lördag 17 augusti 2013

The Carrie Diaries & Sommar i New York

Jag har läst ut de 2 första delarna i serien om Carrie. innan Sex and the city,  under 2 dagar så då får det bli 2 recensioner i en.

*********************************************************************

The Carrie DiariesTitel: The Carrie Diaries
Författare: Candace Bushnell
Förlag: Rabén & Sjögren (Tack för boken!)
Sidor: 428
Serie: The Carrie Diaries #1
Originaltitel: The Carrie Diaries

Handling:
Möt världens mest kända Carrie som tonåring. Hennes uppväxt har hittills varit ett stort frågetecken. Nu får vi äntligen veta allt!
The Carrie Diaries är den första boken av två om Carrie Bradshaw, känd för miljoner människor som huvudpersonen i Sex and the City. Carrie - en småstadstjej som längtar till New York - ska just börja andra året på high  

school
Tills nu har hon varit supertajt med sina tjejkompisar, men så gör Sebastian Kydd entré och allt ställs på ända.
Med karaktärer som sätter sig direkt är The Carrie Diaries historien om hur en helt vanlig tjej blir självständig och hur hon utvecklas till en skarp skribent. Vi får träffa hennes familj, lära känna hennes bakgrund och vi får veta hur det gick till när hon började skriva.

Omdöme:
Jag har hört mycket om den berömda TV-serien om Carrie Bradshaw, men tyckte inte att det var något för mig. Men så hittade jag den här serien om henne innan tv-serien. Man får reda på hur hon började skriva och hur hon hade det med sin första kärlek.
Och det var bara en bonus när jag upptäckte att The Carrie Diaries även har blivit en Tv-serie. Så nu försöker jag hitta det första avsnittet och kolla på det!

Carrie är en typisk tonårstjej och skulle faktiskt inte vilja vara i hennes ställe. För visst får hon ett slags lyckligt slut men inte utan massa besvär på vägen.
I början verkade Sebastian vara en okej karaktär, han var rolig och så men när det sedan (SPOILER!) händer saker mellan honom & Carrie p.g.a av Lali (spoiler slut!) så gillar jag honom inte mer.

Språket är härligt och sidorna flyger förbi även om man inte tycker att det är en fantastisk bok, men man vill fortfarande veta vad som kommer att hända Carrie och vad hon kommer att göra.

En bok som rekommenderas för de som gillar chic-lit och även tv-serien.

Betyg: 3 av 5 bokstaplar

*******************************************************************

Sommar i New YorkTitel: Sommar i New York
Författare: Candace Bushnell
Förlag: Rabén & Sjögren (Tack för boken!)
Sidor: 446
Serie: The Carrie Diaries #2
Originaltitel: Summer in New York

Handling:
Det är sommar och Carrie befinner sig äntligen i sina drömmars stad New York och går en skrivarkurs. Hon träffar en massa roliga människor, går på galna fester och träffar en kille. Allt är perfekt, men hon upptäcker snart att livet i den glamourösa staden har en baksida ...

Omdöme:
När jag hade läst ut första delen The Carrie Diaries visste jag inte riktigt om jag ville hugga in på den här direkt eller vänta några dagar. Men jag bestämde mig för att få den ur världen och började läsa direkt.
Jag vet fortfarande inte om första eller andra delen var bäst. Det finns så många bra och några dåliga saker i båda att dem väger upp mot varandra.

Det är härligt att läsa någon bok som gör att man får skratta emellanåt alla tunga och dystra böcker där världen går under osv.
Man får en liten paus i allt det allvarliga och kan man sitta njuta (det gör man i och för sig med alla bra böcker) och bara flyta med i charmen och humorn.

Carrie är som sagt en hyfsad karaktär, men ibland förstår jag inte varför hon gjorde saker. T.ex. hennes relation med en mycket äldre pojkvän som dessutom är skild! Herregud, hur tänkte hon egentligen!
Maggie verkade vara en bra vän i första boken, men här hade hon förändrats totalt.

Jag gillar verkligen Samantha och Miranda. Härliga kompisar!
Slutet gillar jag nog mest, allt slutade så bra tyckte jag och jag blev riktigt nyfiken på vad som kommer att hända i nästa del. För det måste väl komma en till?

Betyg: 4 av 5 bokstaplar

2 kommentarer:

  1. Har inte läst böckerna men The Carrie Diaries är bra tycker jag.

    SvaraRadera
  2. Dessa kom ju typ 2010 och 2011, och det har inte skrivits nån till del på engelska, så är väldigt skeptiskt till om det alls kommer en till del... :/ Måste nog försäka läsa tvåan snart! :)

    SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!