söndag 8 september 2013

Som en drömbild

Titel: Som en drömbild
Författare: Nora Roberts
Förlag: Bonnier Pocket (Tack för boken!)
Sidor: 309
Serie: I nöd och lust #1
Originaltitel: Vision in White

Handling:

 En tafatt men charmig lärare är verkligen inte typen som Mac Elliot blir kär i. Men en liten flört är kanske precis vad hon behöver. Allt för att slippa dras in alltför mycket i alla sockersöta bröllopsbesvär som hon ständigt utsätts för. Hon är fotograf och driver den framgångsrika bröllopsagenturen "I nöd och lust" tillsammans med sina närmaste väninnor; Emma, Parker och Laurel. Aldrig kan hon väl ana att en liten flört med den trygge och pålitlige Carter kan leda till något djupare. Helt oväntat drabbas Mac av en förälskelse större än hon kunde drömma om. Men är kärleken hållbar, hon som alltid behöver omväxling?

Omdöme:
Efter att ha läst den världsberömda författarinnan Nora Roberts serie Nyckeln-triologin (som jag kallar den) så har jag velat läsa mer av henne. Och nu har jag börjat på första delen av fyra i den här serien: I nöd och lust.
Med färgstarka karaktärer, kvicka dialoger och en kärlek så stark så hade hon fast mig från första sidan. Jag tänkte från början att hon förmodligen inte kunde bli bättre, men det kunde hon. Hon har stigit upp ytterligare än på Mina favoritförfattare-listan. Vem vet, hon kanske hamnar högst upp en dag.

Karaktärerna är helt otroliga och jag kan verkligen föreställa mig dem. Mac känns som en riktigt stark huvudperson likaså Emma, Laurel och Parker. De har en så himla stark vänskap att jag blir riktigt avundsjuk på dem. Hoppas att jag nån dag också får den!
Mac - Mackensie - liknar ganska mycket Mal  - Malory - Nyckeln till ljuset. Hon heter ett namn på M, som är ganska ovanligt och har ett smeknamn på 3 bokstäver. Jag vet, det är kanske inte är så mycket men eftersom jag det är samma författare som har skrivit dem böckerna också så märker man likheterna. Även Carter liknar Flynn. Mac och Carter träffas ju på ett ganska annorlunda sätt och jag kan säga att jag skrattade båda gångerna.

Nora Roberts böcker har fått mig att skratta och gråta om vartannat och jag kan säga att de går direkt till hjärtat. Om det är någon författare jag kommer läsa nån bok av då och då så är det nog av henne.

Så jag kan bara nicka och le och slå upp andra boken: Doft av rosor och uppslukas av den underbara världen där kärleken finns.

Andra delar i serien:
1. Som en drömbild
2. Doft av rosor
3. Ögonblick att minnas
4. Den lyckligaste dagen

1 kommentar:

  1. Jag tycker jättemycket om den här serien och karaktärerna är underbara. Carter är min favorit, i alla fall i den här boken :)

    SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!