torsdag 27 mars 2014

Officiell bloggpaus (fram tills 1:a april)

Ja, jag vet. Det står oerhört tomt här på bloggen men det är flera anledningar till det! Främsta anledningen är väl att vi inte har så mycket internet här hemma. Den var typ slut för 10 dagar sedan, sen så fick vi lite till och snart är den slut igen. Jag vet, komplicerad värre.
Den andra anledningen är att blogglusten är just nu nere på NOLL. Och läslusten går inte heller så bra...
Men sen så har det också varit mycket skolan och träningar inför Warbergsspelen som är en innebandycup i Varberg, som jag ska på imorgon (fredag) till på söndag! Så man kan väl säga att jag har haft andra prioriteringar den här månaden.

Men förhoppningsvis är jag tillbaks på bloggfronten igen den 1 april.
Så vi ses inte fram tills dess, bye!

lördag 22 mars 2014

Tumblrs bokkärlek #3

Vi kör The Fault In Our Stars den här veckan också, så njut av några (få) bilder här som alla kommer ifrån Tumblr.
Att dem har skrivit så till varandra är så fint tycker jag!
Åh, vad jag är taggad inför filmen! Måste ha med mig näsdukar x1000..
Föreställer mig att Hazel säger "Oh, really?" och Gus bara sitter där och fånler och säger "Yepp." Jag vet, crazy thoughts..
Bara jag som älskar den här bilden med Shailene (Hazel), John & Ansel (Gus)? 

fredag 21 mars 2014

Bokbloggsjerka 21-24 mars 2014 + EN VIKTIG UPPDATERING

Jerkan hålls utav Annika som vanligt och veckans fråga är:
Har du sett någon pjäs eller liknande som du av en eller annan anledning tvingades att se men som du absolut inte gillade? Om du vill får du vända på frågan för att i stället berätta om en pjäs eller liknande som alla bara MÅSTE se. 
Eh, jag har aldrig sätt någon pjäs eller något liknande. Så inget svar denna vecka...

***
Okej, till den viktiga uppdateringen/nyheten. Vi har inget internet hemma.Vilket är liiite av en katastrof då jag inte kan blogga (skriver det här i skolan) och det innebär att det kommer stå tomt på bloggen fram tills den 1 april. (Hm, lite konstigt med datumet, enligt mig.) Det kanske kommer upp något IMB-inlägg vilket inte är lika svårt att skriva som en recension. För det tar inte lika lång tid att göra det. Jag tänkte att jag skulle leva lite som förr i tiden. Utan internet och så, ni vet ;). Vi får se hur det går, men jag tänkte skriva upp stödord och sånt till recensionerna som kommer upp i april sen. 

Så, vi säger bye bye för ett tag och så hoppas jag att jag hinner skriva något inlägg!

torsdag 20 mars 2014

United We Spy

Titel: United We Spy
Författare: Ally Carter
Förlag: Orchard Books
Sidor: 296
Serie: Gallagher Academy #6
Språk: Engelska:
Originaltitel: United We Spy

OBS! Handlingen innehåller spoilers från tidigare delar i serien! Läs på egen risk!

Handling från baksidan:
Who won't survive to see graduation?
Cammie Morgan has lost her father and her memory, but her last mission could be her greatest mission yet...

Cammie and her friends finally know why the terrorist organisation called the Circle of Cavan has been hunting her. Now the spy girls and Zach must track down the Circle's leaders and stop them before they can implement a master plan that will change Cammie - and her country - forever.

Omdöme:
Varför är den här boken bara 296 sidor för?!? Kunde inte Ally Carter ha multiplicerat det med 5 eller något, för jag vill inte att serien ska ta slut så fort! Det har verkligen inte känts som att Gallagher Academy bara består utav 6 delar, utan typ 2. Men jag fick en glad överraskning som jag berättar om längre ner i recensionen! Wait and see...

Den här serien har utvecklats riktigt mycket, från att första boken var en söt och mysig kärleksbok till en nu mörk och spännande bokserie där ingen utav karaktärerna går säker. Seriens utveckling har gått från bra till bättre till bäst. Så kan kan kort sagt säga att seriens utveckling bara har gjort allting mycket bättre. Nu i sista boken så var det spänning från början till slut, och satt som nålar ibland och väntade på att se vad Ally Carter hade hittat på nu. Fienderna fanns liksom där man minst anade och Cammie & Co kunde inte lita på någon annan - förutom dem själva. Carter har verkligen lyckats med att få till spänningen och alla känslorna, man blir faktiskt riktigt känslosam när någon utav Cammie, Liz, Bex, Macey & Zach är det. Man kan inte rå för det heller, utan man sitter faktiskt och tror att man själv är med i boken som Cammies kusin "The Second Chameleon" eller något! Hahah, lite rolig idé faktiskt...

Någons mer utveckling som är värd att nämna är Cammies. Herregud, hur mycket hon har förändrats! I första boken var hon så blyg, försiktigt och söt men nu så är hon en tuff, modig och cool spion som har sett mycket mer än vad andra vuxna spioner någonsin kommer att få göra. Jag älskar hennes utveckling, för i början gillade jag inte riktigt henne fullt ut, utan bara "gillade" henne. Hon verkade inte vara den där spionen som var bäst i skolan som alla påstod att hon var, men nu så märks det att hon faktiskt är den personen. Det behövdes bara ett antal dramatiska och hemska händelser för att hon skulle komma fram ur sitt skal. Eller något. Så tummen upp för Cammies utveckling!

