fredag 27 februari 2015

I min brevlåda #70


Under två dagar har jag fått hem 3 (!) paket med posten. Och alla från Modernista. Jag måste först & främst tillägga att jag inte har "beställt" hem böckerna utan bara fått dem. Bara sådär. Modernista är verkligen ett utav mina favoritförlag! 

Det jag fick från Modernista var Rick Riordans första del i hans nyaste serie - Kane krönikan - och boken heter Den röda pyramiden. Eftersom jag tyckte att Percy Jackson-serien ändå började bra, så kommer jag ha liiiite förväntningar på denna.

Den andra boken var Den Lille Prinsen som är en klassiker i nyutgåva. Mer exakt: den senaste utgåvan på 63 år. Boken verkar vara bra & handlar om någon slags utomjording - prinsen - som kommit till Jorden och undrar varför vi ser allting med siffror och varför vi bedömer skönhet efter utseende och inte efter det vi inte ser. En tankeställare förmodligen.

Sedan fick jag även hem deras sommarkatalog! Jag tycker det är roligt att förlaget tar tid till att skicka ut såna här ex till bokbloggare istället för att man bara får ett mejl och allting är kaos. Det känns trevligare på nåt sätt, liksom att de tänker på oss. 

Tusen tack till Modernista för böckerna & katalogen!

(kanske kommer upp nåt inlägg om vilka böcker jag är intresserad av i Modernistas sommarutgivning)

onsdag 25 februari 2015

Throne of Glass

Titel: Throne of Glass
Författare: Sarah J. Maas
Förlag: Bloomsbury
Sidor: 406
Serie: Throne of Glass #1
Språk: Engelska
Originaltitel: -

Handling från baksidan:

In a world without magic, an assassin is summoned to the castle. She comes not to kill the vicious king who rules from his throne of glass but to win her freedom. If she defeats twenty-three killers, thieves, and warriors in a competition, she will be released from prison to serve as the King's Champion. Her name is Celaena Sardothien.

The Crown Prince will provoke her. The Captain of the Guard will protect her. And a princess from a faraway land will befriend her. But something evil dwells in the castle - and it's there to kill. When her competitors start dying one by one, Celaena's fight for freedom becomes a fight for survival - and a desperate quest to root out the evil before it destorys her world.

Omdöme:
En bok om en lönnmördande ung tjej som måste segra utmanare för att vinna sin frihet? JA TACK!

Min första tanke efter att ha läst ut boken var att jag måste ha nästa del nu, men min andra tanke var att jag kanske kan vänta lite med det eftersom det finns några saker som gör att boken inte blir bäst. För boken i helhet är superbra och jag kunde verkligen inte släppa ifrån mig den, utan satt alldeles för länge långt in på natten för att läsa klart den, men den når ändå inte högst upp.

Celaena är en tuff & häftig karaktär och jag älskar att hon har lite Rose Hathaway-gener i sig och är sarkastisk mot de personerna som har högre position än hon i samhället och ändå inte bryr sig så mycket om det. Men hon är lite för gnällig ibland och känns mest som en kärlekskrank tonåring än "världens bästa lönnmördare" som är liiite för mycket skryt enligt mig. Jag hoppas att hon i nästa del blir mer självsäker & starkare, och visar att hon är den som är bäst och inte den som var bäst.
Jag älskar Celaena & Nehemias vänskap, trots att det blev lite missämja mellan dem emellanåt, och åt vissa av deras samtal satt jag & skrattade rakt ut. Dorian och Chaol är helt okej både två, men det är ingen av dem som är sådär "wow!-ig". Snälla, säg bara inte att det blir ännu en eländig kärlekstriangel, seriöst jag orkar inte med det längre.

