måndag 8 juli 2013

Järnriddaren

Titel: Järnriddaren
Författare: Julie Kagawa
Förlag: Harlequin (Tack för boken!)
Sidor: 400
Serie: The Iron Fey #4
Originaltitel: The Iron Knight

Handlingen:
OBS! Kan innehålla spoiler från tidigare delar i serien!

Mitt namn - mitt riktiga namn - är Ashallayn'darkmyr Tallyn. Jag är den sista levande sonen till Mab, drottningen över det osaliga hovet. Och jag är död i hennes ögon. Min historia börjar, som så många andra, med en flicka ...

För den kalla alvprinsen Ash var kärlek enbart en svaghet som drabbade människor och dårar. Den han själv en gång älskat hade gått en hemsk död till mötes vilket utplånade de få varmare känslor han ändå haft. Det var i alla fall vad han trodde ... tills Meghan Chase, en halvt mänsklig alv, raserade hans murar. Han gav henne ett löfte om att vara hennes riddare, men när alla övernaturliga varelser höll på att förintas av Järnriket lösgjorde hon sig från deras band för att rädda hans liv. Meghan är nu Järndrottningen, härskare över en värld där inga Vinteralver kan överleva.

Tillsammans med sin ärkefiende och före detta vän - Sommarhovets upptågsmakare, Puck - och den irriterande katten Grimalkin, ger sig Ash iväg för att finna ett sätt att infria sitt löfte till Meghan.

För att kunna överleva i Järnriket måste han ha en själ, men de prövningar han behöver genomgå för att få den känns omöjliga. Och under resans gång får han veta något som förändrar allt.

Omdöme:
Åh, vad det är kul att få läsa om älvriket igen!
Jag har saknat att läsa om Meghan, Grimalkin, Ash och Puck!
Det är kul att för omväxlingens skull läsa från Ash perspektiv (PoV) i stället för Meghans. Men under tiden kom jag på att jag saknade Meghan. Visst, hon kan vara jobbig och omogen ibland, men jag saknade att följa hennes tankar om allting.

Jag har saknat alla härliga svar och samtal från/mellan Ash och Puck, fast jag hade velat att de åtminstone skulle ha ett litet bråk. Grimalkin är som vanligt en favoritkaraktär. Jag menar, vem skulle inte ha en talande katt som favoritkatt i en bok?
Inte jag i alla fall ;-)

När dem träffade häxan var det en utav de roligaste händelserna i boken. Haha, Puck verkar ha förargat väldigt många väsen...

Julie Kagawa har kommit att blivit en favoritförfattare med sin fantasyvärld, alla väsen och karaktärer som fängslar en. Jag har som ni kanske vet läst första delen i hennes nya serie Edens blod: De odödligas regler och tyckte om den ganska mycket men inte lika mycket som The Iron Fey, men förhoppningsvis är andra boken bättre och får uppleva samma känslor som jag fick av den här serien!
Jag har letat efter flera böcker av henne och det finns en till bok som typ hör till The Iron Fey! Boken heter The Iron Legends och handlar om Ethan och vad som hände honom, om jag har fattat det rätt! Måste läsas om den kommer ut på svenska, annars på engelska..


Så om du inte har läst denna serie har du något väldigt bra att se framemot!

Andra delar i serien:
1. Järnkonungen
2. Järnprinsessas
3. Järndrottningen
4. Järnriddaren

2 kommentarer:

  1. Sv: Jag använder böcker som finns i min bokhylla, så vissa av böckerna har jag läst, andra inte, men majoriteten av böckerna är lästa :)
    Svaren på kluringarna avslöjar jag när tävlingen är avslutad, antingen i samma inlägg som vinnarna eller i ett eget, det beror på ;p
    Haha, det förstår jag, det skulle jag också ha blivit om jag var du :) Hoppas att tävlingen är rolig, men jag antar det då jag har fått en del positiv respons i kommentarerna :D

    SvaraRadera
  2. Funderar på att läsa om den här serien... Den är så bra! :)

    SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!