Och de andra karaktärerna då. Jag stört gillar de bikaraktärerna som är runt Cammie hela tiden, speciellt "hennes gäng"; Macey, Liz, Bex & Zach. Även om jag tycker att Macey inte riktigt var så som hon brukar vara, så var Liz helt fantastisk i den här boken. Fast det har hon ju varit i stort sett alla böckerna i serien så...
Liz är verkligen supermega smart - hallå liksom, hon fick göra ett test på hur hon skulle starta World War Three. Liz var nog den bästa karaktären i den här boken, även om Cammie har utvecklats har Liz redan varit där så hon får hem priset den här gången! Bex är fortfarande en sjuhelsikes cool spion som kickar ass, heja Bex! Zack, då - åh, Zack! Han kommer jag att sakna mycket, det var tråkigt att han inte fick lika mycket plats i United We Spy som i de andra böckerna. Men men man kan ju inte få allt! Stör mig lite på att han nästan aldrig säger Cammie utan "Gallagher Girl" även om jag gillar att ha något sammankopplat med honom. Jag saknade Liz "Oopsy Daisy" i den här boken också!

Okej, nu har jag skrivit väldigt långt och ska korta ner allt som är kvar nu. De sista 100 sidorna var helt perfa - Ally Carter lyckades verkligen få till det där på slutet! Jag älskar Liz tal, det var så fint men ändå så sorgligt. Det stycket skulle jag nog kunna läsa om flera gånger! Det absolut sista i boken var också helt perfekt. SPOILER markera för att läsa! (Att Cammie & Zach får ha sitt sista uppdrag i boken tillsammans, suveränt!) SLUT på spoiler! Ally Carter vet verkligen hur man får till ett bra avslut på en fantastisk serie - fullpott till dig! Det är skönt & roligt att serien är över nu och att man har fått ett så bra slut, men det är ändå jätte tråkigt och sorgligt. Jag kommer verkligen att sakna Cammie & Company, tänker verkligen läsa om den här serien någon gång. Finns ingen bättre! Men nu kommer jag till överraskningen; jag hittade på Goodreads att hon har skrivit en bok som sammankopplar karaktärerna från Gallagher Academy och Heist Society! Double Crossed: A Spies and Thieves Story - som boken heter - handlar främst om Macey (Gallagher Academy) och Hale (från Heist Society) som möts på en fest. Aaaaah, det låter så himla bra! Tänker skaffa hem den boken så fort som möjligt, fast jag kanske borde läsa ut serien Heist Society först...

Vi säger hejdå för stunden, Ally Carter! För vi kommer snart att ses igen..





onsdag 19 mars 2014

I min brevlåda #56 (eller vad det nu är)

Idag fick jag en trevlig tjock överraskning i brevlådan som vägde runt 2 kg stod det. I'm not kidding! Boken som är på över 500 sidor har jag fått signerat av själva författaren Fredrik Lindblom. Och boken heter Dödens trubadur och är den fristående fortsättningen på Röd skymning som jag tyckte var en riktigt bra bok, med spänning och oerhört fina illustrationer. I Dödens trubadur så ska det vara dubbelt så många illustrationer och jag ser verkligen framemot att få läsa boken!
Stort tack till förlaget Ascentoria och Fredrik Lindblom!

Vill ni läsa den här boken? Har ni läst föregångaren Röd skymning?

Waiting on Wednesday: Allt och lite till

Waiting on Wednesday är ett event som är varje vecka och "the host" är Breaking the Spine.
Jag tänkte börja med det här varje onsdag, men vi får se om jag fortsätter eller ej...
Och det kommer vara slumpartat mellan böcker, ibland en bok som kommer ut om en vecka och ibland en bok som kommer ut om ett år.

Sarah Dessens nyaste bok Allt och lite till som kommer på svenska i juni i år är en bok som jag verkligen ser framemot att få läsa. Jag hoppas få återse typiska Sarah Dessen-karaktärer och hennes fantastiska språk! Blev lite besviken på Blunda och hoppa förra året, men tror nog att Dessen återigen har skrivit en underbar bok om kärlek och vänskap.

Handlingen är från Rabén & Sjögren:

"Luke är verkligen den perfekta pojkvännen. Snäll, snygg och pålitlig. Emaline och han har varit tillsammans i flera år och deras förhållande är helt perfekt. Eller? Sommaren efter high school börjar Emaline ifrågasätta allting. Räcker livet i den trygga småstaden Colby och en framtid med Luke, eller vill hon ha mer? Ska hon satsa på en riktigt bra utbildning och en lysande karriär, som hennes pappa vill? Och när den spännande New York-killen Theo dyker upp i Colby för att arbeta med en dokumentärfilm ställs allting på sin spets..."

En bok som lockar dig? Har du läst något förut av Sarah Dessen och i så fall vilken bok?

tisdag 18 mars 2014

Top Ten Tuesday #11 (vecka 12)

Jag är sjuk - igen. Jag hatar att jag har så himla klent immunförsvar! Måste på nåt sätt bygga upp det...

Top Ten Tuesday hålls utav The Broke and the Bookish.
Veckans Top 10 är: Top Ten Books on our Spring 2014 TBR Pile. Översatt blir det Top 10 böcker på vår vår-2014 att-läsa-lista. Hm, lite knepigt, med vår vår...
Som ni kanske vet har jag runt 50 olästa böcker hemma i bokhyllan. Vilket inte är så bra direkt. Dessutom så läser jag just nu mest böcker som redan är lästa - vilket inte gör hela sake
n bättre.

10. Kleptomania av Kristina Hård (försöker) läser jag just nu.

9. Seraphina av Rachel Hartman har jag börjat i lite smått för att komma igång.

8. Skugglandet av Alyson Noël har jag hållit på med i flera månader, men har inte riktigt kommit in i boken och därför har jag inte läst i den sedan typ januari eller något. Måste bli ändring på det!

7. Spring så fort du kan av Sofia Nordin ska jag försöka läsa snart - väldigt snart. Jag fick boken runt januari innan den släpptes och har inte läst den än. Fy på mig själv!

6. Alice Munro x4: hmm, hur tänkte förlaget när jag bara frågade efter en bok från henne och fick 1 till? För ja, jag har fått böckerna från 2 förlag. Böckerna måste hinnas läsas innan sommarlovet i alla fall...