Throne of Glass är riktigt, riktigt bra men ändå på nåt sätt inte bäst eftersom det finns några "misstag" som en kärlekstriangel, en lite för gnällig huvudkaraktär, språket är sådär och vissa saker är för förutsägbara. Men till det positiva, det är spännande nästan hela tiden och boken är verkligen beroendeframkallande. Humorn är något som jag uppskattade väldigt mycket i boken och Celaena är en härlig karaktär att följa - trots hennes brister. Hon är kick-ass men jag har förhoppningar på att hon ska bli ännu mer kick-ass-are och inte lika gnällig. Handlingen och fantasyvärlden är två utav de saker som är på topp i boken, handlingen bara flyter på och man kan verkligen inte släppa boken ens för några minuter, och fantasyvärlden är intressant och annorlunda i vissa aspekter.

Kort sagt, ha inte för höga förväntningar på boken för utan de tror jag att boken blir såå mycket bättre, för det har den potential till. Jag kan knappt vänta tills jag får läsa nästa del, då de flesta säger att den är den bästa boken i serien, men ska nog vänta ett tag ändå.

Citat:
"Libraries were full of ideas - perhaps the most dangerous and powerful of all weapons."



4,5 är nog det rätta betyget för den här boken






tisdag 24 februari 2015

Top Ten Tuesday #27

För att det inte ska se allt för tomt ut på bloggen så tänkte jag svara på The Broke and the Bookish's Top Ten Tuesday idag. Och temat/kategorin är Top Ten Favorite Heroines From Books.

(Utan nån speciell ordning)
1. Rose Hathaway, Vampire Academy 

2. Arya Stark, Game of Thrones 

3. Vin, Mistborn 

4. Hermione Granger, Harry Potter 

5. Liesel, Boktjuven

6. Katniss Everdeen, The Hunger Games

7. Tris, Divergent

8. Daenerys Targaryen, Game of Thrones

9. Katsa, De Utvalda

10. Celaena Sardothien (jag var väldigt osäker på ifall jag skulle ta med henne eller inte, men jag tycker att hon förtjänar en plats på listan)

Det finns såklart en hel del andra karaktärer där ute som förtjänar att vara med på listan, men tio var det. 

Vilken/vilka är era favorithjältinnor? 

lördag 21 februari 2015

Bokbloggsjerka 20-23 februari 2015

Gissa vad? I torsdags blev jag femton!!! hipphipphurra

Jag fick bland annat ett zoomobjektiv till systemkameran och biljetter till SM-finalen i innebandy. På eftermiddagen hade jag träning o firades även där. ^^

***
Det är ju helg igen och det "invigs" som vanligt med Annikas bokbloggsjerka. Den här veckan ska vi svara på:

Det vill säga var (och hur) författar du dina inlägg?

Jag brukar försöka skriva mina recensioner så fort som möjligt, även om det ibland kan dröja upp till två veckor innan jag skrivit färdigt den och ännu längre tid tills den kommer upp på bloggen eftersom jag tidsinställer nästan alla mina inlägg. 

Att tidsinställa inlägg har nog typ räddat min karriär som bokbloggerska, för det skulle annars stå tomt här på bloggen i några veckor och sedan under några intensiva dagar så skulle det dyka upp desto mer inlägg och sedan kommer det att vara öde igen. Men som tur är kan man schemalägga inläggen och på så sätt kan jag sprida ut inläggen lite mer. :)

Jag bloggar alltid hemifrån, då det är för stökigt på skolan och andra platser, och jag kanske sitter 40 minuter för att dels skriva nåt inlägg, ex en recension som kanske tar ca 30 min & skriva, plus att checka allt annat. 

Ifall jag skulle ge några tips är det att man inte ska skriva för många inlägg på en & samma gång, för då blir oftast samma innehåll & samma uppbyggnad av meningar och sånt. När du läser en bok som du vet ska recenseras längre fram: skriv upp stödord och lite vad du får för intryck av karaktärerna, språket, världen, etc. så att när du väl ska skriva recensionen har något att utgå ifrån och det hjälper dig kanske att komma ihåg mer exakta detaljer om vad tyckte om boken. 

