onsdag 25 september 2013

Nemesis

Titel: Nemesis
Författare: Josephine Angelini
Förlag: Bonnier Carlsen
Sidor: 433
Serie: Starcrossed #3
Originaltitel: Godess

Handling:

OBS! Kan innehålla spoilers från tidigare delar i serien! Läs på egen risk!

Den sista striden närmar sig. Världens öde vilar i Helenas händer.
Helenas tidigare misstag har släppt lös gudarna från deras fängelse Olympen. De är hämndlystna och blodtörstiga och Helena måste hitta ett sätt att stoppa dem innan ett förödande krig bryter ut. För att ha en chans att utmana det som står i stjärnorna måste hon väcka de oerhörda krafterna inom sig.
Men den mytomspunna Tyrannen - förgöraren som är mäktigare än alla andra gudar tillsammans - kan finnas bland Helenas närmaste och hon vet inte längre vem hon kan lita på. I takt med att den sista striden närmar sig avslöjas till slut alla hemligheter, och snart tvingas Helena att fatta ett fruktansvärt beslut...

Omdöme:
När jag läste ut Helena ville jag bara ha mer och mer. Tempot var högt och spänningen steg. Och humorn, den är så himla bra! Jag satt flera gånger och skrattade högt eller bara satt med ett fånigt flin på läpparna. Boken var minst sagt fantastisk. Hades fortsatte i ungefär samma spår, lika rolig och spännande men den hade inte riktigt det som första boken hade. Men den var verkligen bra ändå.
Och nu har jag läst ut den tredje och sista delen i den här serien Starcrossed.
Jag är både glad och besviken på den.

Det var ganska länge sedan som jag läste första och andra boken, så jag hängde inte riktigt med i svängarna. För Nemesis börjar direkt där Hades slutar. Eftersom det var så länge sedan jag läste Hades så visste jag inte ens vad som hade hänt och vilka som var vem. De första 100 sidorna var det enda jag gjorde var att försöka hänga med och reda ut allting. Jag hade hoppats på att kunna sitta och bara njuta av Josephines härliga språk. Men icke då, det blev inte riktigt så. Jag har planerat i framtiden läsa (och köpa) alla tre böcker på raken. Då kommer det förmodligen en uppdatering på den här recensionen.

Karaktärerna gillade jag väldigt mycket i de tidigare böckerna, men det kändes som att de var inte "verklighetstrogna" i boken, även om det kanske inte är så möjligt eftersom det är en fantasy-bok.
Jag måste bara nämna mytologin också. Jag skulle vilja bara sitta ner och skriva någon uppsats om alla gudar, halvgudar och alla andra mytologiska väsen i Starcrossed.
I skolan har jag alltid varit intresserad av mytologin, så det är väldigt intressant att få läsa om den i min naturliga miljö! (Alltså böckernas värld)

Tillbaka till karaktärerna. Jag gillade Helena förut, men hon har blivit totalt annorlunda. Likaså Claire och Matt och alla andra.
De enda karaktärerna som verkar som vanligt är Orion och Lucas. Jag bara älskar Lucas! Åh, jag hoppas på att jag nån gång också får en sådan pojkvän, men helst utan alla bekymmer ;)
Bara så ni vet så är jag team Lucas och kommer för alltid att vara det.
Jag hade mina förhoppningar på att Helena skulle välja rätt och eftersom jag inte vill avslöja något så skriver jag inte vem.

Jag är i alla fall att ännu en fantastisk serie har fått sitt slut, men jag kommer absolut att läsa om den någon gång i framtiden.
Så läs, läs, läs!
Men läs helst om Helena och Hades innan så att ni vet vem som är vem!

2 kommentarer:

  1. Så grymtbra bokserie! Trodde inte jag skull gilla den så väst mycket, men det gjorde jag!

    SvaraRadera
  2. Jag tycker jättemycket om den här serien, och tycker att Nemesis är ett bra avslut. Men jag håller med om att det är en fördel att läsa Nemesis direkt efter Hades, då är det lättare att hänga med i handlingen.

    SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!