5. KoMo av Pontus Joakim Olofsson har jag också haft stående i bokhyllan ett tag nu.

4. Jane Eyre - Charlotte Brontë eller/och Svindlande Höjder - Emily Brontë, seriealbum går väl fort att läsa. Eller?

3. Insnärjd av Gena Showalter är första delen i en serie som jag hoppas är bra!

2. Det svarta hjärtat av Holly Black måste läsas typ nu. Är den tredje och sista delen i serien Berörarna och den har stått orörd ett tag nu.

1. Gone Girl av Gillian Flynn har stått i min bokhylla sedan förra året, men den ser så himla tjock och lång ut. Hm, jag väntar nog lite med den...

Jag tror nog inte att antalet böcker ligger på siffran 10 i min topplista utan snarare 14 eller något. Och förmodligen efter att ha läsa Insnärjd kommer jag nog vilja fortsätta med nästa del i serien och sedan nästa. Jag kommer alltid att ha olästa böcker i min bokhylla - det är en faktum.

Vilka böcker tycker du att jag ska läsa efter Seraphina/Kleptomania/Skugglandet? Behöver inte vara någon bok på den här listan! Kommentera era förslag :)

måndag 17 mars 2014

Pappersstäder

Titel: Pappersstäder
Författare: John Green
Förlag: Bonnier Carlsen (tack för e-boken!)
Sidor: 362
Serie: -
Språk: Svenska
Originaltitel: Paper Towns

Handling från förlaget:
Quentin Jacobsen har alltid älskat den äventyrslystna och iögonfallande Margo på avstånd i hela sitt liv. Ända sedan de lekte tillsammans som grannbarn. Så när hon öppnar fönstret till hans rum och klättrar in i hans liv igen och övertalar honom att följa med på en genialisk hämndaktion följer han med.
Efter deras natt tillsammans så kan Quentin inte göra något annat än att tänka på Margo och allt han tänker säga till henne dagen därpå i skolan. Men så försvinner Margo - igen - och förvandlas från en gåta till ett mysterium. Hon brukar ju försvinna - men aldrig så här länge. Kan hon vara död? Men snart upptäcker Quentin att Margo har lämnat efter sig subtila, smarta ledtrådar bara för honom. Budskapet är tydligt: Hitta mig!

Vägen mot gåtans lösning är kantig och Quentin tvingas att inse att ju närmare han kommer Margos gömställe, desto mindre vet han om henne. Och kommer han att hinna fram innan hon försvinner igen?

Omdöme:
Efter att ha läst John Greens Var är Alaska? och hans Förr eller senare  exploderar jag - som var superdupermega fantastisk bra - så hade jag höga förväntningar på den här boken. Som Pappersstäder ungefär når upp till, kan man väl sig. Början blev jag lite besviken på, Margo verkade vara en för komplicerad person som man först inte ville veta något om och Quentin verkade mest vara lite patetisk.

Men ungefär i mitten av boken ändrades mitt omdöme; Margo blev en komplicerad och intressant gåta som jag verkligen veta mer om och Quentin växte i mina ögon väldigt mycket. Det blev mer spännande att läsa i boken och man ville veta vart Margo hade tagit vägen och varför, vilket gjorde så att boken steg i mina ögon.

Jag tycker inte att John Green har fått till det här med karaktärerna - i alla fall inte huvudrollerna så som jag hade hoppats på. Jag upptäckte att själv ville läsa mer om Ben, Radar & Lacey för dem var helt klart de bästa karaktärerna i boken. Jag kunde sitta och skratta rakt ut åt deras samtal ibland! Quentin var inte så jätte intressant att läsa om, men jag tycker att John ändå har fått till han bra som person. Margo var desto mer intressant, hon var mycket mer av ett mysterium som man ville klura ut. Vilket Q verkligen ville göra, jag tyckte att han gav upp alldeles för mycket i jakten på Margo och brydde sig inte om sina vänner.

Språket är nog det bästa med boken. Det är det klassiska John Green-språket med metaforer, tankar och citat som etsar sig fast i huvudet och hjärtat. Även om jag kanske inte hittade lika många citat som i TFIOS så fanns det citat som jag kommer att komma ihåg som en liten påminnelse till mig själv.
Ett random citat: "Förr eller senare måste du sluta titta upp i himlen, för annars kommer du en vacker dag att titta ner och upptäcka att du också har svävat iväg." Jag tolkar det här typ som att "om du tittar för mycket på vad andra har, kommer du glömma bort det du själv har." Jag älskar även metaforen med gräset. Och nej, jag kommer inte att citera den delen för 1. den är ganska så lång 2. på flera olika ställen i boken och 3. jag har ingen aning om vart. So that's it!
John Green berättar och beskriver så himla bra, man kan känna alla känslor och se allting framför sig. Helt fantastiskt - han har liksom skapat ett eget språk "Johngreeniska". Jag vet, fancy namn! ;3

Okej, bort med allt oseriösa! Sammanfattat så är Pappersstäder en bra bok med funderingar kring vad man egentligen vill göra med sitt liv (och underbart språk) men når inte upp till The Fault in Our Stars-nivån. Finns saker som hade kunnat vara bättre, men eftersom det är en John Green bok så är den ändå bra!

Bästa karaktär/er:
Lacey, Ben & Radar!


söndag 16 mars 2014

Att våga falla

Titel: Att våga falla
Författare: Nora Roberts
Författare: Harlequin (Tack för boken!)
Sidor: 311
Serie: Familjen Stanislaski #4
Språk: Svenska
Originaltitel: Convincing Alex

Handling från baksidan:
Bess McNee är en färgstark och provocerande såpoperaförfattare i New York. När hon en kväll gör research bland några mer lättfotade damer på gatan blir hon av misstag arresterad av Alex Stanislaski. Genast bestämmer hon sig för att han är perfekt. Perfekt för att få intern information om polisens arbete - och perfekt för henne själv på ett mer privat plan...
Att Alex tycker tvärtom i båda fallen spelar ingen roll. Bess har en speciell förmåga att få folk att samarbeta med henne och nu sätter hon in det tyngsta artilleriet, med självaste borgmästaren och polischefen i spetsen. Frågan är bara om det biter på Alex? Hittills är det ingen, och inget, som fått inspektör Stanislaski på fall...

