lördag 9 augusti 2014

Game of Thrones säsong 1 & 2

De två senaste veckorna har jag verkligen nördat Game of Thrones. Jag har hunnit kolla igenom 2 säsonger på 10 avsnitt var som har varit från 50-60 minuter långa och jag har fortfarande inte fått nog. Dessutom så läser jag böckerna, vilket inte är det bästa då jag inte har läst klart bok 2 än men sett klart säsong 2. Men men det är så mycket mer spännande att kolla på tv-serien än att läsa en bok på över 700 sidor så...

Som ni kanske redan vet så är Game of Thrones baserad på George R.R. Martins serie Sagan om Is och Eld som den heter på svenska. Ända sedan första avsnittet har jag varit fast och jag har spenderat mer än 20 timmar nere i källaren för att kolla klart. Och som tur är har pappa lånat säsong 3 av hans jobbarkompis, men den ska lämnas tillbaka på måndag. Om 2 dagar. Så jaa, jag måste se klart på den säsongen också...

Om vi går över till vad jag tycker om tv-serien då:

Det är mycket roligare och snabbare att kolla på ett avsnitt som kan innefatta 50 sidor i boken, men det gör också att spänningen tas ifrån boken men man vet ju aldrig när själva händelsen kommer eftersom allting inte är med.

Det är otroligt många karaktärer att hålla reda på, det är lite enklare när man väl har ett ansikte med ett namn och inte bara ett namn.

*hypar*
Mina favoritkaraktärer i tv-serien är Daenerys Targaryen, Jon Snow, Tyrion Lannister, Arya Stark, Bran Stark och Samwell Tarly. De är dem som typ är goda, men samtidigt så älskar jag att hata Cersei till exempel. Joffrey är ond, Stannis typ, Theon ska vi inte ens nämna efter säsong 2...

Är det bara jag som tycker att Kit Harington (Jon Snow) och Richard Madden (Robb Stark) är väldigt snygga? Hrm, jag tycker det i alla fall. Om ni inte sett dem, kolla här ->

Det är lite svårt att skriva en recension på säsong 1 & 2 då jag ska skriva recensioner på böckerna likaså, så det blir en kortvariant.

Under säsong 2 så blev Arya en stor favorit och man kan väl säga att jag nästan hejar på alla kvinnliga karaktärer som kan stå upp för sig själva. Som Arya, Daenerys, Cersei (även om jag hatar henne), Catelyn, Shae, Osha och Ygritte. Jag tror nog att den sistnämnda kommer att bli en favorit efter bok/säsong 3 jag hoppas i alla fall det!

Skulle inte tro det, inte döda mer Starks!!!
Vet ni vad som jag tycker är läskigaste med hela tv-serien? Det är inte att alla dör eller dödar varandra, utan det är dem f*cking Vita Vandrarna. Jag kollade på sista avsnittet i säsong 2 när klockan närmade sig 00 och det var kolsvart ute, och jag blev ärligt talat skiträdd när dem kom precis i slutet. Jag vågade knappt kolla. Nu i dagsljus så undrar man vad man tänkte med, men när det är mörkt och man är ensam uppe...då flödar fantasierna fritt kan man väl säga.

Game of Thrones har hittills varit väldigt beroende framkallande och jag kommer med spänning börja se säsong 3 så fort som möjligt! Någon annan som följer den här serien?

8 kommentarer:

  1. Jag är inne på bok fyra nu! Har sett alla säsonger och älskar serien och böckerna!!

    SvaraRadera
  2. Åh, älskar också Game of Thrones!! Det är en av mina absoluta favoritserier <333 Jag har följt serien rätt länge nu och väntar spänt på säsong fem! Det är så himla bra! Game of Thrones har fått mig både att skratta och gråta riktigt många gånger. Och när jag säger gråta menar jag verkligen gråta, särskilt i slutet av säsong tre och en hel del nu i säsong fyra... Men mycket skratt har det varit också, haha. Är det hjärtlös att skratta när någon man hatar något otroligt mycket dör? Hehe..

    Mina favoriter är också Daenerys Targaryen, Tyrion Lannister, Jon Snow, Arya Stark, Bran Stark och Samwell Tarly, haha! Men jag gillar även Brienne och Ygritte mycket. Och jag älskar precis som du att hata Joffrey och Cersei, och Tywin, usch.. Vad är det för fel på familjen Lannister?! Ja, förutom Tyrion då, och jag börjar faktiskt gilla Jaime också.

    Och ja!! Kit Harrington och Richard Madden ÄR vääääldigt snygga ^^

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, vilken lång kommentar, haha! ;D
      Jag börjar gilla Bran Stark mer & mer, och Samwell kan alltid göra så att man skrattar! ^^

      Radera
  3. Älskar Game of Thrones! Sitter och väntar på säsong 5 som tar alldeles för lång tid på sig att bli klar :/ Är typ halvvägs igenom femte boken som tyvärr är lite för långsam...
    Du kan väl göra ett inlägg efter att du sett säsong 3 för att ... ja, du vet, spoilers ;)

    SvaraRadera
  4. Sv: Har sett alla säsongerna, fjärde är lätt den bästa!
    Tyrion är absoluta favoriten, men älskar även Dany, Arya, Cersei, Samwell, Brienne, Sansa och Jon. Listan kan göras lång, men likaså kan den med hatkaraktärer, haha!

    SvaraRadera
  5. Sv: Jag tänkte mest på vad din reaction till the Red Wedding var, eftersom det är en sån där grej som ska göra alla som kollar riktigt sura ;)

    SvaraRadera
  6. Sv: Jag var en av elakingarna som visste vad som skulle hända och satt och log åt andras reaktioner på the Red Wedding ;) Men jag tyckte också väldigt synd om Arya :'( Jag har sett klart säsong 4, men jag är inte 100% säker på vem du menar. Men det är ju Game of Thrones vi pratar om, så det är inte bara en person som dör ;) Förresten hoppas jag att det är okej om jag tar bort din senaste kommentar på min blogg. Det är absolut ingenting dåligt eller så, jag vill bara försöka hålla det så spoilerfritt som möjligt, men jag har läst meddelandet :)

    SvaraRadera
  7. Såg du ville ha tips om serier kolla in min blogg får du tips http://evelinamovies.blogspot.se/
    Ha det bäst

    SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!