söndag 22 september 2013

Röd lilja

Titel: Röd lilja
Författare: Nora Roberts
Förlag: Bonnier Förlagen
Sidor: 322
Serie: Blomster triologin #3
Originaltitel: Red Lily

Handling:
Hayley tänker inte riskera allt hon älskar. Hon älskar sin lilla dotter Lily, sitt jobb på Harpers Handelsträdgård och sina nära väninnor Roz och Stella. Hon älskar också sin speciella vänskap med Harper, Roz äldsta son. Hon tänker inte riskera allt det här för en förälskelse. Men det finns något mycket värre som kommer att störa Hayley. Den osaliga kvinnliga ande som hemsökt godset sedan slutet på 1890-talet beter sig alltmer opålitligt och våldsamt. Och hon har bestämt sig för att tränga in i Hayleys sinne för att få som hon vill. Kommer de tre kvinnorna någonsin få sinnesro på gården?

Omdöme:
Jag har nu läst ut min tredje serie av den oerhört populära författaren Nora Roberts.
Jag hoppas att nån gång innan jag dör att jag får en autograf av henne, även om det förmodligen aldrig kommer att hända så kan man ju alltid drömma.
Om det är nån sak som jag hatar är det att avsluta en serie som man verkligen gillar och karaktärer som man saknar. Det har varit det jag känt varenda gång jag läst ut en bok av Roberts som serierna Nyckeln-triologin, Blomster-triologin och I nöd och lust-serien.

Jag kommer verkligen att sakna Roz, Stella, Logan, Mitch, Harper och speciellt Hayley. Hon är så otroligt sprudlande glad och energiskt hela tiden. Man kan inte annat än gilla henne. Att hennes humör dessutom åker upp och ner så vet man inte vart man har henne. Hon är nog lite som en tonårig. Men eftersom hon är ganska ung så det förklarar det nog saken. Hon gör så att man sitter och skrattar, speciellt åt hennes kommentarer. De är så himla roliga ibland!

Harper House's vålnad/spöke känns inte riktigt som något centrum i serien utan det är mest karaktärerna och deras relationer. Men det är ändå intressant att veta vad som hände henne och varför. Jag tyckte synd om henne, i slutet då man fick reda på den sista ledtråden. Hemskt sätt at dö på.

Andra delar i serien:
1. Blå dahlia
2. Svart ros
3. Röd lilja

1 kommentar:

  1. Röd Lilja är ett bra avslut på trilogin men jag skulle inte ha något emot att läsa lite mer om dom. Det gälle väl i oh för sig alla hennes serier :)

    Sv: Du kan få läsa första kapitlet. :) Jag ska fixa till det lite och sen skickar jag det till dig.

    SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!