Omdöme:
Jag tror nog att den här boken är den bästa i serien. Den delar åtminstone första platsen med sista delen En dans på rosor och det är riktigt svårt att urskilja den verkliga favoriten ur dem här två. Karaktärerna är ännu bättre och härliga, romansen är på topp och allt är suveränt bra gjort utav Nora Roberts.

Bess är en superhärlig tjej, en karaktär som verkligen är färgstark. Hon sätter färg på hela omgivningen med hennes leende och glada humör. Att hon dessutom inte ser precis alldeles perfekt ut, gör att hon bara blir ännu mer intressantare och roligare att läsa om. Jag tycker själv att hon är perfekt på sitt eget vis, hon kanske har en krokig näsa - men det är ju tack vare att hon stod upp för sig själv och det gör att det bara blir en till intressant historia. Bess är nog den kvinnliga karaktären i hela den här serien som är den jag tycker allra mest om, hon kommer jag verkligen inte att glömma i första taget. Jag tycker att hennes jobb är häftigt ändå, man märker inte av att hon har överflöd av pengar förutom när hon är hemma då man ser (läser då) alla coola och dyra möbler hon har. Hon beter sig liksom inte som en rik snobb, hon jobbar verkligen för sitt jobb. Hon åker runt och intervjuar personer som har en personlighet, yrke eller något annat som passar bra för hennes TV-serie. Bess är verkligen duktig på att göra research, tycker jag. Hon tar inget för givet utan jobbar för att få en grund till TV-serien och att det speglar verkligheten. Så om ni inte redan fattat det, så älskar jag verkligen Bess. Hon verkar vara en superduper härlig och trevlig tjej, henne vill jag möta IRL!

Alex då, han är också väldigt intressant att läsa om och han har ett temperamentsfull temperament, kan man väl säga! Jag tycker om honom, även om han kanske inte är min favorit utav de manliga karaktärerna. Men inget ont till honom!

Jag älskar Bess & Alex samtal, finns inget roligare att läsa - lyssna - om. När de var på väg till familjen Stanislaskis familjemiddag och Bess fick köra, gud vad jag skrattade! Jag kom ingenstans i boken utan satt förmodligen i 20 minuter och läste bara om den scenen om & om igen. Jag tycker att Alex och Bess passar väldigt bra ihop, precis som två pusselbitar.

Jag är ledsen över att den här serien är slut. Även om jag har kvar första boken - Ett löfte till Natasha - så känns det väldigt tråkigt och ledsamt att få säga hejdå till alla underbara karaktärer Roberts har skapat! Roberts lyckas imponera på mig hela tiden, och det är absolut inte den sista boken jag läser utav henne. Jag tänkte att jag även kunde försöka mig på att läsa nån utav hennes böcker på engelska...

Ni som inte har läst den här serien - GÖR DET! I alla fall om du gillar kärleksromaner med fokus på romantiken och familjen, med färgstarka & härliga karaktärer och ett helt fantastisk språk. Då rekommenderar jag verkligen Nora Roberts böcker till dig!

Bästa karaktär/er:
Bess helt klart!

Andra delar i serien:
1. Ett löfte till Natasha
2. Doft av frihet
3. Förälskad i Rachel
4. Att våga falla
5. Kärlekens musik
6. En dans på rosor


lördag 15 mars 2014

Tumblrs bokkärlek #2

Okej, nu kör vi även denna lördag med "Tumblrs bokkärlek". Förra inlägget hittar ni här. Alla bilder kommer ifrån Tumblr, så kika in där om ni vill hitta flera!
Den här veckan kör vi med The Fault in Our Stars-tema - en utav världen absolut bästa böcker någonsin
. Och förmodligen nästa vecka också...
Måste såklart ha med det citatet som jag ALLTID kommer att komma ihåg < 3 
Det blir mest quotes idag, men ska fixa bilder från filmatiseringen med quotes till nästa vecka. Så nu kör vi!
Kommentera sedan vad ni tycke om det här inlägget! Ska jag fortsätta eller inte med det?
Haha, Hazel!
Bästa bilden med flera fantastiska citat från TFIOS

fredag 14 mars 2014

Bokbloggsjerka 14-17 mars 2014 + en tävling!

Om ni inte redan vet det: så är det FREEEEDAAAAAG!!! Gud, vad det ska bli skönt med helg, att komma bort från allt tjafs & bråk i min klass just nu. Dessutom har jag bara 1 bowlingmatch söndag vilket betyder att jag nästan får hela helgen till att göra ingenting! Bästa som finns! Förhoppningsvis blir det mer tid för olästa böcker och inte fler omläsningar...
jerka11
Annika håller som vanligt i jerkan och hennes inlägg hittar ni HÄR.
Veckans fråga:
 Do readers have to be collectors?
Svenska: Måste läsare vara "samlare"? (I brist på bättre ord)

Nej, absolut inte! Herregud, tänk om jag skulle ha precis alla böcker jag någonsin läst. Jag skulle bokstavligen bada i böcker här hemma i så fall. Det skulle såklart vara otroligt kul om kunde få ha alla böcker man läst hemma hos sig själv, men det skulle nog bli liiite trångt, tror jag ;)

De böcker som jag får från familj, släkt & vänner behåller jag såklart, och rec-ex från förlagen, om jag inte skulle få dubbletter av någon bok. Då kan den skänkas bort som present till nära & kära! 
Jag tycker själv att jag inte behöver ha alla böcker jag läst själv i bokhyllan, utan om jag inte kommer ihåg någon bok kollar jag upp recensionen här på bloggen! Det var ju delvis därför som jag skapade en bokblogg; till att skriva upp vad jag tyckte om varje bok jag har läst genom mitt liv. 

