fredag 14 mars 2014

Bokbloggsjerka 14-17 mars 2014 + en tävling!

Om ni inte redan vet det: så är det FREEEEDAAAAAG!!! Gud, vad det ska bli skönt med helg, att komma bort från allt tjafs & bråk i min klass just nu. Dessutom har jag bara 1 bowlingmatch söndag vilket betyder att jag nästan får hela helgen till att göra ingenting! Bästa som finns! Förhoppningsvis blir det mer tid för olästa böcker och inte fler omläsningar...
jerka11
Annika håller som vanligt i jerkan och hennes inlägg hittar ni HÄR.
Veckans fråga:
 Do readers have to be collectors?
Svenska: Måste läsare vara "samlare"? (I brist på bättre ord)

Nej, absolut inte! Herregud, tänk om jag skulle ha precis alla böcker jag någonsin läst. Jag skulle bokstavligen bada i böcker här hemma i så fall. Det skulle såklart vara otroligt kul om kunde få ha alla böcker man läst hemma hos sig själv, men det skulle nog bli liiite trångt, tror jag ;)

De böcker som jag får från familj, släkt & vänner behåller jag såklart, och rec-ex från förlagen, om jag inte skulle få dubbletter av någon bok. Då kan den skänkas bort som present till nära & kära! 
Jag tycker själv att jag inte behöver ha alla böcker jag läst själv i bokhyllan, utan om jag inte kommer ihåg någon bok kollar jag upp recensionen här på bloggen! Det var ju delvis därför som jag skapade en bokblogg; till att skriva upp vad jag tyckte om varje bok jag har läst genom mitt liv. 

***
Bokask Linné, stor
Från Nillas Handelsbod
Dessutom så har Annika ordnat en tävling där man kan vinna en bokask! För att delta ska man länka i sitt jerkainlägg till den bokask man vill ha. Låter superkul och askarna är väldigt söta!
Jag hade lite svårt att välja, men till slut blev det denna:
http://www.nillashandelsbod.se/bokaskar/bokask-linne-stor.html

Ha nu en trevlig fredag & helg! 

6 kommentarer:

 1. Jag samlar gärna på böcker, även om jag har börjat försöka att ge bort :)

  SvaraRadera
 2. alla böcker behöver man verkligen inte ha...

  SvaraRadera
 3. Jag vill ha böcker, men att kalla mig samlare känns lite överdrivet.

  SvaraRadera
 4. Vore ju önskvärt att kunna spara allt man läser, men då får man allt ha en ganska stor bostad :)

  SvaraRadera
 5. Jag är också så att jag gärna vill äga böckerna jag läst men jag vill inte bada i böcker så... :)

  SvaraRadera
 6. Jag är samlare, det är ingen tvekan om det! Som har svårt att göra mig av med böcker, och som nog oxå har svårt att låna ut, åtminstone vissa, böcker... Jag vill ha koll på dem... En mild form av besatthet... Sen har jag läst ännu mer böcker eftersom jag när jag var ung i princip bodde på bibliotek...

  SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!