fredag 22 november 2013

Filmrecension: Catching fire

I onsdags så var jag på bion och såg uppföljaren till Hunger Games, nämligen Catching fire! Jag & min kompis var oerhört uppspelta inför att efter 1 och ½ års väntan, äntligen får se den! Ändå sedan då jag gick ut från biosalongen medans eftertexterna till Hunger Games rullade på, så var så helt söndertrasad när. "Jag ville-behövde-måste bara få se nästa film", tänkte jag då. Och vad tänker jag nu då? Jo, typ exakt samma fast bara att jag måste se den nu. Inte om ett år som det är tänkt att den ska komma ut på biograferna utan nu. Jag kan inte vänta!
Okej, så förväntningarna var relativt höga efter att första filmen var riktigt bra. Även om första filmen var bra regisserad och så, bra karaktärer och händelser, så slår Catching Fire den filmen med ganska stora mått. Filmen var ännu bättre regisserad, man märkte ärligt talat inte av att det faktiskt var en annan regissör (om jag inte minns fel) och karaktärerna var ännu bättre!

Någon jag verkligen gillar med dem här Hungersgames-filmerna är att de har lyckats få in även de små detaljerna. De har fått med sånt som man i andra böcker skulle klippa bort bara för att det inte skulle behövas. Men i dessa filmer tycker jag att det små sakerna måste vara och det saknades inte i CF heller! Något som jag & min kompis däremot störde oss på, var att de missat den scenen då Katniss träffar 2 kvinnor från Distrikt 8 i skogen (tror jag det var) som var på väg till Distrikt 13. Varför tog de bort den scenen?! Eller sparar de den till Mockingjay part 1? Aja, hade tyckt att den skulle vara med, för det bevisar ju att revolutionen har börjat.

Vad tyckte jag annars om filmen då? Jo, jag har absolut inget att klaga på förutom att den kanske är för kort ;) Haha, skämta bara, den är ju faktiskt nästan lika lång som första: 2 timmar och 23 minuter eller något sådant. ;D Blir kul att ha ett Hungergames-maraton sen när alla filmer kommit ut. Blir säkert uppåt 10 timmars sittande i soffan då.

Åh, Finnick! Han är nog en utav mina nya favoritkaraktärer; både i filmen & böckerna <3 av="" honom="" mer="" p="" se="" vill="">

Jag älskade alla scener då de var inne på arenan. Jag tycker att de verkligen fått med hela klock-grejen och allting som hände. Riktigt bra! Bäst var ju när hon sköt med pilbågen. Ni som har sett filmen förstår kanske vad jag menar med det, annars så får ni se filmen för att veta vad jag menar!

Jag rekommenderar Catching Fire riktigt, riktigt mycket! Om du gillade första filmen, så måste du se den här, för den var ännu bättre! Karaktärerna är helt suveräna och alla händelser & detaljer likaså.
Ett måste för alla bok/filmälskare, eller egentligen ett måste för alla!

Betyg: 10/10

2 kommentarer:

  1. Såg filmen nu ikväll, och älskade den! :D men huuur ska man kunna vänta ett år till nästa film då :(

    SvaraRadera
  2. Jag tyckte också att den var bättre än ettan!

    SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!