***
Bokask Linné, stor
Från Nillas Handelsbod
Dessutom så har Annika ordnat en tävling där man kan vinna en bokask! För att delta ska man länka i sitt jerkainlägg till den bokask man vill ha. Låter superkul och askarna är väldigt söta!
Jag hade lite svårt att välja, men till slut blev det denna:
http://www.nillashandelsbod.se/bokaskar/bokask-linne-stor.html

Ha nu en trevlig fredag & helg! 

tisdag 11 mars 2014

Nya böcker!

I lördags så var min fadder och hälsade på, och vi firade även mig då hon bor i Stockholm annars. Jag fick faktiskt 2 böcker: Clockwork Angel och Clockwork Prince av Cassandra Clare. De är de två första delarna i hennes serie The Infernal Devices som ska handla om 16-åriga Tessa Gray som letar upp The Shadowshunters för att något/någon jagar henne eller något sånt. Det är typ det jag uppfattat, för jag vill inte ha någon bok spoilad mer än att veta det. Efter att ha läst så många bra recensioner på den här serien är jag riktigt taggad inför att läsa den!

Har ni läst någon del i den här serien eller hela serien? Vad tyckte ni om den?

måndag 10 mars 2014

Förälskad i Rachel

Titel: Förälskad i Rachel
Författare: Nora Roberts
Förlag: Harlequin (Tack för boken!)
Sidor: 310
Serie: Familjen Stanislaski #3
Språk: Svenska
Originaltitel: Falling for Rachel

Handling från baksidan:
Den före detta flottsergeanten Zack Muldoon befinner sig på Manhattan och är i behov av en skicklig advokat som kan rädda hans kriminelle yngre bror undan fängelsestraff. Den offentliga försvararen Rachel Stanislaski är inte direkt en sådan person som han hade i åtanke för uppgiften. Snart upptäcker han dock att det under Rachels polerade yttre döljer sig en både godhjärtad, hård och engagerad kvinna och han märker att snabbt börjar falla för henne. Det är han emellertid inte ensam om och plötsligt har han och hans bror förvandlats till rivaler...

Omdöme:
Nora Roberts - du är en utav mina absoluta favoritförfattare någonsin. Om hon skulle sluta skriva böcker så skulle jag förmodligen dö, för jag kan inte få nog av hennes böcker. I alla de böcker som går i genren kärlek & familj. För jag fullkomligt älskar allt med dem: karaktärerna, språket, handlingen, humorn, familjekänslor, ALLT!

Jag tycker att Rachel är en otroligt cool person som är en offentlig försvarare med ganska så dålig lön, hon kan få så mycket bättre jobb för hon är väldigt duktig på det hon gör men hon stannar ändå kvar i sin tjänst. En cool person som gör vad hon vill och tycker! Zack & Nick är mina andra två favoritkaraktärer i just den här boken. Jag har ju redan läst Kärlekens musik (som är den näst sista delen i serien) och då fick man se en helt annan sida av Nick - medans man i den här boken får se honom som en lagbrytande tonårsbrottsling. Det är häftigt att se hur mycket han har förändrats och utvecklats! Zack är också en stor favorit hos mig!

Det bästa med att det här är en del i en serie, är att man får återse alla andra karaktärer. Det gör hela handlingen så mycket bättre och det är otroligt kul att få se hur deras familj växer hela tiden.
Slutet i boken var faktiskt riktigt spännande ändå, man visste inte exakt vad som skulle hända och vågade heller inte hoppas på något.

Förälskad i Rachel är en lika bra bok som de andra Nora Roberts-böckerna och om du tyckte om de tidigare delarna i serien så tycker jag absolut att du ska läsa den här!

Bästa karaktär/er:
Rachel, Zack & Nick


söndag 9 mars 2014

Doft av frihet

Titel: Doft av frihet
Författare: Nora Roberts
Förlag: Harlequin (Tack för boken!)
Sidor: 309
Serie: Familjen Stanislaski #2
Språk: Svenska
Originaltitel: Luring a Lady

Handling från baksidan:

Från skilda världar kommer de...
Sydney Hayward och Mikhail Stanislaski. Hon är den kontrollerande isdrottningen som aldrig visar sina känslor. Han är hennes raka motsats; känslosam och intensiv.

Sydney har ärvt sin farfars fastighetsbolag, men ingenting i hennes privilegierade uppväxt har förberett henne på att sitta vid rodret i familjeföretaget. Det ansvar som nu har lagts på hennes axlar är så tungt att det inte finns plats för komplikationer i hennes liv. Och Mikhail Stanislaski är definitivt en komplikation. Som snickare och konstnär har han både fötterna på jorden - och huvudet en aning bland molnen.

Men trots att han kommer från en värld så långt ifrån Sydneys som man kan tänkta sig har Mikhail något hon upptäcker att hon avundas. En familj som bryr sig. Värme, närhet och ett liv fyllt av kärlek. Samma saker som han vill ge henne - och som hon har svårt att motstå...

Omdöme:
Jag har ju redan läst de 2 sista delarna om Stanislaski: Kärlekens musik och En dans på rosor, så jag tänkte varför inte försöka börja att läsa från början, men icke så Nicke. Första delen Ett löfte till Natasha fanns inte inne, men jag frågade efter andra boken i stället då. Alltså den här. Och jag är glad att jag tog chansen, för den här boken är bara så bra!

Jag fastar direkt för hela kärlekshistorien, språket, karaktärerna, handlingen och allt annat! Nora Roberts har verkligen talang för att skriva böcker - speciellt kärleksromaner. Hon bygger upp det så bra; de gillar oftast inte varandra i början utan försöker undvika varandra. Vilket inte går så bra, och det slutar till slut med att de börjar lära känna varandra ännu bättre och fattar tycke för varandra. Hjälp, vad många "varandra" det blev nu! Aja, så kan det bli...

