fredag 25 januari 2013

Bokbloggsjerka 25-28 januari

Nu är det dags för veckans bokbloggsjerka fråga. För mer information gå in på Annikas blogg och kolla.

Veckans fråga:
Är du 100% ärlig i dina recensioner/omdömen?

Tja, man kan nog säga att jag till 99% är ärlig. Om det är ett rec-ex och jag tycker lite mindre om den, så skriver jag inte allt dåligt om den utan försöker lyfta fram bokens positiva sidor.
Fast annars är jag helt ärlig i mina recensioner . Det är ju meningen att läsaren ska förstå om jag tycker om den eller inte, och varför.
Det kännar ju inget till att jag inte ska vara ärlig, för ingen tar ju skada av vad jag skriver. För alla tycker och tänker olika, och jag tycker på ett sätt.

Är ni ärliga i era recensioner? Eller rättare sagt: 100% ärlig?
Kommentera gärna!

// Dola

8 kommentarer:

 1. Ja jag är ärlig, gillar jag något så skriver jag det och gillar jag inte så skriver jag det. Men jag försöker få fram vad det är jag gillar/inte gillar, och utan att totalsåga något.

  SvaraRadera
 2. Jag försöker nog alltid lyfta fram något positivt med en bok som jag inte gillat. De flesta böcker har ju trots allt något bra också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar också göra så. Ja, oftast brukar ju nästan alla böcker har något bra.

   Radera
 3. Jag försöker också lyfta det jag gillar i böcker som jag inte gillar, men det är ju inte direkt att vara oärlig, för det är ju inte så att man hittar på att man gillar det. Eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför ska man skriva att man gillar den, fast man inte gillar den? Jag skriver vad jag tycker och då får läsaren tolka mitt omdöme som den vill.

   Radera
 4. Jag tycker också att det är svårt med recensionexemplar jag själv bett om. Och även om man tydliggör vad det är som drar ner omdömet behöver man ju inte vara elak, det viktigaste är ju att mitt omdöme går fram och att läsaren vet vad jag tycker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också att det är svårt om man har beställt ett recensions exemplar och så tycker man inte om den. De stora förlagen (men även de små) förväntar ju sig att man kommer att gilla boken, eftersom man beställde den. Men ibland kanske handlingen låter intressant och så var den inte det, då måste man ju ändå skriva att jag trodde att den skulle vara bra, och att man blev överraskad av att den inte var som man trodde.

   Radera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!