måndag 18 november 2013

I min brevlåda #45

OMG! Den är äntligen här! Den tredje och avslutande delen i Engelfors-triologin!! Iiiii, har varit jätte taggad inför att läsa Nyckeln, för jag gillade verkligen Cirkeln och Eld. Ni som har oturen att inte veta vad det här är för bok, så är det den tredje delen i en serie utav de svenska författarna Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Den har blivit riktigt populär och har sålts till över 30 länder! Filmrättigheterna har sålts och om filminspelningen får en början så är det premiär år 2015.                                                                                    
I alla fall den handlar om de 6 tonårstjejerna (vill inte spoila så, vissa saker kanske inte stämmer!) som en dag blev "kallade" till en plats under en natt då en röd måne stod på himlen. De har ingenting gemensamt, de känner knappt varandra. De bor i denna vackra men risiga staden Engelfors. Och det döljer sig mörka hemligheter & krafter där...
 
Triologin handlar om Linnéa, Ida, Minoo, Rebecka, Vanessa och Anna-Karin. Dessa 6 tonårstjejer är De Utvalda.
Så en liten handling om vad boken handlar om, fast ingen prisbelönt text precis ;)
Boken är över 800 sidor lång - tjock - så jag ser verkligen framemot att återigen få stiga in i De Utvaldas värld! Recensionsdatumet är inte förrän den 2 december, så ni får vänta ett tag innan mitt omdöme kommer upp här på bloggen :)
Är det någon annan lycklig människa som har fått hem boken? Eller vill ni läsa den?

1 kommentar:

  1. Hoppashoppashoppas att den hamnar hos mig under den här veckan! Längtar så SJUKT mycket! :D

    SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!