Sydney är den kalla och stenhårda kvinnan som helt plötsligt måste driva sin farfars fastighetsföretag. Och Mikhail - snickare och konstnär, som har fötterna på jorden och tar hand om dem han tycker om.
Jag älskade boken från första sidan till sista sidan. Jag ville bara veta mer och mer om Sydney & Mikhail, då både är väldigt intressanta karaktärer. Att Sydney aldrig riktigt fått ha en familj är riktigt sorgligt & hemskt tycker jag. Det blev förmodligen en stor omställning för henne att helt plötsligt komma in i den stora, högljudda familjen Stanislaski. En familj som jag själv avundas...
Mikhail är den typiska Stanislaski-killen, men jag gillar honom verkligen. Att karaktärerna helt plötsligt pratar på ukrainska - eller ganska så ofta då dem svär, är oerhört kul!

Jag vill inte och kan inte skriva för mycket om Doft av frihet för jag har redan läst ut de två andra delarna som kommer efter den här och blandar just nu ihop alla mina åsikter.
Men sammanfattningen är att den här boken är absolut inte något undantag från Nora Roberts andra böcker. Hon levererar elegant & med stil en ny roman fullspäckad med kärlek, passion, humor och familjekänslor.
Rekommenderas varmt!

Bästa karaktär/er:
Sydney & Mikhail! (Som vanligt så är det paret som är favoriterna)

Andra delar i serien:
1. Ett löfte till Natasha
2. Doft av frihet
3. Förälskad i Rachel
4. Att våga falla
5. Kärlekens musik
6. En dans på rosor

lördag 8 mars 2014

Tumblrs bokkärlek #1

Jag har den senaste veckan fått upp ögonen för Tumblr och har kollat runt lite på olika users och så. Och jag tänkte att jag skulle börja med ett inlägg som heter "Tumblrs bokkärlek" där jag kollar upp några bilder som har någonting att göra med böcker. T.ex. bilder från filmatiseringen av någon bok, quotes (det kommer ni mycket av framöver) och allmänt boknörd-grejer!

Den här gången blir det lite mer inspirations likt från Disneys filmer - eftersom de oftast baseras någorlunda på någon bok/saga!

Kommentera gärna vad ni tycker sedan här nedan om själva idén! Hiss eller diss?

Jag vet att jag redan har lagt upp den här bilden förut på bloggen, men citat är ju bara för bra!!!
Nedersta bilden beskriver mig när jag läst klart favoritboken... 
Ett utav de bästa citatet/orden - NÅGONSIN

fredag 7 mars 2014

Bokbloggsjerka 7-10 mars 2014

Idag så får jag sluta en timme tidigare än vanligt, för vi har innebandymatch borta i Borås, och det tar en stund att åka dit! Jag kommer förmodligen att komma hem runt 11 i kväll...

Jag kör på med bokbloggsjerkan tidigt på morgonen så att det blir något inlägg idag.
Annika håller i jerkan och inlägget hittar ni HÄR. Frågan för den här veckan är på engelska, för att hon hade hittat inspirationen till den från en tidningsartikel.
 Which book will never be find on your shelves?
Översatt: Vilka böcker kommer aldrig att finnas i dina bokhyllor?

Jag antar att det är med bokgenrer, för Annika har svarat att det inte är "dikter, Harlequin, Sci-fi och fantasy." Jag håller verkligen inte med där, i alla fall på 3 utav punkterna. Jag har väldigt många böcker Harlequin-böcker hemma, lite Science Fiction och väldigt, väldigt mycket fantasy. 

Men böcker som aldrig kommer att finnas i mina hyllor är nog mestadels deckare, fast jag har nog runt 3-4 deckare hemma men har aldrig läst dem. Räknas det? I alla fall, jag kommer nog inte heller ha några kokböcker det är en sak som är säker ;) Biografier och vanlig tråkig historia om Sverige kommer aldrig att få vara i mina bokhyllor!!

(Vi får se om det blir några när jag är vuxen och har flyttat hemifrån.)

Vilka böcker kommer ni aldrig att ha i era bokhyllor?

torsdag 6 mars 2014

Våga älska

Titel: Våga älska
Författare: Nora Roberts
Förlag: Harlequin (tusentack för boken!)
Sidor: 312
Serie: Bröderna MacKade #4
Språk: Svenska:
Originaltitel: The fall of Shane MacKade

Handling från baksidan:
Shane MacKade älskar kvinnor - många kvinnor - utan förbehåll eller fördomar. Han gillar att titta på dem, känna deras doft, smaka på dem...allt! Men därifrån till att gifta sig? Aldrig! I stället blir han både orolig och en aning irriterad när den ena brodern efter den andra fastnar i kärlekens garn.

Det sista han väntat sig är att själv bli förälskad. Och ännu mer överraskande är att kvinnan som fått honom på fall är Rebecca Knight, värdelös i köket, socialt inkompetent och akademiker ut i fingerspetsarna. Hon är inte ens i närheten av Shanes ideal, han som själv är en jordnära man med rötterna på landet. Är hans dagar som frihetsälskande ungkarl över? Det är definitivt en möjlighet...

Omdöme:
Jag stört gillade de 3 första delarna om bröderna Rafe, Jared & Devin. Men jag måste nog ändå tycka att Våga älska som handlar om Shane & Rebecca är den bästa boken i serien. Även om de andra delarna är oerhört bra.

Jag älskar sättet som Nora Roberts skriver på. En sak kan jag säga er: hon skriver riktigt j*vla bra. Förlåt för att jag svär, men hon skriver så otroligt otroligt bra. Hon skriver på ett alldeles fantastiskt sätt och skapar karaktärer man kan sympatisera och skratta med. Roberts sätter (oftast) alltid familjen i centrum och hittills har jag alltid gilla den familj som boken kretsar runt. Jag älskar familjen MacKade, speciellt bröderna.

