lördag 21 februari 2015

Bokbloggsjerka 20-23 februari 2015

Gissa vad? I torsdags blev jag femton!!! hipphipphurra

Jag fick bland annat ett zoomobjektiv till systemkameran och biljetter till SM-finalen i innebandy. På eftermiddagen hade jag träning o firades även där. ^^

***
Det är ju helg igen och det "invigs" som vanligt med Annikas bokbloggsjerka. Den här veckan ska vi svara på:

Det vill säga var (och hur) författar du dina inlägg?

Jag brukar försöka skriva mina recensioner så fort som möjligt, även om det ibland kan dröja upp till två veckor innan jag skrivit färdigt den och ännu längre tid tills den kommer upp på bloggen eftersom jag tidsinställer nästan alla mina inlägg. 

Att tidsinställa inlägg har nog typ räddat min karriär som bokbloggerska, för det skulle annars stå tomt här på bloggen i några veckor och sedan under några intensiva dagar så skulle det dyka upp desto mer inlägg och sedan kommer det att vara öde igen. Men som tur är kan man schemalägga inläggen och på så sätt kan jag sprida ut inläggen lite mer. :)

Jag bloggar alltid hemifrån, då det är för stökigt på skolan och andra platser, och jag kanske sitter 40 minuter för att dels skriva nåt inlägg, ex en recension som kanske tar ca 30 min & skriva, plus att checka allt annat. 

Ifall jag skulle ge några tips är det att man inte ska skriva för många inlägg på en & samma gång, för då blir oftast samma innehåll & samma uppbyggnad av meningar och sånt. När du läser en bok som du vet ska recenseras längre fram: skriv upp stödord och lite vad du får för intryck av karaktärerna, språket, världen, etc. så att när du väl ska skriva recensionen har något att utgå ifrån och det hjälper dig kanske att komma ihåg mer exakta detaljer om vad tyckte om boken. 

Jag vet inte riktigt om det besvarade jerkans fråga, men jag hoppas att ni har fått ut lite av det! :)


6 kommentarer:

 1. Min blogg hade också varit stendöd ibland och nästan manisk ibland om det inte hade varit för att man faktiskt kan spara och tidsinställa inlägg :)

  SvaraRadera
 2. Hm, det där med tidsinställda inlägg har jag aldrig ens fattat hur man gör.

  SvaraRadera
 3. GRATTIIIS femtonåring!!! Och ja, tidsinställda inlägg är nog också min räddare i nöden ;D

  SvaraRadera
 4. Grattis i efterskott! Min räddning när det gäller blogginlägg är att jag inte jobbar eller pluggar så jag har all tid i världen

  SvaraRadera
 5. Jag har inte testat tidsinställda inlägg ännu, men funderar lite på att göra det. ;)

  SvaraRadera
 6. Grattis! Jag tidsinställer inte, men brukar ha en hög inlägg i reserv för de gånger jag inte är så kreativ...

  SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!