torsdag 13 februari 2014

Beautiful Creatures: Det högsta priset, det största offret

Beautiful Creatures Bok 3, Det högsta priset, det största offretTitel: Det högsta priset, det största offret
Författare: Kami Garcia & Margaret Stohl
Förlag: Semic (Tack för boken!)
Sidor: 477
Serie: Beautiful Creatures #3
Språk: Svenska
Originaltitel: Beautiful Chaos

OBS! Kan innehålla spoilers från tidigare delar i serien!

Handling från baksidan:

En förbannelse, ett val, två öden...Läs den storslagna succén!
Ethans stora kärlek Lena tillhör en annan värld. Mötet med henne har öppnat en värld av magi & mystik Ethan, och det går inte att vända tillbaka. Tillsammans har det gått igenom enorma svårigheter och deras kärlek har överlevt allt. Ethan kan inte tänka sig ett liv utan Lena.
Men de har påverkat den magiska balansen i världen en gång för mycket. Oförklarliga och mystiska saker har börjat hända i deras hemstad Gatlin. Snart står det klart att det kommer att krävas ett offer för att återställa balansen. Men vad - eller vem - måste offras?

Omdöme:
Jag har suttit i flera timmar och funderat, tänkt, vridit & vänt på hela den här boken. För jag vet ärligt talat inte vad jag tyckte om den. Den är absolut inte dålig, men den är inte en självklar lysande stjärna, för den saknar det där ljuset. Tack, eller not, vare att jag tappat läslusten så har jag hållit på med att läsa den här boken ett tag nu. Och igår så läste jag egentligen ut den, för slutet är helt klart den bästa delen i hela boken. Satt som på nålar & undrade om han verkligen skulle göra det eller inte. Om något hinder skulle dyka upp. Och som vanligt så slutar boken med en någorlunda cliffhanger - och jag vill ha den fjärde delen nu.

Jag tyckte att boken saknade action, det var mycket saker som hände. Men inte så jätte många saker som verkligen utmärkte sig & som kan räknas om action. Det var ett minus, enligt mig. Som ni kanske har förstått så är jordens undergång, och Ethan & Lena försöker ju självklart rädda den. Jag gillar scenerna där dem får någon slags ledtråd om vem som är En som är två eller vad som egentligen behöver göras. Då fick man själv sitta & klura lite (även om det inte var så svårt, och innan halva boken ens hade gått hade jag mina aningar om vem som skulle offras).

Jag gillar Lena, hon är en häftig besvärjare med annorlunda krafter & jag hoppas verkligen att man får se mer utav vad hon kan göra i de kommande delarna. Ethan tycker jag också om, men han är lite för svartsjuk för min smak. Han blir alltid sur på L när hon har varit med John, men fattar han inte att hon tycker samma sak när han är med Liv? Aja, jag gillar inte riktigt så mycket kärleksdraman i en fantasybok. Även om det ska vara kärlek med. Okej, nu slutar vi prata om det här, för ni är väl förmodligen helt förvirrade just nu.

Det kanske verkar som att den här recensionen bara är negativ om den här boken, men Det högsta priset, det största offret är ändå riktigt bra. Och jag tänker absolut plocka upp fjärde delen när den kommer ut, annars kommer jag nog att förgås av nyfikenhet. Asså, slutet. Jag ville inte att boken skulle sluta, jag läste nog om sista kapitlet minst 5 gånger. Jag fattade först inte ens att den var slut. xD
Jag började undra ifall det saknades nån sida i mitt exemplar, fast jag förstod ju senare att den faktiskt skulle sluta så.
Slutet var det bästa med hela boken, men jag tycker även om karaktärerna utveckling. Tycker om att John verkar vara mer ljus än mörk nu, och att man återigen får träffa smarta Liv! Jag ville faktiskt läsa mer om henne, saknade henne lite sedan andra boken då hon var med mycket mer. Den bästa karaktären, enligt mig, är i alla fall Link. Han har nog utvecklats mest utav alla karaktärerna, och jag tycker bara mer & mer om honom. Link kan alltid säga någon knäpp, rolig kommentar vilket får en att le mitt i bokens mörkaste stunder.

Ni som har läst de två första delarna och gillade dem - ni borde läsa den här också. Ni som inte gillade de två andra delarna? Ge den en chans till, även om det kan vara svårt ibland!
Jag hoppas-hoppas på att det fjärde delen kommer ut snart - även om det är ganska otroligt.

Bästa karaktär/er:
Link

Andra delar i serien:
1. Mörka drömmar, livsfarlig kärlek
2. Svåra val, magiska hemligheter
3. Det högsta priset, det största offret
4. ??
1 kommentar:

  1. ska de bli sex stycken böcker?! trodde bara det var fyra?

    SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!