söndag 27 januari 2013

Historiska romaner & recensions exemplar

Jag har fattat tycke för historia romaner, alltså böcker som utspelar sig förr i tiden, eller "böcker som utspelar sig i en svunnen tid" som jag själv skulle vilja kalla det :)
BetvingadeEfter att jag har läst Betvingade och Överrenskommelser av Simona Ahrnstedt, så har jag börjat älska språket (som inte innehåller lika mycket svordomar :)) och man bara måste avundas alla fina klänningar som beskrivs så bra.

Jag har nu i veckan läst 4-5 historiska romaner som såklart innehåller romantik. <3 p="">Jag hoppas att jag kommer hinna lägga upp recensioner på böckerna, men det kommer att bli minirecensioner på de, som flera andra bokbloggare har börjat med, och då jag skriver lite mer kortfattat om boken, vad jag tyckte om den och så vidare. Fast det kan ju hända att det blir en vanlig recension, om jag tyckte mycket om boken och har mycket att säga om boken så, vi får väl se hur det blir med det :)

Jag älskar känslan att försvinna in i de böckerna, för de är väldigt lättlästa, mysiga och varje författare känns som en författare, för alla skriver lika bra. Även om de kanske inte är spännande eller någon action i, är det roligt att läsa om hur kärleken utvecklas mellan huvudpersonerna och hur det blir i slutet. Även om man redan har kunnat lista ut slutet, så är det kul att läsa det :)

Och nu över till mina recensions exemplar som jag har fått i veckan:
Summers bok
 • Beautiful dead: Summers bok - Eden Maguire, Semic
 • Beautiful dead: Phoenix bok - Eden Maguire, Semic
 • Innebandypiraterna: första, andra och tredje säsongen - Sölve Dahlgren
 • Nya kontakter - Sophie Kinsella, B Wahlströms
InnebandyPiraterna : första säsongenEtt stort tack till förlagen! Jag blev jätteglad över att ha fått så många recensions exemplar på en vecka :) Det kan hända att jag missat någon bok, men då skriver jag om den i nästa inlägg om rec-ex.

Det är även tävling hos Boktycke, som Anna ordnar :) För det är 2 år sedan hon skapade hennes bokblogg, och jag har kanske bara följt hennes blogg i några månader men jag tycker att hon skriver jätte bra recensioner och andra inlägg som rör böcker.
Så kolla in på hennes bokblogg om du vill vara med i en tävling där du kan vinna 200 kr på Adlibris, att handa böcker för såklart, eller om du tycker att hennes blogg låter intressant. Tävlingen är något extra för Anna har gjort frågor och svaret är lösenordet som gör att man kommer till nästa fråga. Lycka till!


Om ni har läst någon historisk roman, som ni tycker att jag bara måste läsa eller om ni har läst någon av böckerna jag fått, så
Kommentera! Jag blir jätteglad om ni gör det! :)
 

8 kommentarer:

 1. Jag gick in på Harlequins egna hemsida och sökte på Julie Kagawa. Då fanns det järndrottningen fast i ett annat format med hårdare pärm. Fast det formatet var inbundet;) Hoppas detta hjälpte dig;)

  SvaraRadera
 2. Jag läste Betvingade för någon månad sedan och gillade den väldigt mycket. Ska läsa Överenskommelser så fort jag hinner. Vilka är de andra du läst eller ja, det får man ju reda på sen när du lägger upp recensionerna :)

  Vad roligt med så många rec-ex :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, förhoppningsvis kommer recensionerna upp någon gång den här veckan :)

   Fast det blir nog väldigt många recensioner för jag har typ hunnit läsa 3-5 till...

   Radera
 3. Jag älskar historiska böcker! Philippa Gregory skriver bra historiska romaner. Diana Gabaldon och Lynn Kurland är fantastiskt bra! Elizabeth Chadwick, Jude Deveraux och Kaari Utrio skriver bra historiska böcker också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för alla tipsen! Ska kolla upp om min mamma (det är hon som har alla böckerna, nästan alla böcker från Historisk Harlequin) har någon bok som är skriven av någon av de författarna.

   Radera
 4. Här kommer några riktigt bra titlar med de författarna som jag nämnde:

  Philippa Gregory - Den andra systern Boleyn (första delen i en serie om hovet i England under 1400-talet. Dessa personer fanns på riktigt men handlingen och dialogen är en del av författarens påhitt. Är även filmatiserad med Natalie Portman och Scarlett Johansson, men boken är bättre!)

  Diana Gabaldon - Främlingen (första delen i en serie om en kvinna från 1940-talet som reser genom tiden och hamnar i Skottland under 1700-talet där hon träffar en stilig skotte)

  Lynn Kurland - A dance through time (finns inte översatt till svenska men den här boken är grymt bra! Handlar om en kvinna från 1996 som reser genom tiden till Skottland under 1100-talet där hon förälskar sig i en stilig klanledare)

  Elizabeth Chadwick - Barnbruden (första delen i en serie om historiska England)

  Jude Deveraux - Hustru sökes (finns många böcker av henne, men det verkar som att de som är översatta kan vara svåra att få tag på. Hon skriver även för Harlequin Historisk ibland)

  Kaari Utrio - Sunneva Jarlsdotter (historiska böcker om Finland och Sverige på ca 1300-talet. Kul att läsa om sin egen historia istället för England som omväxling)

  Alla författarna skriver historiska böcker med kärlek fast de anses mer OK än Harlequin-böcker, men de är precis lika spännande :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipsen! Ska kolla in dina recensioner på böckerna :)

   Radera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!