söndag 15 december 2013

Anna and the French Kiss

Anna and the French Kiss                                                               Titel: Anna and the French Kiss
Författare: Stephanie Perkins
Förlag: Speak
Sidor: 400
Serie: -
Originaltitel: -

Handling från baksidan:
Anna is happy in Atlanta. She has a loyal best friend and a crush on her coworker at the movie theater, who is just starting to return her affection. So she's less than thrilled when her father decides to send her to a boarding school in Paris for her senior year. But despite not speaking a word of french, Anna meets some cool new people, including the handsome Étienne St. Clair, who quickly becomes her best friend. Unfortunately, he's taken - and Anna might be too. Will a year of romantic near misses end with the French kiss she's been waiting for?

Omdöme:
Vad kan man säga? Jo, jag hade enorma förväntningar på boken, då den har fått så bra recensioner & kritik. Jag var verkligen oroad över att den inte skulle uppnå mina förväntningar, medan jag samtidigt var jätte spänd inför att äntligen få läsa boken som man har hört så mycket gott om. När jag började läsa boken blev jag först så glad, jag fick äntligen börja läsa den! Men sen så kom besvikelsen, jag fastnade inte i boken från första sidan, vilket jag visste att det i princip omöjligt att hända med en bok man precis börjat läsa. Så jag plockade inte upp boken igen efter att bara ha läst ett kapitel. Jag tappade helt enkelt lusten och plus att jag hade massa annat göra och fick inte tid till att sitta ner och bara läsa in mig i boken.

Några veckor sedan så plockade jag upp boken igen, för mina tankar hade återgått till boken flera gånger. Jag ville ta reda på gåtan, varför boken älskades utav så många. Och gissa om jag fann svaret?! Jag satt i en timme och bara läste utan stopp för att hinna komma in i boken och få grepp om karaktärerna, handlingen och miljön. Men då fastnade på riktigt. Jag kunde inte sluta läsa, jag satt i minst 5 timmar och läste i boken. Jag började att gilla boken riktigt mycket, vilket som efter halva boken övergick till kärlek. Jag fattade verkligen inte varför jag hade slutat läsa.

Efter att jag återigen börjat läsa i boken så fick jag träffa på St. Clair, eller jag vill hellre kalla honom för Étienne, och då tänkte jag bara: "Wow". Han toppar listan på de swonnigaste manliga karaktärerna någonsin. Jag kan väl säga att jag är själv är lite, okej mycket, förälskad i honom. Jag fattar absolut varför Anna gillar honom. För kom igen, vem kan inte gilla en asgrym, häftig, rolig, gullig, underbar & super snygg kille? Något jag verkligen älskar med den här boken, förutom Étienne då, är kärleken mellan St. Clair och Anna. Den är så himla trovärdig vilket gör att boken är ännu bättre. Kärleken spirar långsamt fram mellan dem och man bara sitter och njuter. Alla scenerna med de både tillsammans är så roliga & dem tillsammans är ett utav de sötaste/gulligaste paren i bokvärldens historia. Det var flera gånger jag bara satt och skrattade eller bara log åt deras roliga dialoger.

Jag fattade även tycke för Anna ganska snabbt. Hon var en härlig person att följa, för hennes tankar var bara för roliga några gånger! ;D Jag är glad för att det inte blev någon instalove i den här boken och att Anna bara inte går och tänker på honom hela tiden. Anna har ett eget liv, det kretsar inte bara runt killen och hans intressen. Nej, utan Anna älskar att se på filmer och sedan recensera dem.

Miljön passar jätte bra med själva handlingen, boken kunde inte utspela sig på något bättre ställe än Paris. Och nån dag - har jag bestämt - ska jag åka dit, till kärlekens stad. Och då kommer jag att tänka på den här boken otroligt mycket.

Jag är så himla glad över att jag fortsatte att läsa och om det är någon därute som får samma problem som jag, inte troligt men ändå, fortsätt att läsa. Anna and the French Kiss fick en knagglig start för mig, men blev en riktigt mysig och underhållande bok med en kärlek som är så trovärdig att man bara vet att det kommer hända en själv en dag, kanske. Vi kan bara hålla hoppet uppe och se & vänta vad livet har förberett åt oss.
Ni som inte har läst den här boken: GÖR DET! Den är helt fantastisk & underbar, med en karaktär man bara måste förälska sig i lite.

Jag kommer absolut att plocka upp Stephanie Perkins andra böcker: Lola and the Boy Next Door och Isla and the happily ever after, kan knappt bärga mig tills dess!

1 kommentar:

 1. Jag älskade Lola and the Bot Next Door lika mycket som Anna and the French Kiss! Hoppas du också kommer göra det! :D

  SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!