lördag 27 juli 2013

Borde vara död

Titel: Borde vara död
Författare: Pål Eggert
Förlag: Styxx Fantasy (Tack för boken!)
Sidor: 331
Serie: Borde vara död #1
Originaltitel: -

Handling:
På ett hem för hemlösa, missanpassade och sjuka människor jobbar Sebastian. Det har alltid var kaostisk där men sedan Isa, kvinnan med svansen, har flyttat in går döden i hennes fotspår. Personer hon talat, som tidigare verkat vara stabila, tar livet av sig, en efter en.
Sebastian börjar se ett mönster och bestämmer sig för att göra något. Han är säker på att Isa döljer något bakom sin mänskliga fasad. Och vad Isa inte vet är att Sebastian inte heller är exakt den han utger sig för att vara.

Omdöme:
I början av boken blev jag helt fascinerad av den värld Pål Eggert byggt upp. Jag menar det är inte en vanlig fantasy bok som bara utspelas i en värld, utan här i boken är den verkliga världen precis som våran (vilket förmodligen var meningen) och såna som inte är normala hamnar i skuggan och sätter skräck i oss. Jag hade nog fått panik om det var någon som knackade på min dörr och att det visade sig vara en kvinna med svans. Bokstavligen. Isa blev en karaktär man undrade över och jag velat läsa mer om hennes bakgrund och framförallt om henne.
Man fick inte veta så mycket om karaktärerna kändes det som, så man fick inte riktigt en inblick i deras liv. Det enda gångerna var när man fick läsa om dem.
Det orsakade också att jag själv satt och skrev en helt egen berättelse mellan raderna, kan man säga. Det var bara en berättelse som jag kunde se och läsa.
Jag fick egna idéer och helt plötsligt satt jag där med en utläst bok utan att ha någon aning om vad som hänt. Jag har nog bara suttit och läst igenom sidorna utan att ta in det.

Så jag fick läsa om de sista sidorna och upptäckte att den faktiskt var väldigt bra. Jag är nyfiken på nästa bok och vad den kommer att handla om.

1 kommentar:

  1. Har hört talas om den här boken förut, men inte direkt satt mig in i vad den handlar om. Nu när jag läste din recension så verkade den både väldigt bra och rätt så läskig, så jag kanske borde ta och läsa den :)

    SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!