fredag 21 november 2014

Bokbloggsjerka 21-24 november 2014

Vet ni vad jag ska göra ikväll? JAG SKA GÅ OCH SE MOCKINgJAY DEL 1!!!! Det blev för sent för att gå på premiären med skolan, träningar o allt, så idag ska jag och 2 kompisar istället gå. Gissa hur mycket vi har taggat hela dagen för det här. Jag hoppas att den är lika bra som de tidigare filmerna, även om det typ är omöjligt. En fråga jag undrat över är vart de kommer att kapa för att det ska bli en till film. Är det någon annan som ska gå på den i helgen eller redan har gått? Vad tyckte ni om den isf?
jerka11
Men det är ju även bokbloggsjerka-fredag hos Annika och jag tänkte bara slänga iväg ett snabbt svar för vi ska äta snart.

Veckans fråga: 
Vad säger du? Varför läser du egentligen böcker?

Detta är en fråga som jag har tänkt på ett tag. Varför läser jag egentligen så många böcker? Det finns så många olika orsaker till det, men jag tänker bara skriva det som dyker upp först.

Ibland så vill jag läsa för att för ett tag fly undan verkligheten. Det är oftast då det är mycket att göra, då jag måste sätta mig ner ett litet tag och bara slappna av - då hamnar jag oftast med näsan i en bok. Jag kan verkligen skärma av mig själv från omvärlden, speciellt i skolan då jag läser en bra bok. Så en orsak är att jag vill dyka in i en annan värld för ett tag och glömma bort alla bekymmer i den andra. Det är även när jag tycker att jag inte duger som jag är - för såna tankar dyker jämt och ständigt - och då vill jag helst bara läsa om andra personer som är underbara & roliga och få lite självförtroende igen. Oftast blir det någon humoristisk bok när jag är på det humöret.

Sen så läser jag för att jag har en dröm om att resa runt jorden, och man kan ju alltid börja med att läsa böcker i sådana miljöer som man skulle vilja besöka. Det är alltid så kul att få läsa en bok i en ny, annorlunda miljö. Som nyligen då jag läste Ink av Amanda Sun, som utspelades i Japan! Man kan resa till vilken plats i hela världen på bara några sekunder, till och med till en helt annat galax. Är det inte något att längta efter?

Jag läser också därför att jag är oerhört nyfiken på nästan allt som finns att veta. Jag vill veta om hur det såg ut för några årtionden sedan, för några hundra år sedan. Och jag vill veta vad som kanske kommer att hända i framtiden, möjligheterna som finns. Att kunna läsa om en värld som antingen är som en dystopi eller som en saga.

Man kan få så mycket på köpet av att läsa böcker. Kunskap, tankar, drömmar. Jag tror - och hoppas - att jag alltid kommer att läsa böcker. För varför skulle jag sluta när det finns tusentals & åter tusentals böcker därute som bara väntar på att bli upptäckta?
Jag skulle kunna skriva en hel roman om varför just jag läser böcker, men ni får nöja er med detta.


7 kommentarer:

 1. Precis så!

  Hoppas ni gillar filmen :)

  SvaraRadera
 2. ja, jag håller med dig. det finns å många skäl att läsa. och inget enda att inte läsa

  SvaraRadera
 3. Nyfikenheten spelar definitivt roll!
  Sonen vill gå och se filmen, får se om det blir så...

  SvaraRadera
 4. Fantastisk sätt att resa! Före riktiga resor förbereder jag mej med böcker.

  SvaraRadera
 5. Finns mängder med skäl att läsa och det är bara massor med bra anledningar :)

  SvaraRadera
 6. Det finns så många anledningar att läsa och alla är bra!

  SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!