måndag 11 november 2013

Finalisterna i Forma Books Blog Award 2013!

Det har nu korats de 9 finalisterna, 3 i varje kategori: Årets bokblogg, Årets nischade bokblogg och Årets bokrecension. Tyvärr kom inte min blogg med, men det hade jag heller inte trott, och inte heller någon av de bokbloggar jag nominerade. Och finalisterna i respektive kategori  med motiveringen är:

Årets bokblogg:

Marcusbiblioteket - "Inget ämne är för smalt - det är briljant, alltid. Inläggen är välskrivna, underhållande och engagerande som främjar till vidare läsning - både av böckerna som recenseras och av bloggen."

Fiktiviteter - "Skriver oerhört fängslande och oängsligt där böckerna sätts i ett större sammanghang. PS. Vi älskar högerspalten. PS2. Vi älskar layouten."


Breakfast Book Club - "Bokklubben med stort B. Här blir man inkluderad i bokdiskussioner där recensionerna har tagit en intressant form med många olika röster och tyckanden."

Årets nischade bokblogg:

Sista timmen - "Bevisar att en kort recension kan vara precis lika innehållsrik som en lång. Det är ett passande format och plattform för vår tid med chans att nå ut till en stor målgrupp."

Bokfreak - "Inspirerande, konkret och aktuellt om barn- och ungdomsböcker. Det lättillgängliga och välformulerande språket gör att man Wikipedia-fastnar."

Endast Eböcker - "Väver in information om e-böcker på ett naturligt sätt utan att det blir upphaussat. En viktig och informativ‬ blogg som är bra om‬ ‪man vill ha koll det man vet och inte vet om ‬e-böcker.‬"

Årets bokrecension:

Fiktiviteter, Kroppspanik - Vi applåderar denna fantastiska recension och reflektion där det märks att boken verkligen har gjort sitt jobb - att läsaren tänker vidare utifrån sitt eget perspektiv.

Bokunge, Prinsen och pojken - En väldigt bra barnboksrecension med träffande synpunkter. Det är modigt att våga var kritisk mot en så viktig bok. De skriver på ett ärligt, tydligt och rakt sätt.

Nobelprisprojektet, Korsriddarna 1 - Pricksäkert och underhållande så till den milda grad. Vi bugar inför Nobelprisprojektets uttryckssätt och vill vakna varje morgon till denna recension.

Japp, det var alla 9 finalister! Du kan rösta fram tills den 25 november. Dagen efter så utses vinnarna. Grattis till alla er som tagit er så här långt! "May the odds be ever in your favor!"


För mycket lycka

Förresten idag så fick jag hem 2 böcker och för några dagar sedan 1 bok också. Återkomsten av Nora Roberts fick jag från Harlequin för några dagar sedan. Boken är utläst och en recension kommer!
O så idag fick jag hem ännu 2 Alice Munro böcker, fast nu från Pocketförlaget! Böckerna var: För mycket lycka och Nära hem. Så sammanlagt har jag just nu 4 böcker hemma av författarinnan Alice Munro - som vann Nobelpriset i litteratur 2013 - och har inte läst en enda. Hm, får nog börja läsa någon av dem snart...

Tycker ni att rätt bokbloggare blev finalister? Vem/vilka hade ni annars velat ha med?

Har ni läst någon av böckerna jag fått hem? Vad tyckte ni om den/dem?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!