onsdag 7 augusti 2013

Nyckeln till ljuset

Nyckeln till ljusetTitel: Nyckeln till ljuset
Författare: Nora Roberts
Förlag: Fenix Förlag
Sidor: 336
Serie: De tre nycklarna #1
Originaltitel: Key of light

Handling:
När galleristen Malory Price får en inbjudan till en fest i det mystiska huset utanför stan kan hon inte ana vad som väntar. Ett uppdrag väntar på henne, och det kommer att leda henne till två nya vänner, sitt livs kärlek ? och stora faror. Bjudningen är liten och Malory är en av bara tre gäster - alla unga kvinnor vars liv nyligen genomgått en förändring. Deras hemlighetsfulla värdar talar om legender från svunna tider och ger de tre kvinnorna ett uppdrag: De ska finna tre nycklar som enligt sägnen håller tre prinsessor fångna, och i gengäld bli rikt belönade. Malory får till uppgift att finna den första nyckeln och tillsammans med sina nyfunna vänner, Zoe och Dana, kastas hon in i en ny värld, fylld av äventyr, spänning och romantik.

Omdöme:
Oj, jag kan knappt säga hur bra den här boken är. Jag fick hem flera böcker till från min faster (tack!) och då ingick den här boken och de andra två delarna i serien också + massa andra böcker. Jag läste lite smått på baksidan av Nyckeln till ljuset och tyckte att den verkade vara spännande och bestämde mig för att börja med den.
Och det ångrar jag absolut inte!

Det är helt underbara och roliga karaktärer, och handlingen flyter på och är riktigt intressant. Huvudpersonen för den här boken: Malory är intressant att följa och är lite annorlunda än Dana & Zoe. Hon är lite mer så här: tar-vad-jag-vill-ha men på ett bra sätt. Hon fick mig att skratta flera gånger, eller rättare sagt nästan alla karaktärer fick mig att skratta.
En utav mina absoluta karaktärer, eller favoritdjur kanske man ska säga, är Moe. Haha, när Moe hoppade upp på Malory var en (två) utav de bästa händelserna i boken. Jag satt och skrattade så att jag höll på att storkna. Om jag skulle köpa en hund skulle det vara en som Moe. Nåja, kanske inte riktigt så stor och inte så himla klumpig.

Killarna Flynn, Brad & Jordan kan man sucka över och att det någon gång händer en själv. Jag hoppas att det händer i alla fall.
Jag vill inte avslöja så mycket om vad jag tycker om Dana & Zoe, för de två är de andra huvudpersoner i de 2 andra delarna.

Rekommenderas till alla som gillar böcker med romantik, spänning, lite mystik och humor!

Andra delar i serien:
1. Nyckeln till ljuset
2. Nyckeln till sanningen
3. Nyckeln till modet

2 kommentarer:

  1. Den där trilogin är riktigt bra :)

    SvaraRadera
  2. Det här är en av mina favoritserier med Nora Roberts :) Jag har alla tre i bokhyllan och det blir nog att läsa dem igen snart.

    SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!