lördag 22 februari 2014

Den mörkaste passionen

Den mörkaste passionenTitel: Den mörkaste passionen
Författare: Gena Showalter
Förlag: Harlequin (tack för boken!)
Sidor: 378
Serie: Underjordens härskare #5
Språk: Svenska
Originaltitel: The Darkest Passion

Handling från baksidan:

I flera veckor har den odödlige krigaren Aeron känt närvaron av ett kvinnligt väsen, men inte vetat vad det är. En ängel - och en demonmördare - har skickats från himlen för att döda honom.
Olivia hävdar att hon är en fallen ängel och att hennes känslor för honom gör att hon inte kan utföra sitt uppdrag. Men att lita på, och falla för, Olivia kan visa sig bli ett ödesdigert val för Aeron och hota hans och hela hans folks existens. Trots det kan han inte låta bli att lockas av de där beslöjade, självfulla ögonen...

Men det finns fler som är ute efter Aeron och snart inser han att han är tvungen att välja mellan plikt och passion. Och i takt med att fienden kryper närmare och känslorna för Olivia blir starkare sätts alla Aerons övertygelser på prov...

Omdöme:
Det var bara utav ren tur som jag började att läsa *host host* fjärde delen i Underjordens härskare: Den mörkaste viskningen och sen så fastnade jag bara. Jag vet att jag kanske borde ha börjat med första delen i stället för fjärde, men det känns inte som att man har missat så jätte mycket från de 3 tidigare böckerna ändå. Kanske lite saker man skulle veta mer om, men man klarar sig. Och nu så har jag läst den femte delen i den här miniserien. Jag tycker att den här boken var ännu bättre än förra!

När jag läste handlingen fastnade jag för Aeron, men Olivia var jag lite tveksam till. Jag trodde att hon skulle vara en kaxig, ond & bitchig tjej som trodde att hon kunde få allt hon ville ha. Men det visade sig att hon är mer utav en blyg & snäll tjej, som jag verkligen gillade. Hon utvecklades under boken och man fick se hennes "mörkare" sidor, även om de inte var så jätte mörka. Och jag kunde gott och väl läst bara från hennes synvinkel. Fast då hade jag förmodligen velat läsa från Aerons också, för det var faktiskt riktigt kul att läsa från hans PoV. Hans inre samtal med hans demon, Vreden, och alla hans tankar.

Jag älskar idén med Underjordens härskare, och vill bara läsa mer, mer, mer om dem. Jag tycker att de är jätte intressanta och jag tänker verkligen leta reda på de andra delarna i serien för jag vill väldigt gärna läsa från alla härskarnas perspektiv. Dessutom vill jag få reda på deras kärlekshistoria...
Att Gena Showalter har tagit in genren Romance in i serien, gör absolut ingenting sämre. Det gör det förmodligen bättre, då det inte är full fokus på demonerna, Galen eller deras krig. Även om jag tycker det är kul att läsa om (främst) demonerna så det är bra med mer "spår" i boken.

Att Aerons demon Vreden lugnas av Olivia, tycker jag är intressant. Och när man sedan fick reda på att demonerna faktiskt bott uppe i himlen från början men sedan fallit till helvetet.
Ah, jag vill läsa mer om dem!

Jag tycker att Den mörkaste passionen är en riktigt bra bok och jag tänker verkligen läsa nästa del (och de tidigare delarna). Man behöver inte ha läst de tidigare delarna, man kommer ändå in i boken och får reda på de rätta grejerna, tycker jag i alla fall. En bra bok med fantasy, kärlek och lojalitet mellan Underjordens härskare. Rekommenderas till fantasy-älskarna!

Bästa karaktär/er: 
Aeron och Olivia.
3 kommentarer:

 1. Läste nånstans att harlequin ska lägga ner paranormal serierna. Stämmer det? :o

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svar på ditt svar på ovanstående kommentar^^ Näe, usch vad tråkigt! :( Har tyckt att många verkat intressanta men bara inte tagit mig för att läsa dem... :P

   Radera
 2. Hej Elvira,

  Det stämmer att vi tyvärr lade ner Paranormal Romance-serien i december 2013. Detta på grund av för lågt intresse. Fortsättningen på Julie Kagawas Edens Blod, del två med engelsk titel Eternity Cure (svensk titel ej bestämd ännu) kommer man dock att kunna köpa i bokhandeln i augusti.

  Annars kan jag rekommendera vår Bestseller-serie som också innehåller paranormala inslag i vissa titlar.

  Vänligen,

  Victoria, PR-ansvarig på Förlaget Harlequin

  SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!