onsdag 4 december 2013

Krigarens hjärta

Titel: Krigarens hjärta
Författare: Michelle Willingham
Förlag: Harlequin (Tack för boken!)
Sidor: 295
Serie: Klanbröder #3
Originaltitel: Tempted by the Highland Warrior

Handling:
Efter år av brutal tortyr är Callum MacKinloch äntligen fri från sina plågoandar. Men hans röst är fortfarande fängslad inom honom då orden vägrar att komma ut. Han har aldrig låtit någon höra honom skrika av smärta.

Lady Marguerite de Montpierres bojor är visserligen osynliga, men de binder henne till ett kärlekslöst och grymt äktenskap med en greve som hennes far valt ut.

När Marguerite upptäckte Callum som bara väntar på att dö av sina skador, värker hennes hjärta för krigarens lidande - men hon vet att de inte har någon framtid tillsammans. Trots det är hon den enda kvinnan som har styrkan att tämja raseriet som härjar inom honom. Kanske har han ändå en anledning att leva vidare...för Marguerites skull!

Omdöme:
Förhoppningarna var högre på Krigarens hjärta än Krigarens begär, eftersom första boken Krigarens själ blev en besvikelse. Så jag hoppades och höll tummarna för att den här boken skulle vara något bra. Och det var den! Jag kom in i boken och sveptes bara med av språket och alla karaktärer och känslor.

Sedan jag läste baksidetexten så visste jag att den skulle handla om den tredje brodern Callum, han som fått utstå fasansfull tortyr under flera år och sedan äntligen blivit fri. Och att hade "förlorat" sin röst. Då började jag undra hur författarna skulle få fram vad han ville säga och eftersom han var en utav huvudkaraktärerna måste man lyckas med det, i fall man vill att läsarna ska kunna förstå och känna med karaktären. Och som tur är lyckas Michelle Willingham med det och hon fick verkligen fram budskapet med vad han ville och vad han kände.

Det är på sätt och vis ganska roligt och intressant att för en gångs skull läsa om en huvudkaraktär som inte kan få fram orden. Man kan ju ibland läsa av vad de vill genom kroppsspråket, men ibland så är vissa - som Callum - som ett blankt papper. Han har ju lärt sig att stänga in smärtan och inte göra några ljud under tortyren. Jag känner verkligen medlidande med honom och önskar att han hade blivit frigiven tidigare. Fast han skulle förmodligen inte gilla att jag kände medlidande för honom.

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om Marguerite, mer än att hon är en modig kvinna men hon vågar inte stå upp för sig själv och hennes känslor. Jag hade hellre velat se att hon är en utav de rebelliska kvinnorna som slåss för sin sak och inte ger upp. Även om hon inte ger upp, utan gör en annan sak som visar vad hon vill - och hon är beredd att dö för den.

Jag älskar hur hela deras kärlekshistoria byggs upp. Hon hjälper honom att skriva och läsa, och så småningom att prata. Jag tycker allting är fantastiskt, de lär känna varandra från grunden och man får en helt annan sida av hela berättelsen, språket är riktigt bra och man får återse de gamla karaktärerna.

Så om det kommer en fjärde bok, som då borde handla om deras fjärde bror - Dougal - så ska jag verkligen läsa den!

Andra delar i serien:
1. Krigarens själ
2. Krigarens begär
3. Krigarens hjärta

2 kommentarer:

  1. Måste bara säga att din blogg blivit superfin med nya designen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så jätte mycket, du fick mig att se även på de små detaljerna så att det blev till en perfekt helhet!

      Radera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!