torsdag 19 september 2013

Svart ros

Titel: Svart ros
Författare: Nora Roberts
Förlag: Bonnier Förlagen
Sidor: 342
Serie: Blomstertriologin #2
Originaltitel: Black Rose

Handling:
Från Adlibris.com

Rosalind "Roz" Harper är en självständig kvinna med privat förmögenhet som tror att kärleken är något hon lämnat bakom sig. Vid 47-års ålder är hon änka med tre vuxna söner. På det stora lantgodset har hon byggt upp en framgångsrik handelsträdgård.
Men handelsträdgården är mer än en lyckad framgångssaga, den är också en symbol för oberoende och förhoppningar som hon delar med två andra kvinnor som jobbar på godset - sina två tvillingsjälar; nygifta Stella och nyblivna mamman Hayley.
För att få klarhet i sin släkts förflutna och det andeväsen som fortsätter att störa alla nattetid så kontaktar Roz en släktforskare. Samtidigt som gåtan avslöjas kring släkten Harper överraskas Roz av något hon helt tagit avstånd från i livet. Hon kommer åter igen drabbas av kärleken och nu kommer hon inte att tillåta något att stoppa henne. Uppslukad av stormande känslor är hon helt säker på att hon vill få en andra chans igen.

Omdöme:
Det här med Tre på tre-utmaningen som jag är med i, jag tror att nästa år får jag nog lägga till 3 böcker till, för nu har jag bockat av den andra boken - den här boken - och har bara en kvar.
Hm, jag är i alla fall säker på att jag kommer att klara den!

Jag tycker första boken: Blå dahlia var bättre, även om jag gillar Roz mer som huvudperson så tyckte jag att boken saknade det lilla extra. Det kändes lite enformigt, kan man säga. Jag hade redan innan slutet luskat ut vad som skulle hända och då blev det lite jahopp, så var den klar-känslan utan något större intresse. Jag hoppas verkligen på att sista och tredje boken i den här serien väger upp mot ettan och är bättre än tvåan.

Karaktärerna är det absolut inget fel på, jag gillar som sagt verkligen Roz. Hon är en kvinna som är väldigt självständig, stark och modig nog att klara starta eget plus att hantera sitt förflutna som spökar - bokstavligen. Spöket intresserar mig mer och mer. Jag vill hela tiden veta vad som hände henne, hur dog hon och så vidare. Håller på att bli galen av mina egna tankar!

Om ni gillade Blå dahlia tycker jag att ni ska den här boken en chans, för vem vet den kanske fångar er mer än den gjorde med mig. Men jag kommer absolut att plocka tredje delen: Röd lilja.

Andra delar i serien:
1. Blå dahlia
2. Svart ros
3. Röd lilja

1 kommentar:

  1. Ännu en av mina favoritserier :) Alla böckerna är bra, men jag gillar Röd Lilja mest.

    SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!