fredag 11 april 2014

Bokbloggsjerka 11-14 april 2014

Jerkan hålls utav Annika på hennes blogg, www.alkb.se .  Gå in HÄR för mer info om bokbloggsjerkan!
Veckans fråga:

Har du någonsin råkat ut för att du inte alls känner för att läsa någon av de böcker som står i din bokhylla? Om ja, vad gjorde du åt det? Om nej, tror du att det någonsin kommer att hända dig?

Ja, det händer faktiskt ganska ofta för mig. Jag har jättemånga bra & spännande böcker, och jag vill verkligen läsa flera av dem. Det är bara det att jag kan typ inte, för det är som en slags "spärr" för det, precis som att hjärnan säger: "Nä, nu orkar jag inte läsa mer nya böcker längre. Ta inte upp dem!" Det är ett stort problem, eftersom den här böcker driver in gratis, nya böcker oftast, och jag måste ju kunna skriva en recension på dem! Så ja, det suger rent ut sagt ibland med den här idiotiska spärren. 

När jag har fått den här spärren, som kan hända runt 1-2 ggr i månaden om jag har otur, så brukar jag försöka läsa "gamla" böcker, såna som jag redan har läst. Oftast så faller valet på en utav mina absoluta-favoriter, nu de senaste dagarna har jag läst om Underbara helvete av Jamie McGuire och Att våga falla & Förälskad i Rachel av Nora Roberts. De är 2 olika genrer, men är ändå så lika med varandra. Det är en passionerad kärlekshistoria med humor & gräl o bråk, men slutet blir alltid det som passar bäst.

Så mitt tips om du också får den här "spärren" nån gång; Läs dina favoritböcker som du har hemma! Och om det finns en bok som du verkligen, verkligen vill läsa och har börjat i men inte kan fortsätta med, som t.ex. jag & Prodigy av Marie Lu just nu, läs då i stället delarna före boken om det är en serie, då kanske du får upp lusten att få reda på vad som kommer att hända!

Vilka är era tips? Eller har ni aldrig fått spärren som jag har pratat om? HUR lyckas ni i så fall med det? 

13 kommentarer:

 1. Ja, gamla favoriter hade jag också som alternativ!

  SvaraRadera
 2. Det känns som att jag är ganska ensam om att inte vara en humörläsare ;)

  SvaraRadera
 3. Ibland känner jag inte för någon bok jag har hemma. Men då brukar jag ta en liten läspaus, se någon serie eller koncentrera mig på nå helt annat ett tag bara :)

  SvaraRadera
 4. Jag brukar känna så ganska ofta men sen tar jag någon bok och då släpper det oftast. Böckerna i min bokhylla har jag ju köpt för att jag vill läsa de men i bland blir man stressad av att de är så många och man tappar lusten helt.

  SvaraRadera
 5. Jo ska man läsa en serie men är lite trött på läsningen så är någon tidigare del i serien en bra grej att läsa för att få igång farten och lusten igen :)

  SvaraRadera
 6. Nej, har aldrig fått en sån spärr. Har istället skaffat så många böcker ur olika genréer att det alltid finns någon som jag blir sugen på att läsa.

  SvaraRadera
 7. Man ska inte låta sig styras för mycket av sin hjärna, den säger så mycket dumt ibland... :)

  SvaraRadera
 8. Jag kan känna en viss stresspärr inför recensionsex. Så därför ser jag till att inte få för många sådana måsten.

  SvaraRadera
 9. Jag tror bra noveller kan var ett tips. Korta och gillar du inte den du läser, läs nästa.
  Mia

  SvaraRadera
 10. Tack för alla bra tips! :) Får hoppas på att läsningen kommer igång nu den här helgen! :D

  SvaraRadera
 11. Ja att läsa gamla favoriter är ett bra tips!

  SvaraRadera
 12. Finns vissa böcker som man alltid njuter av att läsa, om och om igen :)

  SvaraRadera
 13. Inga spärrar för att läsa hos mig. Jag har inte alltid lust på alla böcker i min hylla, men vanligtvis brukar det åtminstone finnas minst en som lockar mig. Bara inte just nu, eftersom jag har utmattningsdepression...

  SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!