Jag vet inte riktigt om det besvarade jerkans fråga, men jag hoppas att ni har fått ut lite av det! :)


fredag 20 februari 2015

Katherine-teorin

Titel: Katherine-teorin
Författare: John Green
Förlag: Bonnier Carlsen (Tack för boken!)
Sidor: 304
Serie: -
Språk: Svenska
Originaltitel: An Abundance of Katherines

Handling från baksidan:
När det kommer till förhållanden söker sig de flesta till en viss sort. Colin Singletons sort heter Katherine. Men de är tyvärr också en sort som gör slut med Colin. 19 gånger har detta hänt noga räknat.
I kölvattnet av den senaste dumpningskatastrofen drar Colin, före detta barn geni, ut på en road trip med sin (enda) kompis Hassan.
Är Colin fortfarande ett geni, bara lite äldre?  Kommer han att gå till historien genom att skapa en dumpningsformel som förutser när ett förhållande ska ta slut? Kommer han att vara den som gör slut nästa gång? Vi får alla svaren i Gutshot, Tennessee.

Omdöme:
John Green är en utav mina favoritförfattare all-time, trots det att TFiOS är den enda boken (hittills) som verkligen har haft allt det där extra. Var är Alaska?, Pappersstäder och även denna saknar något för att bli till den där ultimata John Green-favoriten. Även om Katherine-teorin är på god väg att bli den där boken.

Jag tycker det är intressant om att läsa om en karaktär som har så himla smarta tankar och funderingar, han sätter verkligen ord på vissa saker som andra inte ens kan frammana i tankarna. Visserligen förstod jag inte alla hans diagram & andra mattesaker, men det är faktiskt roligt och lite annorlunda att läsa om det i en sån här typisk ungdomsbok. Som att det är skillnad mellan ett underbarn och ett barngeni - en lär sig saker som andra har kommit på och en är den som kommer på det, eller något sånt.

Hassan måste vara min favoritkaraktär i den här boken. Gud, jag vet inte hur mycket jag skrattat åt Colin & Hassans samtal och ibland skrattade jag tills jag grät. Han känns lite som en sådan där person som kan förändra världen till det bättre.

En sak jag älskar i boken är fotnoterna. Den idén är så himla briljant, unik och speciell (i alla fall för mig, bara 2:a gången jag sett sånt här i en bok som jag läst, första var Nya kontakter). Med hjälp av fotnoterna så kan man förmedla så mycket mer känns det som. Jag hoppas att fler författare snappar upp den här idén med fotnoter, för jag älskar verkligen det. Det ger lite mer touch till själva boken - typ.

Språket är helt fantastiskt. Jag har inget negativt att säga om det. Bara - LÄS NÅGON UTAV JOHN GREENS BÖCKER!!!!

Katherine-teorin är en typisk John Green-bok med ett fantastiskt språk, karaktärer (i alla fall vissa) man minns och man får sig en tankeställare. Efter att ha läst en bok av honom börjar man på tänka på ett annat sätt på vissa saker och man upptäcker att världen ibland är så himla mycket mer än vad man tror. Det finns även med quotes som man inte glömmer i första taget - och fotnoter.

Jag tycker inte att den matchar Förr eller senare exploderar jag till fullo, men den är på god väg mot det och jag hoppas att nästa bok jag får läsa av Green är ännu bättre. Boken rekommenderas till alla som vill läsa en ungdomsbok med kärlek, vänskap och lite matteformler som huvudingredienser.

Bästa karaktär/er:
Hassan.


onsdag 18 februari 2015

The Bane Chronicles

The Bane Chronicles (häftad)Titel: The Bane Chronicles
Författare: Cassandra Clare (& Sarah Rees Brennan & Maureen Johnson)
Förlag: Walker Books
Sidor: 503
Serie: ?
Språk: Engelska
Originaltitel: -

Handling från baksidan:

It is not easy being Magnus Bane, As a warlock, he's often called upon to fix the problems of others. His life has been long, and his loves have been many. And Magnus has a way of making sure he's in the right place at the right - or perhaps wrong - time. The French Revolution, Prohibition, the first great battle between Valentine and the New York Institute...

Magnus was there, and usually in the middle of it. Magnus will never be able to tell all of his tales. No one would believe him. But these eleven stories shed a little light on his often inscrutable character. They are stories he probably wishes had never got out.

