fredag 3 oktober 2014

Bokbloggsjerka 3-6 oktober 2014

jerka11It's fridaaaaaaay!!! Och dags för ännu en bokbloggsjerka som ni som vanligt hittar hos Annika.

Veckans fråga:
Planerar du vad du ska läsa och när och hur går du i så fall till väga?

Nej, det skulle jag inte säga att jag gör. Men ibland - som under längre ledigheter - så brukar jag bara skriva upp några böcker som jag tänker försöka ha läst innan ett visst datum, oftast tills skolan början igen eller något sånt.

Jag skulle nog säga att jag behöver en att-läsa-nu-lista den närmaste tiden, eftersom läslusten är nere på noll - i alla fall olästa böcker. Jag vill mycket hellre läsa om Rachel Vincents serie om sina varkatter eller Naomi Noviks serie om Temeraire som jag för övrigt måste köpa hem och ha själv snart. Vart är pocketversionerna billigast förresten?

Okej, återgå till frågan. Ifall jag skulle göra en läsplanering (som jag kanske kommer göra i helgen) så skulle jag skriva upp alla böcker jag har hemma som är olästa och därefter skriva in dem i olika prioriteringskategorier som t.ex. nya recex - "gamla" recex - böcker jag köpt för länge sedan och kanske omläsningar efter det. Det kanske dyker upp ett inlägg med planering för oktober månad, vem vet...

Några tips till den som vill/ska skriva en läsplanering? 


12 kommentarer:

 1. Jag har inte heller någon läslust just nu, och jag läste precis ut en jättedålig bok ("Blandband") så jag behöver något riktigt bra nu :( Funderar på att läsa "Notes from an..." igen :)

  SvaraRadera
 2. Jag skulle nog inte klara göra listor.

  SvaraRadera
 3. Jag gör långa listor på böcker jag ska låna på biblioteket eller få tag i på annat sätt, men en prioriteringslista kanske inte vore så dumt...

  SvaraRadera
 4. Personligen älskar jag att planera, för mig underlättar det :)

  SvaraRadera
 5. Det är svårt det där med planering. Det håller oftast inte ändå.

  SvaraRadera
 6. Jag planerar men lyckas aldrig hålla mig till det. Det senaste jag gjorde var att sätta mina olästa böcker i en speciell ordning i bokhyllan utefter hur jag tänkte att jag skulle läsa dem. Då ställde jag vartannat recensionsex och varannan egenköpt (ungefär, fast försökte ändå prioritera recensionexen så de fick hoppa före). Men jag höll mig inte till den ordningen särskilt länge ... haha! Tanken som räknas antar jag ;)

  SvaraRadera
 7. Jag är för beroende av min dagsform, känslor och humör när det gäller läsning, det är de som styr min läsning helt enkelt, så listor passar mig inte och inte heller planering i för stor omfattning.

  SvaraRadera
 8. Jag har en lång att-läsa-lista i mitt huvud, men kan aldrig hålla mig till den för det kommer ju hela tiden nya böcker.

  SvaraRadera
 9. Jag lägger på hög och kallar det planering :)

  SvaraRadera
 10. Jag är en sådan som planerar mycket =) men visst kan jag slita mig från listan och läsa det jag känner för också.

  SvaraRadera
 11. Jag är relativt välplanerad i mitt läsande och mitt tips för att bli det är att gå med i utmaningar av olika slag! I de flesta av mina utmaningar väljer jag själva böckerna själv, så jag får läsa sånt jag gillar, men tiden styrs av utmaningen.

  Istället är jag helt lössläppt i mitt bokköpande, vilket innebär att jag har nästan 200 olästa böcker här hemma... Jag behöver planering...

  SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!