måndag 7 april 2014

Bröllopsnatten

Titel: Bröllopsnatten
Författare: Sophie Kinsella
Förlag: Damm förlag (tack för e-boken!)
Sidor: 400
Serie: -
Språk: Svenska
Originaltitel: Wedding Night

Handling från förlaget:
När det visar sig att Richard, Lotties pojkvän sedan tre år tillbaka, inte alls har giftermål i tankarna, får hon nog. Besvikelsen, och ett plötsligt infall, gör att hon istället i all hast gifter sig med sin ungdomskärlek Ben. De reser till Ikonos på bröllopsresa, till platsen där de träffades första gången. Men hur väl känner de varandra, och hur bra passar de egentligen ihop? Lotties syster Fliss, som själv är mitt uppe i en uppslitande skilsmässa, tror inte sina öron när hon får höra vad systern har hittat på.

Övertygad om att Lottie har begått sitt livs största misstag skyr hon inga medel för att fördärva hennes bröllopsnatt.


Omdöme:
Jag har absolut ingen aning vad min slutgiltiga mening om den här boken blir. Den är bra, men inte jätte bra, men lite dålig men ändå inte superdålig. Gaaaah, jag kan inte bestämma mig! Boken var väl helt okej då, med sina brister och fel, men även det "bra-iga". 

Bröllopsnatten är en helt okej bok, men tyvärr hade jag nog lite för höga förväntningar på den efter att ha läst Kinsellas bok Nya kontakter som var helt enkelt bäst. Jag hade hoppats på en minst lika bra bok, men den höll inte måttet. För det första gillar jag inte bokens "första" huvudperson: Lottie. Hon är så himla impulsiv och hon verkar inte klara någonting själv utan att ha en kille vid sin sida. Seriöst, hon verkar inte klara någonting! För det andra så känns det lite konstigt med att Fliss hela tiden försöker sabba Lotties bröllopsnatt med allt möjligt. Det känns liiite för löjligt för att man ska kunna skratta gott & inte rått åt alltihopa.

Men nu övergår vi till det positiva. Jag gillar däremot bokens "andra" huvudperson: Fliss, okej då förutom att hon försöker sabba för Lottie, men annars tycker jag att hon var en utav de intressantaste karaktärerna i boken! Hon verkade vara tuff, cool och självsäker, så henne gillade jag! Den andra intressanta karaktären är Lorcan. Jag tycker att han verkar vara en häftig & mystisk kille. Jag älskade scenerna/stunderna då Fliss & Lorcan var med, vissa scener skrattade jag bara rakt ut åt! Jag tycker att Ben - han som Lottie gifte sig med - är buuuu, medans Richard är mer tummen upp!

Jag tycker om att Sophie Kinsella har ett sånt språk som kan få in humor, kärlek & värme i en bok, men i den här boken var humorn bara löjlig rent ut sagt de flesta gångerna. De gångerna när humorn var riktigt bra, var då Lorcan och Fliss var inblandade. Noah tyckte jag verkade vara en härlig grabb med rätt så livlig fantasi kan man säga. När man läser en bok som har en karaktär med ett barn, då inser man faktiskt hur mycket barnen egentligen snappar upp och lär sig. Ibland är barnen det klokaste som finns! Slutet tyckte jag var bra, men jag hade velat få ett sista kapitel om vad som kommer att hända med Fliss & Lorcans relation - blir de vänner eller något mer?

Sammanfattningen av Bröllopsnatten är att den faktiskt var bra, även om den absolut inte kan nå upp till Nya kontakter's nivå. Den är kort fattat en charmig, rolig & lite pinsam bok med humor, värme & kärlek inblandad. Passar perfekt då man inte har höga förväntningar och inte förväntar sig så mycket av boken innan man ens har börjat med den.1 kommentar:

  1. Denna ska jag snart ta och läsa. Älskar Sophie Kinsellas böcker men denna har jag hört lite blandade åsikter om.

    SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!