Omdöme:
Magnus Bane måste vara en utav mina favoritkaraktär all-time. Han är (hysteriskt) rolig, snäll, charmig, omtänksam, och galen.

I julklapp fick jag The Bane Chronicles som innehåller alla elva noveller som släppts om just Magnus Bane & hans äventyr. Jag tycker att det var jätteintressant att läsa om han & hans "kompisars" - Ragnor & Catarina - upptåg i Peru. Hahah, Ragnor och Magnus tillsammans är helt oslagbara, den ena är seriös hela tiden medan den andra inte kan ta något på allvar. Ni kan nog gissa vem som är vem...

Jag älskar Clares (och Rees Brennans & Johnsons) språk & värld. Varenda gång jag stänger igen boken vill jag bara tillbaka till Shadowhunter-världen och veta mer, mer & mer.

Magnus berättarröst är stört härlig och ibland hysteriskt rolig. Haha, med Magnus PoV blir en bok aldrig tråkig.. Humorn är något jag verkligen älskar i Clares böcker, den finns alltid där och gör det mörkare stunderna ljusare och roligare. Och med Magnus Bane som huvudkaraktär kan det ju inte bli annat än bra.

Det är ju elva olika noveller om Magnus i olika tidsåldrar och olika platser, och ibland kunde jag tycka att det blev väldigt rörigt med vilken ordning alla händelser kom i. Annars tyckte jag att boken rakt igenom var bra. I The Runaway Queen fick vi träffa på en svensk, Axel von Fersen, under Franska revolutionen vilket är lite ironiskt med tanke på att jag inte för så länge sedan läst om det i skolen. I Vampires, Scones, and Edmund Herondale fick vi träffa på Wills (från The Infernal Devices, prologserien till The Mortal Instruments) pappa.

Mina favoriter i boken var nog Saving Raphael Santiago då vi fick se en helt annan sida av honom än i TMI och jag började faktiskt gilla honom, trots att han kan vara väldigt irriterande och elak, The Midnight Heir - vilken innehöll en stor spoiler för dem som inte läst klart TID - alltså jag. Fast jag hade ju redan mina misstankar om vad som skulle hända, men det är ju aldrig kul att bli spoilad :(. Iallafall, jag tyckte att den var en utav de bästa och jag är jättesugen på att läsa sista delen Clockwork Princess så fort som möjligt för att få återse Will, Jem & Tessa. Tyckte bara att den slutade lite abrupt, jag ville ju veta vad som skulle hända sen?! Men de två bästa var dem där Alec var med i - The Course of True Love (and First Dates) och What to Buy the Shadowhunter Who Has Everything. Magnus & Alec relation är bara så himla gullig & bedårande. Hejar verkligen på dem som ship i TMI nu < 3

The Bane Chronicles rekommenderar jag till alla som er vill läsa mer om Magnus Bane och återigen stiga in i Clares Shadowhunter-world. Men läs inte The Midnight Heir om ni inte läst klart The Infernal Devices - stor spoilervarning på den. Noveller är korta, lättsamma och roliga + att vi får läsa mer om Magnus Bane. Bättre kan det ju inte bli?

Bästa karaktär/er:
Magnus såklart!

Alla novellerna i boken:
1. What Really Happened in Peru
2. The Runaway Queen
3. Vampires, Scones, and Edmund Herondale
4. The Midnight Heir
5. The Rise of the Hotel Durmort
6. Saving Raphael Santiago
7. The Fall of the Hotel Durmort
8. What to Buy the Shadowhunter Who Has Everything
9. The Last Stand of the New York Institute
10. The Course of True Love (and First Dates)
11. The Voicemail of Magnus Bane




måndag 16 februari 2015

Och den lyckligt (lottade) vinnaren är...

Hannah!! 

Stort grattis & jag hoppas att du kommer tycka om boken!

Jag har skickat ett mejl till dig om vidare instruktioner :)

***
Jag blev verkligen överraskad över hur många som faktiskt var med i tävlingen, med det faktum att det är en hel den andra bokbloggar därute som har samma tävling. 