Jag tycker om att alla fyra bröderna MacKade är väldigt försiktiga och varsamma med sina fruar, det gör så att man ser en annan sida av dem än den sidan som bara muckar bråk. ;)
Shane har nog varit lite av min favorit. Rafe är mer den bråkiga, & stökiga brodern,  Jared är den lite mer ordningsamma brodern och Devin känns lite mer som den blyga av dem, även om han verkligen inte är det.
Shane har i alla fall varit min favorit. Han är killen som har koll på bondgården och driver hans pappas jobb & liv, vilket gör att han blir en jordnära person. Att han dessutom verkar vara väldigt charmig är ju bara ett plus!
Rebecca är en riktigt tuffing och mitt första intryck när Regan beskrev henne, var att hon förmodligen skulle vara en tafatt & blyg tjej. Men i själva verkat var hon en tuffing som är riktigt, riktigt smart och som kan ta vara på sig själv. Jag fattade snabbt tycke för henne, och när hon gick ut för att stoppa slagsmålet mellan bröderna satt jag typ och höll andan. Sen kunde jag inte sluta skratta, hon stod där allvarlig medans MacKade brorsorna satt där och försökte att inte skratta. Gud, vad rolig den scenen var!

Det känns lite surt och tråkigt att den här serien nu är slut. Men jag hoppas på att Nora Roberts fortsätter att skriva lika bra böcker som hon gör och att dem håller samma mått som den här serien (och alla andra böcker som jag har läst av henne!).
Du som har läst böcker förut av Roberts och gillade dem, då kan jag verkligen rekommendera den här serien till dig! Den är fylld med kärlek, passion, humor, ja allt som en typisk Nora Roberts-bok brukar innehålla!

Bästa karaktär/er:
Shane och Rebecca!

Andra delar i serien:
1. Återkomsten
2. Stolta hjärtan
3. Allt för henne
4. Våga älska

tisdag 4 mars 2014

Top Ten Tuesday #10 (vecka 9)

Top Ten Tuesday startades hos The Broke and the Bookish och idag så är det Top Ten Popular Authors We've Never Read.

10. George R.R. Martin (Kampen om Järntronen, etc.)

9. Cynthia Hand (Unearthly, etc.)

8. Kiersten White (Paranormalcy, etc.)

7. Hugh Howey (Wool, etc.)

6. Emily Brontë (Svindlande höjder, etc.)

5. Charlotte Brontë (Jane Eyre, etc.)

4. Lauren Conrad (L.A. Candy, etc.)

3. Sarah Rees Brennan (Unspoken, etc.)

2. Nicholas Sparks (The Notebook, etc.)

1. Beth Ravis (Across the Universe, etc.)

Dessa 10 författare var de jag kom på som jag inte har läst & alla är väl hyfsat välkända & populära. Eller?

Vilka är era?




måndag 3 mars 2014

Gorlans ruiner

Titel: Gorlans ruiner
Författare: John Flanagan
Förlag: B Wahlströms (Tack för boken!)
Sidor: 177
Serie: Spejarens lärling #1
Språk: Svenska
Originaltitel: The ruins of Gorlan

Handling från förlaget: 
Will är liten till växten, men snabb och kvicktänkt. Så länge han kan minnas har han velat bli riddare som sin far - en far han aldrig fått lära känna. När han nekas inträde till Redmonts krigarskola grusas alla hans förhoppningar.
Istället blir han lärling hos Halt, en spejare med en övernaturlig förmåga att röra sig osedd som tros vara förknippad med svartkonst. Motvilligt lär sig Will att behärska spejarnas hemliga vapen: pilbågen, knivarna, den kamouflagefärgade manteln och en ponny. Och när Will och Halt tvingas ut på uppdrag för att förhindra att kungen mördas förstår Will att spejarna har en nyckelroll ...


Omdöme: 
Gorlans ruiner är en perfekt blandning av spejare, vänskap, kärlek, humor och även fantasy inblandat. Jag fastnade från första början då Will ser liten & vek ut, men egentligen är snabb som en vessla. Hallå, han liksom klättra upp på en rak stenvägg utan rep, stege eller någonting! Och ingen märken han heller! Jag är i alla fall imponerad av honom.

Om en bok ska vara riktigt bra måste man gilla (och fastna) för huvudkaraktären. Varför ska man annars fortsätta att läsa? Man vill ju veta vad som kommer hända med just huvudpersonen, ibland kan man få mer intresse för någon utav de andra karaktärerna, men det är ändå den som har huvudrollen fokuset ligger mest på. Jag gillar verkligen Will, vilket gjorde att jag bara fortsatte att läsa & läsa tills jag hade läst sista sidan.
Spejaren Halt (som Will är lärling åt) verkar vara en väldigt tyst och envis person, även lite butter ibland. Men jag gillar honom också, att han ibland låter Will testa något utan att säga att man kanske ska göra på något annat sätt, gjorde att jag satt och skrattade flera gånger om.

Jag älskar spejarens hästar. Speciellt Tug, Wills häst. Deras hästar verkar vara så häftiga, ingen annan än någon spejare kan rida på dem och man måste be om lov innan man sitter upp. Och att ens häst sedan försöker rädda en från "skurkarna" verkar vara riktigt coolt, det med. En sådan häst vill jag ha i julklapp!

Slutet var riktigt spännande och jag gillar att det slutar som det gjorde. John Flanagan sätter liksom stopp för just det här äventyret, men man får även lite vibbar av att det inte är allt. Jag blev i alla fall lockad att läsa nästa del - Det övergivna landet - direkt, eftersom jag verkligen vill veta vad som kommer att hända med lärlingarna. Så snart får ni väl se en recension på andra boken i serien Spejarens lärling!

