lördag 25 oktober 2014

Sisterhood of the World Bloggers Award

Jag har blivit taggad av Bokpandan att göra den här taggen! Tack så jättemycket! ^^

Som nominerad ska man:


 1. Tacka bloggaren som nominerade dig, och länka till deras blogg
 2. Ha med Sisterhood of the World Blogger Award-loggan i ditt inlägg
 3. Svara på de 10 frågorna som du fått
 4. Nominera 10 andra bloggare och fråga dem 10 frågor


Här är frågorna jag fick:Om du flyttade till New York/London för att dela lägenhet med en karaktär i ett år, vem skulle du välja?
Ska jag välja en karaktär som bor i London/New York? Aja, den första som dyker upp som bor i London är Jem Carstairs (och Will Herondale) från The Infernal Devices av Cassandra Clare

Vilken film önskar du fanns som bok också?
Pirates of Carribean-filmerna, ingen tvekan. (Böckerna kanske finns, men om de inte gör det..)

Finns det en bok du läst fler gånger än någon annan?
Hm, det finns ganska så många böcker jag läst om många gånger, men Underbara helvete - Jamie McGuire har jag läst om ett antal gånger. Sen så är det Vampire Academy-serien av Richelle Mead som jag har läst om så många gånger att jag inte vet vad det är för siffra det landar på.

Vilken bok önskar du att du har skrivit?
The Fault in Our Stars, Himlen börjar här, Vindens namn, Clockwork Angel, Mycket mer än så... Jag skulle nog kunna hålla på i en evighet med böcker jag hade velat skriva och jag skulle alltid komma på någon ny.

Om du fick låna en karaktärs superkraft/förmåga/ras/karaktärsdrag/utseende, vem, vad och varför?
Vins krafter från The Final Empire skulle jag vilja ha. Vem skulle inte vilja kunna flyga genom luften genom att "trycka" på metaller? Eller så skulle jag vilja låna Hermione Grangers magiska krafter. Nej, nu vet jag! Jag skulle vilja vara som Eragon - ha några magiska krafter, vara lite alvlik och ha en egen drake!!!

Säg att du ska leka kiss, kill, och marry genom att lotta tre karaktärer och tvingas välja vem du ska kyssa, mörda eller gifta dig med utav de tre. Vilka blir det?
Eftersom jag får välja blir det liite enklare. Kiss -  St. Clair i Anna and the French Kiss, kill - President Snow i The Hunger Games och Marry - Jem Carstairs i The Infernal Devices. *beslutsångest*

Vilket land vill du läsa mer från?
Skottland.

Vilken bok skulle du rekommendera andra att köpa i julkapp?
Champion (Marie Lu) för er som har läst de tidigare delarna och Anna and the French Kiss för alla som gillar att läsa böcker med en swoonig killkaraktär. ^^

Välj en favoritrecension som du eller någon annan skrivit i år!
Skippar denna fråga...

Vad är det bästa med att bokblogga? 
Att få komma ut till andra läsintresserade så att man kan "byta" åsikter med varandra och på så sätt hitta andra böcker som kommer upp på ens att-läsa-lista.
Det bästa är alltså att jag kan skriva recensioner på böcker som gör att andra människor börjar läsa, vilket kanske i sin tur leder till att de också rekommenderar någon bok till andra och så läser de den boken, så ja, det bästa är att kunna vara delaktig i en levande "bokcirkel".

***
Och nu till nomineringarna. Jag tänker ärligt talat inte sitta i en timme till och kolla vilka som har gjort taggen och vilka som inte har gjort den, så jag tänker bara skriva upp de bokbloggare jag kommer på och förlåt, men det blir bara 5 stycken. Sen så får ju vem som helst som vill göra den och får gärna skriva att jag nominerat dig och att jag sen skriver upp namnet på listan.Era frågor är dessa:
 1. Om du skulle få välja en karaktär du skulle leva resten av livet med och en karaktär som du skulle vara BFF med, vilka skulle det då bli? (Behöver inte vara från samma bok/serie)
 2. En bok du önskar att du inte hade läst?
 3. Vart vill du helst sitta och läsa nu i höstmörkret?
 4. En bokpryl du inte skulle kunna leva utan?
 5. Nästa bok på din att-läsa-lista?
 6. Finaste omslaget i din bokhylla!
 7. Vilken bok kommer du ihåg att du läste när du var liten?
 8. Om någon frågade dig om vilken bok som borde filmatiseras här näst, vilken bok skulle du då säga?
 9. Vilket/vilka bokcitat kommer du alltid att minnas?
 10. Standardfråga: Vad är det bästa med att bokblogga?

Jag hoppas att ni vill svara på frågorna! Kommentera ifall det var något jag var otydlig med :)

1 kommentar:

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!