Helst så skulle jag ha velat ge varenda en av er som deltog varsitt ex, men tyvärr så funkar det inte så :(

Jag hoppas att ni nya läsare (och gamla) stannar kvar här på bloggen för att i framtiden kunna ta del av mer tävlingar men även mycket annat. Det kan hända att det blir en tävling nu till våren också...

Återigen, STORT grattis till Hannah, en STOR kram till alla er som var med i tävlingen och ett STORT tack till Rabén Sjögren som sponsrade tävlingen! 


PS. Jag började att läsa Throne of Glass igår och den verkar vara SUPER-bra! Celaena är verkligen en häftig karaktär. 



söndag 15 februari 2015

Boktjuven

Titel: Boktjuven
Författare: Markus Zusak
Förlag: B Wahlströms (Tack för boken!!!)
Sidor: 584
Serie: -
Språk: Svenska
Originaltitel: The Book Thief

Handling från insidan av boken:

När Döden berättar en historia måste du lyssna.

Tyskland 1939. Landet håller andan. Döden har aldrig haft mer att göra, och det är bara början.

Nioåriga Liesel Meminger bor hos en fosterfamilj. Hennes föräldrar har tagits till ett koncentrationsläger och hennes lillebror är död.
Liesel är en boktjuv - hon stjäl från nazisternas bokbål, från borgmästarens bibliotek, varhelst böcker finns att hitta. Hon delar böckerna med sina grannar när de sitter i skyddsrummen och med den judiske man som gömmer sig i hennes källare.

Detta är Liesels berättelse. Och berättelsen om dem som bodde på Himmel StraBe när bomberna föll.

Omdöme:
Det finns inga ord över som boktjuven inte redan tagit, bara: LÄS DEN HÄR BOKEN. Jag har inget mer att säga. Jag är mål(ord)lös.

Jag har hört så många hyllnings-recensioner att jag nästan varit rädd för att läsa den här boken. För tänk om den inte når upp till mina förväntningar? Men efter ett kapitel så var jag säker på att den här boken skulle förmodligen slå förhoppningar tusen gånger om.

Det är fascinerande & speciellt att Döden får berätta boken och att det inte är en typisk bok ur huvudpersonens synvinkel. Jag vet det låter lite skumt med att den egentliga huvudrollen inte ens får berätta sin egen historia. Men det är för att hon förmodligen inte skulle se skönheten och modet i allt hon gjorde - såsom Döden gjorde när det var hen som berättade. Sättet som det berättades på kändes också unikt med att man fick läsa kapitel både i nutid och i det förflutna. Plus att här och var avslöjades nån karaktärs öde vilket gjorde att man bara satt och väntade på att just det skulle inträffa, vilket bidrog till att man satt ännu flera nålar medan man läste.

Språket målar upp en hemsk bild av verkligheten under andra världskriget. Visserligen har författaren kanske inte själv upplevt den, men med hjälp av andra människors ord känns det som att Markus Zusak har lyckats återskapa de fruktansvärda åren. (Jag förstår inte hur en enskild människa kan bestämma sig för att döda flera miljoner andra människor bara för att de är annorlunda jämfört med Hitlers "ideal". Dåligt ord, dålig budskap enligt min mening. En färdiggjord mall för hur man ska se ut, vara & bete sig? Nej tack. Förlåt, men jag tycker bara att WWII var så himla hemskt och omänskligt.)

Det finns ett flertal karaktärer som jag verkligen kommer att minnas från den här boken. Liesel. Hans. Rudy. Max. Deras liv känns så hopplöst när man redan vet att förmodligen alla kommer att dö innan boken är slut. Men tack vare deras drömmar - speciellt Liesel & Max - så blir boken också värmande och lite ljusare mitt bland allt det mörka. Jag älskar Liesel & Rudys vänskap, alltså när spoiler! (Rudy dog ville jag bara att det skulle vara ett skämt - trots att man redan innan flera gånger i boken fått hintar om det - och att han skulle vakna upp. Varför kunde inte Liesel & Rudy få leva lyckliga tillsammans?) spoiler slut. 



