fredag 19 december 2014

Day 21 – Favorite book from your childhood & Day 22 – Favorite book you own

Day 21 - hm, jaha.... Jag kommer ihåg några böcker som jag läste när jag var i 9-11 års åldern (kanske?) och som jag tyckte om. Två serier jag läste var Spiderwick av Holly Black och Spejarens lärling av John Flanagan - som jag inte för så länge sedan läste sista delen i serien av.

Sen läste jag även David Eddings serier Sagan om Belgarion och Sagan om Mallorea, som jag minns att jag tyckte väldigt mycket om förutom att dem var så långa. Det är lite mer gamla böcker - gammaldags språk och böckerna jag lånade på biblioteket var verkligen vällästa!

Legenden om Darren Shan var en serie på typ 12 böcker som var väldigt lättlästa och som jag slukade. Vargbröder-serier av Michelle Paver läste jag även och jag har tänkt att läsa om den snart.

Update: Jag hittade ett USB med ett dokument om just böcker jag läste när jag var 10 (?) eller nåt sånt och då hade jag gett böcker betyg och skrivit en kommentar om vad jag tyckte och vad de handlade om. Tänk vad man kan hitta! 

Dessa böcker är kanske inte direkt lästa när jag var i början av min barndom utan mer någonstans i mitten/slutet. Jag kommer inte ihåg vilka böcker mina föräldrar läste för mig när jag var 4-5 år i alla fall....

***
Day 22 - Jag äger ju nästan alla mina favoritböcker! Men här är några: Jag ger dig solen av Jandy Nelson, Vampire Academy-serien av Richelle Mead, Gallagher Academy-serien av Ally Carter, Clockwork Angel & Clockwork Prince av Cassandra Clare, och många, många fler.


1 kommentar:

  1. Jag tyckte mycket om Sagan om Belgarion och Sagan om Mallorea när jag var yngre. De var de första böckerna jag läste när jag började läsa fantasy

    SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!