Bästa karaktär/er:
Will & Tug!

Andra delar i serien:
1. Gorlans ruiner
2. Det övergivna landet
3. Krigarkungens sal
4. Slaget om Skandia
5. Den hemsökta skogen
6. Macindaws fästning
7. Fången i Arrida
8. Clonmels kungar
9. Sårad i ödemarken
10. Kejsaren av Nihon-Ja
11. De glömda berättelserna
12. Den nya lärlingen


söndag 2 mars 2014

Den mörkaste lögnen

Titel: Den mörkaste lögnen
Författare: Gena Showalter
Förlag: Harlequin (Tack för boken!)
Sidor: 372
Serie: Underjordens härskare #6
Språk: Svenska:
Originaltitel: The Darkest Lie

Handling från baksidan:
Varje gång Gideon talar sanning slås han till marken av plågor, på grund av hans demon: Lögnen. Han har däremot förmågan att alltid känna igen en lögn - tills han fångar Scarlet, en demonbesatt odödlig som påstår sig vara hans förlorade hustru. Han minns inte den vackra kvinnan, ännu mindre deras bröllop - eller bröllopsnatt. Trots det vill han tro henne...lika mycket som han vill ha henne.

Men Scarlet är innehavaren av Mardrömmens demon, för farlig för att släppas fri. En framtid med henne kan innebära undergång. Särskilt som Gideons fiender kommer allt närmare - och sanningen hotar att förgöra allt han kommit att älska...

Omdöme:
Alltså, när jag började läsa Den mörkaste viskningen som är den fjärde delen i Underjordens härskare, så hade jag inte förväntat mig att bli så fast i boken. Nu så jag läst min femte bok av Gena Showalter och jag vill verkligen läsa mer av henne framöver.

Man fastnar i boken tack vare att spänningen håller en kvar och man vill så otroligt gärna veta vad som kommer att hända med kärleksparet. Kommer dem att fixa det eller inte? Det är frågan. Visst, ibland kanske vissa händelser är lite förutsägbara, men det funkar fint det med.
Jag vill i alla fall veta vad som kommer att hända med "kriget" mellan härskarna & Galen, och veta vad som kommer att hända med karaktärerna. Gena Showalter skriver riktigt, riktigt bra. Man får scenerna delvis upp målade för sitt inre öga, men man får ändå mycket utrymme att fantisera om hur karaktärerna ser ut och så.
Hon ger alltså läsaren utrymme att ha sina egna fantasier om boken!

Jag höll på att bli galen i början när jag började läsa om Gideon & Scarlet. Eftersom Gideon inte kan prata sanningar utan måste lägga massa inte i sina meningar. Jag satt och fattade noll ibland, i alla fall efter att man inte läst på ett tag. Fast sedan i slutet så kunde man gideonspråket flytande - typ. Scarlet var ganska så häftig och tuff i de andra böckerna, men nu så fick man lära känna henne mycket bättre och hon framstod lite mer som den blyga personen. Ibland, tyckte jag i alla fall.

Ett utav de bästa sakerna med den här serien att de andra karaktärerna som var huvudperson i de andra böcker, hela tiden utvecklas och man får följa deras liv också. Fast kanske inte lika detaljerat, men det gör inget.

Tyvärr så har Harlequin (förlaget) lagt ner Paranormal Romance-genren i deras utbud p.g.a. för lite intresse och det är riktigt tråkigt tycker jag. Så vi får inte ta del av de andra delarna om dem härskarna som inte har fått "sin" bok än. Får nog köpa hem böckerna på engelska, för jag måste verkligen få reda på hur allt kommer att sluta!

Ni som gillade de andra delarna i serien; er rekommenderar jag verkligen att läsa den här boken! Den håller inte riktigt lika bra klass som de föregångna, men den förtjänar i alla fall minst 1 chans.

Bästa karaktär/er:
Scarlet!


lördag 1 mars 2014

Månadens läs rapport: Februari 2014

Så...andra läs rapport för i år. Och jag kan väl säga att det här har varit den sämsta månaden hittills...

Förr eller senare exploderar jagBeautiful Creatures 3: Det högsta priset, det största offret - Kami Garcia & Margaret Stohl
Förr eller senare exploderar jag - John Green (omläsning)
Den mörkaste viskningen - Gena Showalter (omläsning)
Den mörkaste passionen - Gena Showalter
Den mörkaste hemligheten - Gena Showalter 
Den mörkaste lögnen - Gena Showalter
Våga älska - Nora Roberts

(Som ni ser: inte många böcker i februari har blivit lästa!?)

Antal: 7
Svenska: 7
Engelska: 0

Omlästa: 2
Antal sidor: 2777

Recensions exemplar: 5 (utan omläsningar)
Boktolva: 0/12
Hyllvärmare: 2
Klassiker: 0
Kaosutmaningen: 5 (3 upplagda recensioner än så länge)

Bästa bok/böcker:
Eftersom Förr eller senare exploderar jag är omläsning, gills den inte. Annars hade den varit en solklar favorit. Men Gena Showalters böcker var mycket bättre än jag hade trott och Nora Roberts imponerar som vanligt med en härlig romantisk bok: Våga älska.

Sämsta bok:
BC #3 var bra, men når fortfarande inte upp till "favorit-steget". Den hamnade i skymundan av alla de andra böcker jag har läst den här månaden och jag tänker inte liksom på den efter att jag läst ut den. Hoppas på att fjärde delen är bättre!

Kommentar: Ajaj, bara 7 böcker. Inte likt mig men det har varit en månad då skolan & sömnen gått före läsningen & bloggningen. Jag hoppas att det ska bli ändring på det nu i mars, men man vet aldrig. Inte så bra heller att 2 av böckerna är omläsningar...

Nästa månad: Ta igen läslusten och komma över 10 böcker åtminstone! Även minska rec-ex högen!