Boktjuven är underbar, fantastisk, hjärtekrossande, fasansfull, hemsk, sorglig men verkligheten. Den visar den mörka sidan av - vissa - människor och man inser verkligen hur bra man själv har det jämfört med de fattiga karaktärerna i boken. Det var verkligen inte lätt att läsa igenom hela boken, dels för att man misstänkte vad som skulle hända på slutet, dels för att allt bara är så hemskt, och dels för att tårarna skymde sikten. Jag vet inte hur många gånger jag grät medan jag läste boken, men i slutet var det allra värst.
Boken är unik med en annorlunda miljö - mitt i Nazityskland under WWII, en speciell berättarteknik och karaktärer som inte kommer försvinna ur ens tankar på ett tag. I boken dyker det upp teckningar och handskrivna meningar som ger liv åt Max drömmar, vilket är ett skönt avbrott mot det runt omkring.

Jag tycker att alla borde ta sig tid till att läsa Boktjuven för trots att den är ganska så lång och handlar om hemska saker, så får man ett nytt perspektiv på livet och man inser att man har det väldigt bra. Så alla som läser detta: läs den.

(jag tror jag slutar att skriva där, för annars kommer den här recensionen att bli en roman. ifall ni inte orkade läsa alltihopa utan hoppade hit: läs då de två orden på slutet av meningen ovanför det här stycket.)

Bästa karaktär/er: Liesel, Rudy, Hans & Max




lördag 14 februari 2015

I min brevlåda #69

Nästa vecka på torsdag (den 19:e) fyller jag femton år och i fredags så var min fadder/gudmor hemma hos oss och firade mig då hon annars bor i Stockholm. 

Jag fick två - eller rättare sagt tre - bokiga presenter av henna och det var första & andra delen i Percy Jackson-serien av Rick Riordan + en plastkasse från Piratförlaget. 

Sedan idag, eftersom det var alla hjärtans dag, så fick jag två böcker utav mina föräldrar. Tack så jätte mycket! < 3
Och böckerna var Låt vargarna komma och Throne of Glass. Jag har jättemånga böcker hemma just nu som jag så gärna vill läsa men jag har ingen tid!! 
Jag kommer förmodligen att läsa Throne of Glass efter att jag läst ut Cassandra Clares noveller om Magnus Bane och därefter blir det nog nån Percy Jackson-bok. 

Jag tror att mission for tomorrow är att göra en TBR-jar. 

Är det någon utav er som har en sådan? 

torsdag 12 februari 2015

I min brevlåda #68

Jag har lyckats hålla mig från att få hem alldeles för många recex det här året och är hittills "bara" uppe i ca 3 stycken. Den tredje och senaste boken jag fick hem var den 8 (?) delen i Diana Gabaldons serie Främlingen. Skugga av svek I heter den och ja, det ska komma en - förmodligen - lika tjock del till då boken är uppdelad i 2 delar.
Uppskattningsvis är boken jag fått hem 500-700 sidor (exakt: 702) och ifall nästa del är lika lång håller Skugga av svek-delarna tillsammans samma tjockleksklass som alla andra delar i serien.

Men, trots att böckerna är väldigt tjocka så är serien otroligt bra men kanske lite långdraget ibland. Jag hoppas på att Skugga av svek I är lika bra som föregångarna och att serien får ett "uppåt-tjack".

Just nu håller jag på att läsa The Bane Chronicles av Cassandra Clare (bl.a.) och det ett skön kontrast gentemot Boktjuven som jag läste tidigare.

Är det någon som har läst någon bok av Diana Gabaldon? Sugen på att läsa den senaste delen?

Btw, om en vecka blir jag femton!!! 

onsdag 11 februari 2015

Soundtracket till Fifty Shades of Grey

Har ni hört de - få - låtar som har släppts från soundtracket till Fifty shades of Grey? Det. Är. Helt. Fantastiskt.

