söndag 2 juni 2013

Underbara helvete

Titel: Underbara helvete
Författare: Jamie McGuire
Förlag: Kalla Kulor förlag (Tack för boken!)
Sidor: 363
Serie: Beautiful #1
Originaltitel: Beautiful Disaster

Handling:
Abby har lämnat sitt mörka förflutna bakom sig, fast besluten att aldrig återvända. Tillsammans med sin bästa kompis America har hon flytt till Eastern University för att börja ett nytt liv. Hädanefter ska hon vara en duktig flicka. Men så möter hon Travis, killen som slåss för pengar på illegala slagsmålsklubbar och som alltid har ett koppel av tjejer efter sig.

Abby lovar sig själv att aldrig falla för Travis och istället inleder de en vänskap. En vänskap som med tiden fördjupas och intensifieras tills den plötsligt har förvandlats till just det Abby med alla medel försökt undvika. Hon vet att de inte är bra för varandra, ändå kan hon inte hålla sig borta ifrån honom.

Deras relation blir snart alltmer kaotisk, destruktivt hänförande och fullkomligt underbar. Samtidigt smyger sig Abbys förflutna allt närmare och hotar att rämna hela deras värld.


Omdöme:
Jag blev faktiskt ganska överraskad när jag hade läst ut den här boken. Och det var både positivt och negativt, fast mest positivt.
För det första så hade jag inte riktigt tänkt mig boken så här, fast det var bara till det bättre enligt mig.
Och för det andra trodde jag (okänd anledning!) att Abby skulle vara en sådan huvudkaraktär som är självsäker, stark. Som en som kan ta vara på sig själv, om ni inte riktigt förstod vad jag menade. Jag hade inte väntat mig den här Abby: lite gnällig, tjatig. Jag förstod henne inte ibland, alltså varför (SPOILER) dejtade hon Parker, när hon gillade Travis? Det fattar jag inte riktigt, försökte hon göra honom svartsjuk eller? Isåfall lyckade hon iallafall. (SPOILER SLUT!)

Karaktärerna var något av det sakerna som förvånade mig mest. Det kändes som att alla karaktärerna var annorlunda än vad jag tänkt mig.
Jag får såna vibbar från Travis att man inte ska gilla honom: en riktigt bad boy, som slåss, röker, sådant som kännetecknar en bad ass. Men trots allt gillade jag honom.
Nåja, jag gillade hans andra goda sidor som t.ex. hans omtänksamhet mot Abby.
Jag fattar fortfarande inte hur de två kunde passa ihop. Det är fortfarande ett mysterium...

Jag gillade den här boken väldigt mycket faktiskt. Den överraskade mig och det fanns något som gjorde att man bara kröp längre in under filten och mös när man läste Underbara helvete. Det var en underbar känsla, som jag fick av en bok jag inte trodde skulle känna så för.
Fast då brukar ju alla böcker överraska mig sååå...

Jag har fått reda på att det här är en serie, iallafall på engelska, men förhoppningsvis översätter förlaget andra boken också. För det är en STOR spoiler i slutet. Det tyckte jag och jag letade febrilt efter om det fanns en del till. Och jag blev superglad när jag hittade en sida (bokblogg) där det stod det, men då fick jag reda på en sak:
boken är i Travis synvinkel. Så jag får läsa om boken! Igen.
Men jag tror att det kan bli lika bra, kanske ännu bättre då.

Det kanske känns bara negativt av det här och ni kanske inte orkade läsa allting men jag kan säga att jag gillade boken och den överraskade mig: både positivt och negativt.
Så jag tycker att ni ska läsa den här boken! Punkt.

1 kommentar:

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!