söndag 13 januari 2013

Erebos

ErebosTitel: Erebos
Författare: Ursula Poznanski
Förlag: Opal (Tack för boken!)
Sidor: 422
Serie: -
Originaltitel: Erebos

Handling:
Erebos är ett dataspel som sprids i en skola i London. Det är stort hemlighetsmakeri kring spelet som utövar stor makt över sina spelare. Eleverna fastnar lätt i spelet, spelar nätterna igenom och försummar skola och andra aktiviteter. Det fascinerande är att spelet personligen verkar känna sina spelare, det interagerar med dem, det ger dem uppdrag att utföra inte bara i spelets värld utan även i realiteten. 16-årige Nick är en av spelarna, även han får olika uppdrag som han inte riktigt förstår varför han ska utföra, men han gör det för att avancera i spelet. Några personer som inte spelar Erebos uppfattar spelet som farligt försöker förstå vad som ligger bakom spelet och försöker även stoppa det. Men Erebos har stor makt.

Omdöme:
Jag hade ganska höga förväntningar på den här boken och man kan säga att de nådde precis upp till de. Visst, den är jätte bra med en häftig handling om ett datorspel som dödar. Men det blev segt i längden. Okej. Nu blev ni väl lite chockade?
Jag skriver bara "ett dator spel som dödar. Men det blev segt i längden." så nonchalant som att ett spel som dödar är inget att bry sig om? Så tänkte jag när jag läste igenom det.
 
Som sagt, idéen om att ett datorspel, som så många blev beroende av och inte kunde klara sig utan det, var väldigt bra och det var kanske det som fick hålla uppe hela handlingen i boken.

Karaktärerna var ganska bra, men det var inga som liksom fastnade. Jag hade hellre velat ha någon karaktär som man kom ihåg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!