Visserligen har det bara släppts några få en, men det jag har hört hittills är låtar som bara är så....aahh.
De passar liksom så himla bra till hur boken var och jag hoppas att filmen kommer vara lika bra. För jo, jag ska nog se den någon dag eftersom jag älskade trilogin och älskar det vi hittills har fått se från filmen.

Låtarna som jag lyssnar på nonstop just nu är Weeknd's Earned It, Sofia Karlbergs cover på Beyoncés Crazy in Love och favoriten Love Me Like You Do av Ellie Goulding. Seriöst, dessa tre kan jag ha på repeat hela dan och jag skulle inte tröttna på dom. Jag får rysningar när jag hör dom, för det känns verkligen som att låtarna är gjorda till filmen/böckerna och man får bara ännu mer cravings efter filmen.

Har ni hört någon låt från soundtracket?

Här är mina tre favoriter (hittills):










tisdag 10 februari 2015

TÄVLING - Signerat ex av Cirkeln

Lagom till filmpremiären av Cirkeln - av de svenska författarna Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren - så har jag fått ett erbjudande om att lotta ut ett exemplar av boken med filmomslaget + att den är signerad!

Filmpremiären för filmen är onsdag 18 februari. (alltså nästa vecka.)

Jag är hur taggad som helst på att se filmen & hoppas verkligen att den kommer vara lika bra som boken var. Extra roligt är det ju att den är baserad på en bok utav två svenska författare & att det blivit en sån succé!

Är det någon annan som är sugen på att se filmen?


För att vara med i lottningen:  kommentera på det här inlägget & skriv en motivering till varför just du vill vinna boken! 

UPDATE: Sista dagen för att kommentera & anmäla sig till tävlingen är 15/2 23:59. 


måndag 9 februari 2015

Hundra omistliga ting

Titel: Hundra omistliga ting
Författare: Lucy Dillon
Förlag: Forum (tack för boken!)
Sidor: 487
Serie: -
Språk: Svenska
Originaltitel: A Hundred Pieces of Me

Handling från baksidan:

Gina Bellamy börjar om på nytt efter ett år som hon allra helst skulle vilja glömma. För att hitta sig själv igen bestämmer hon sig för att slänga det mesta hon äger. Endast hundra saker får hon spara -hundra personliga saker ska bli den nystart hon längtar efter. Men att göra upp med det förflutna blir svårare än hon har tänkt sig.

Med hjälp av ett husrenoveringsprojekt, bästa väninnan och en hemlös greyhound vågar Gina till slut börja blicka framåt och se ljust på livet igen. Hon inser hur viktigt det är att leva i nuet och ta vara på varje ögonblick av lycka.


Omdöme:
Lucy Dillons böcker är alltid mysiga och fulla av varma känslor, och hennes nyaste är inget undantag. Jag tycker att Hundra omistliga ting tillsammans med Ensamma hjärtan och hemlösa hundar är hennes två bästa böcker som jag läst hittills.

Karaktärerna känns trovärdiga på det sättet att det lika gärna kunde vara en själv som var huvudkaraktären. Gina är rolig och intressant att följa och med hjälp av Dillons fantastiska, målande språk så känns hon precis som en utav ens vänner.

Hundra omistliga ting måste vara en utav Lucy Dillons allra bästa böcker. Karaktärerna och händelserna är trovärdiga, man känner samhörighet med huvudpersonen Gina och man får ett begär utav att skaffa hund. Språket är som vanligt målande o underbart, det är flyt i boken och sidorna bara flyger förbi utan att man vill att boken ska ta slut.
Jag älskar idén med att man bara sparar 100 personliga saker som sedan ska stå för en nystart, det är något som jag gärna skulle vilja testa någon gång. I alla hennes böcker tar hundar upp en stor del och varenda gång blir jag lockad av tanken att skaffa en när jag blir äldre, det känns bara så himla mysigt.

Lucy Dillons gör att man vill leva bättre och ta vara på vartenda ögonblick, man får en bättre inställning till livet på sätt och vis.

Hennes böcker rekommenderas till alla som vill läsa feel good-böcker med mycket känslor och tankar kring livet och alla val man måste göra.

