måndag 22 juli 2013

Barnkolonin

BarnkoloninTitel: Barnkolonin
Författare: Kerstin Lundberg Hahn
Förlag: Rabén & Sjögren (Tack för boken!)
Sidor: 205
Serie: -
Originaltitel: -

Handling:
Långt ute på landet ligger ett vandrarhem som en gång var en koloni för fattiga barn. Hit flyttar fjortonåriga Joel. Hans föräldrar ska förverkliga sin dröm om att driva ett pensionat. Men märkliga saker börjar att ske. Spökar det på den gamla barnkolonin, eller håller Joel på att bli galen?

Omdöme:
Den här boken hängde med några andra böcker från förlaget utan att jag visste om det. Så jag bestämde mig för att läsa den utan att läsa några recensioner eller ens handlingen (förutom på baksidan då) innan jag hade läst ut den.
Boken var inte något för mig, för jag har aldrig varit så mycket "wow" för genren skräck. Men det beror nog mest på att jag började med att läsa en skräckbok när jag var 7 år och boken var för äldre barn. Ni kan nog tänka er hur det slutade.
Jag hade hoppats på, efter att jag läst baksidan och insåg att den var någon form av en skräckbok, att Barnkolonin skulle få mig att vilja läsa mer rysliga, skrämmande skräckböcker så att jag kunde variera mig lite från fantasy och romantik.

Men det blev inte riktigt så. Jag kände liksom hur skräcken ibland grep tag i en, men den varade aldrig tillräckligt för att man skulle bli rädd. För författaren började skriva om något annat, mindre läskigt och allt återgick till det normala. (Om man nu kan kalla det normalt.) Så nej, den här boken var inget för mig.

3 kommentarer:

 1. Läser den nu! Tycker tyvärr inte heller så värst mycket om den :/

  SvaraRadera
 2. Jag gillar inte heller skräckböcker så mycket. Eller nästan inte alls faktiskt. För de blir liksom bara skräck sen, inga underbara karaktärer och liknande. Och inte blir jag rädd heller! :/ Hade tänkt läsa den här, för jag tänkte att den kunde vara en lite bättre skräckbok, men nu kanske jag nog inte gör det...

  SvaraRadera
 3. Svar på din kommentar :)

  Det är verkligen jobbigt med lässtopp... :/
  Tack för tipset, men tror jag kom över det med hjälp av Farlig Förmåga :D (kanske en ny favoritserie?:)
  Skulle vara jätteroligt om du gjorde I min bokhylla-inlägg, trots att du har så många böcker... ;D

  Okej, ska kolla! :) Och vad roligt att du följer Once Upon a Time!
  jag bor ju i Finland, så här kommer det på annan kanal och annan tid och så, men försökte att lite "firska" i saken via Google, och där stod det att det kommer på TV11 på torsdagar klockan 20.00, hoppas du kollar på det! (Även om den inte alls fljer boken... :P)

  SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!