenoveringsprojekt, bästa väninnan och en hemlös greyhound vågar Gina till slut börja blicka framåt och se ljust på livet igen. Hon inser hur viktigt det är att leva i nuet och ta vara på varje ögonblick av lycka.


Omdöme:
Lucy Dillons böcker är alltid mysiga och fulla av varma känslor, och hennes nyaste är inget undantag. Jag tycker att Hundra omistliga ting tillsammans med Ensamma hjärtan och hemlösa hundar är hennes två bästa böcker som jag läst hittills.

Karaktärerna känns trovärdiga på det sättet att det lika gärna kunde vara en själv som var huvudkaraktären. Gina är rolig och intressant att följa och med hjälp av Dillons fantastiska, målande språk så känns hon precis som en utav ens vänner.

Hundra omistliga ting måste vara en utav Lucy Dillons allra bästa böcker. Karaktärerna och händelserna är trovärdiga, man känner samhörighet med huvudpersonen Gina och man får ett begär utav att skaffa hund. Språket är som vanligt målande o underbart, det är flyt i boken och sidorna bara flyger förbi utan att man vill att boken ska ta slut.
Jag älskar idén med att man bara sparar 100 personliga saker som sedan ska stå för en nystart, det är något som jag gärna skulle vilja testa någon gång. I alla hennes böcker tar hundar upp en stor del och varenda gång blir jag lockad av tanken att skaffa en när jag blir äldre, det känns bara så himla mysigt.

Lucy Dillons gör att man vill leva bättre och ta vara på vartenda ögonblick, man får en bättre inställning till livet på sätt och vis.

Hennes böcker rekommenderas till alla som vill läsa feel good-böcker med mycket känslor och tankar kring livet och alla val man måste göra.

Andra böcker av författarinnan:
Tango för vilsna själar
Hundar, hus och hjärtats längtan
Ensamma hjärtan och hemlösa hundar
Och så levde de lyckliga

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!