Andra böcker av författarinnan:
Tango för vilsna själar
Hundar, hus och hjärtats längtan
Ensamma hjärtan och hemlösa hundar
Och så levde de lyckliga





fredag 6 februari 2015

Massolit Book Blog Awards & SPORTLOV!

Det är äntligen fredag OCH sportlov!!!!

Plus att Massolit Book Blog Awards drar igång idag och håller på fram tills 13 februari kl. 12.00 - alltså på fredag nästa vecka.

Ni skulle vara superdupersöta-gulliga-underbara ifall ni vill nominera min blogg i någon utav kategorierna:

  • Årets bokblogg
  • Årets nischade bokblogg
  • Årets bokbloggsinlägg
För att nominera går ni på massolitbookblogawards.se eller tryck HÄR!


Även lite kort från deras Facebook-sida:

"För fjärde året i rad är det dags för Massolit Book Blog Awards! Idag går startskottet och nomineringen är nu öppen. Massolit Förlagsgrupp vill uppmärksamma de bokbloggar som under 2014 på bästa sätt främjat intresset för litteraturen och skapat ett eget rum för den bokintresserade att vistas i. Nominera era favoritbokbloggar i kategorierna Årets bokblogg, Årets nischade bokblogg samt Årets bokbloggsinlägg. Nominera och läs mer på massolitbookblogawards.se!"

En allmän omröstning pågår den 2-9 mars och vinnaren utses under Massolit Book Blog Awards den 11 mars, årets vinnare erbjuds att sitta med i nästa års jury, man kan inte vinna två år i rad.

***
Eftersom jag har sportlov nästa vecka så ska jag försöka hinna avsluta åtminstone 2 böcker. Boktjuven är helt suverän, underbar, hemsk och sorglig på samma gång och jag vill bara läsa mer & mer. Som tur är har jag typ halva boken kvar! ^^ Efter att jag läst klart har jag tänkt att se filmen och jag hoppas att den är lika bra som boken hittills har varit!

När har ni sportlov? :) (om ni har det alltså) Har ni bestämt er för att göra nåt speciellt då?  


söndag 1 februari 2015

Månadens läs rapport: Januari 2015


Lästa böcker:

Tango för vilsna själar - Lucy Dillon
Kleptomania - Kristina Hård
Katherine-teorin - John Green
Det svarta hjärtat - Holly Black
Röd som blod - Salla Simukka
Femtio nyanser av honom - E.L. James (omläsning)
Femtio nyanser av mörker - E.L. James (omläsning)
The Returned: Återvändarna - Jason Mott
Hundra omistliga ting - Lucy Dillon


Antal: 9
Svenska: 9
Engelska: 0

Omlästa: 2
Antal sidor: 3571

Recensions exemplar (utan omläsningar): 7
Hyllvärmare: 4

Bästa bok/böcker:
Röd som blod var riktigt, riktigt bra och även Hundra omistliga ting letar sig in på favoriter på feel good-listan. Sen så är ju Femtio nyanser-böckerna hur bra som helst och jag kan förmodligen läsa om dom hela tiden. Jag höll på att glömma - Katherine-teorin är ju faktiskt en John Green-bok, så det skulle nästan vara konstigt om jag den inte platsade under den här kategorin...

Sämsta bok: Återvändarna var lite sisådär, den var intressant med att de döda kom tillbaka men saknade det där extra. 


Kommentar: 
En helt okej månad sett till antalet, men jag är nöjd med att ha kunnat bocka av ett flertal böcker som stått i bokhyllan i flera månader (t.o.m. upp till 1-2 år)! Plus att jag har lyckats att hålla mig ifrån att fråga efter så många rec-ex, jag tror jag bara frågat efter ett från Harlequin som jag hoppas ska komma snart. 

Nästa månad:
Jag hoppas att jag hinner läsa 10 böcker, men prioriterar helst att jag läsa hyllvärmare, gamla recex och sånt jag själv vill läsa. Näst på tur att läsa är Boktjuven som jag hoppas är lika bra som alla andra säger.