fredag 5 juli 2013

Bokbloggsjerka 5-8 juli 2013

Heej! Först innan jag kör igång med bokbloggsjerkan så måste jag bara säga en VIKTIG sak, som jag glömde av men i alla fall på den 1 juli (måndag) så var det bloggen 1-årsdag! Jag hade då haft bloggen i helt år, vilket är otroligt! Eftersom jag precis hade kommit hem från Kreta då glömde jag av det och sen kom jag inte på det förrän i morse. Men jag kan lova att nästa år, om jag fortfarande bloggar alltså, så ska jag skriva lite mer utförligt om hur många inlägg jag skrivit, kommentarer jag fått osv. Och kanske t.o.m. en tävling!


Okej, åter till jerkan! Den startade hos Annika på hennes litteraturblogg, så kika in där om du vill vara med på jerkan!

Veckans fråga:
Brukar du läsa noveller och/eller andra ”short stories”, vilken/vilka är din favorit/dina favoriter i så fall.

Om det är nåt jag oftast aldrig läser inom böckernas värld så är det noveller. Jag vet inte varför jag har läst noveller, jag menar det är ju så mycket kortare än "vanliga" böcker och går ju fort att läsa ut. Men jag kan säga att jag aldrig riktigt har fastnat för det. Jag gillar att läsa tegelstenar eller bara lagom långa böcker på 300-400 sidor. Man får en större inblick och mera känsla i hela boken tycker jag.

Det enda novellen som jag kan komma på som jag faktiskt har läst är Falla sönder av Tahereh Mafi. Novellen är 90 sidor kort. Jag tyckte verkligen om den, jag älskade att få följa Warner och få veta vad han tyckte och tänkte. Ni som inte vet vad det är för en novell så är det en mellanbok mellan Rör mig inte! och Rädda mig inte!. Alltså bok nummer 1.5 i den serien.
Jag kan erkänna att jag såg inte på Falla sönder som en novell utan en bok helt enkelt.

Kan ni ge tips på några bra noveller som kanske kan få mig att gilla dem bättre?

10 kommentarer:

 1. Grattis på bloggens första födelsedag!

  Jag älskar tegelstenar, men tycker ändå om noveller. Det är fantastiskt, ibland, vad man kan få ihop på 20-talet sidor.

  SvaraRadera
 2. Har hört talas om dessa böcker och funderat på att läsa dem. Du skriver att boken är 90 sidor. Det är väl nästan ett gränsfall om man skall kalla det novell eller bok eller hur?

  SvaraRadera
 3. Jag har heller aldrig fastnat för noveller.

  SvaraRadera
 4. De fyller olika syften, novellerna och romanerna. Jag gillar rejäla böcker men har nyligen insett att en novellsamling är praktisk att ha liggande i väskan för en novell kan vara precis vad man hinner när man väntar på bussen.

  SvaraRadera
 5. Har inte läst så jättemycket noveller men är på gång lite mer nu. Har upptäckt att det kan vara ganska skönt med lite kortare berättelser ibland.

  Grattis på bloggfödelsedagen! :)

  SvaraRadera
 6. Grattis på 1-årsdagen!

  Romaner lockar mig klart mer än noveller, men jag läser noveller lite då och då och lite extra många i våras.

  SvaraRadera
 7. Kan inte heller ge dig några bra novelltips, för jag efterlyser dem själv :).

  SvaraRadera
 8. Grattis! :)

  Sådana där "mellanböcker" brukar jag också läsa, eller novellas som de kallas på engelska och där är just i engelska serier jag mestadels stött på dem. De är rätt vanliga i urban fantasy och paranormal romance och just eftersom de är en del i en serie så tycker jag de får ett eget litet djup eftersom man tidigare läst böcker de baserar sig på.

  SvaraRadera
 9. Jag läser sällan noveller, jag tycker snarare om riktigt långa berättelser... Så jag har inga tips att ge!

  SvaraRadera
 10. Håller med om tegelstenar, så mycket att se fram emot. Läser väldigt sällan noveller men har funderat på några samlingar. Känns mera rikligt även om jag skulle vilja ha lite noveller ligga och skrota hemma.

  SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!