tisdag 5 november 2013

Rekviem

Titel: Rekviem
Författare: Lauren Oliver
Förlag: Bonnier Carlsen (tack för e-boken!)
Sidor: 398
Serie: Delirium #3
Originaltitel: Reqiem

OBS! Kan innehålla spoilers från tidigare delar i serien!

Handling:
Kärlek är en sjukdom. Kärlek är ett brott. Regeringen kontrollerar allt.
Skulle du ge upp eller kämpa emot?

I ett framtida Amerika genomgår alla över arton år en behandling i syftet att ta bort känslor som är en fara för samhällsordningen. Kärlek är det värsta som kan hända. De som motsätter sig behandlingen blir inspärrade på mentalinstitutioner eller bestraffas med döden. De som lyckas fly tvingas leva som utstötta i Vildmarken. När Lena blev förälskad i Alex tvingades hon lämna sitt gamla liv bakom sig. I Vildmarken stötte hon på motståndsrörelsen och anslöt sig till deras kamp mot den förtryckande regimen...

Efter den urartade konfrontationen i New York har Lena och hennes vänner ur motståndsrörelsen åter flytt till Vildmarken. Men uppror har blossat upp över hela landet och det går inte längre att gömma sig. Regeringsstyrkor försöker förgöra motståndsrörelsen en gång för alla och Lena befinner sig helt plötsligt i händelsernas centrum..

Omdöme:
Man känner sig alltid glad & ledsen när man har läst den sista meningen i sista boken i en serie. Även om boken både har varit dålig och bra, så spelar det ingen roll. Om inte hela serien var dåligt, såklart då. Men Delirium är en bra serie.

Delirium var bra. Pandemonium var bättre. Och vad var Rekviem? Jo, den är någonstans mittemellan första och andra boken. Jag vet inte riktigt var, men någonstans däri mellan.
Boken började väldigt segt, förmodligen för att jag hade fått boken i PDF-format och tyvärr så gillar jag inte att läsa böcker på datorn. Jag får bara ont i huvudet och kan inte riktigt koncentrera mig på vad jag läser så det hela blir inte så bra. Men jag tog igenom mig halva boken och sedan en kväll då jag bara hade tänkt läsa 10 sidor, så att jag kom framåt i boken, så läste jag i stället 100 sidor. Det blev spännande och jag ville bara ta reda på vad som kommer att hända i slutet av boken. Vem skulle Lena välja? Alex eller Julian?

I första boken så gillade jag Alex mest, han var så snäll och omtänksam. Sedan i andra boken så gillade jag Julian allra mest. Han var så söt & snäll o så. Och så, i tredje boken: Alex hade förändrats totalt och jag kunde inte bara gilla honom så som jag gjorde i första boken. Och Julian hade också förändrats lite, men Lena bara stötte iväg honom vilket fick honom att förändras också.
Jag hatar triangeldraman just nu, tack vare att Lena inte visste vem hon skulle välja. Aaaahh, jag blir bara så frusterad ibland på henne! Om hon inte kunde välja, välj ingen då! Ingen såras som det skulle ha gjort för den andra om hon valde den ena.

Lauren Oliver är en mycket duktigt författare och mina favoritböcker av henne är nog Resten av ditt liv & Pandemonium. Hon skriver otroligt bra och det kan nog tänkas att jag kommer att plocka upp hennes nästa bok. Men det får vi se...

Delirium-triologin är bra, men kunde ha varit bättre. Jag gillar böckerna och även Alex & Julian i "deras" böcker men kom aldrig riktigt överens med Lena. Hon var för självisk ibland och jag kände helt enkelt inte med henne.

Andra delar i serien:
1. Delirium (herregud, vilken dålig - kort - recension)
2. Pandemonium (en lite bättre recension, men bara lite)
3. Rekviem


1 kommentar:

  1. Synd att du inte gillade den så mycket :/ jag kommer antagligen ha jätte höga förväntningar på den när jag läser den, hoppas jag inte blir alltför besviken. Gillar heller inte att läsa böcker på datorn, för jag har ingen läsplatta och så... :P

    SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!