fredag 12 juli 2013

Bokbloggsjerka 12-15 juli 2013

Dags för bokbloggsjerka!
Den startade hos Annika på hennes bokblogg www.alkb.se

Veckans fråga:
Känner du till en karaktär i en bok som har fått ett annat namn i filmatiseringen av densamma? Vad tycker du i så fall om det?

Hm, jag vet faktiskt inte riktigt. Jag känner på mig att det gör jag, men jag kan inte för allt i världen komma på det! Så jag får läsa alla era inlägg om den här frågan så kanske jag kommer på den!
Det kanske är någon i The Host, Hunger Games....
Det är ju The Vampire Diaries! Det är ju egentligen en tv-serie men den får vara med ändå.
Jag tycker mer om serien än böckerna, dels för att jag tv-serien först (jag vet, riktigt dumt gjort) och dels för att karaktärerna ser helt annorlunda ut än i böckerna och de heter något annat. T.ex. Elena är blond i böckerna och brunett i TV-serien. Hm, lite skumt...

Har ni stött på det här? I så fall i vilken film/tv-serie och vilken karaktär? :)

6 kommentarer:

 1. Jag är ganska säker på att det vimlar av karaktärer som byter namn, men det är svårt att komma ihåg :)

  SvaraRadera
 2. Det är just det där som kan störa mig när jag läst böckerna först. Egentligen borde exempelvis hårfärg inte betyda så mycket... alla byter väl färg då och i verkligheten? Men för mig betyder det en del.

  SvaraRadera
 3. Det är alltid konstigt när karaktärernas utseende avviker så mycket från originalet.

  SvaraRadera
 4. Jag kom inte heller på någon karaktär som bytt namn, däremot andra stora förändringar på dem från böckerna. Särskilt just Elena som de förändrat väldigt :)

  SvaraRadera
 5. SV: Hej! Jag tycker helt klart att du ska ge serien en chans! Jag älskade första boken! Jag är dock lite osäker på om lite av det fantastiska i Patrick Ness språk går förlorat den svenska översättningen, men jag tycker helt klart du ska prova att läsa den! :)

  SvaraRadera
 6. Jag kom inte heller på någon, tycker inte att det är särskilt lyckat med namnbyten men har förstått att det förekommer och jag har säkert sett någon sådan film men minnet är lite tricky ibland :)

  SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!