tisdag 8 januari 2013

Bloodlines

BloodlinesTitel: Bloodlines
Författare: Richelle Mead
Förlag: Razorbill
Sidor: 421
Serie: Bloodlines #1
Originaltitel: Bloodlines

Handling:
Sydney protects vampire secrets - and human lives. Sydney belongs to a secret group who dabble in magic and serve to bridge the worlds of humans and vampires.
But when Sydney is torn from her bed in the middle of te night, she fears she's still being punished for her complicated alliance with dhampir Rose Hathaway. What unfolds is far worse. The sister of Moroi queen Lissa Dragomir is in mortal danger, and goes into hiding. Now Sydney must act as her protector.

Omdöme:
Jag är lite besviken på Richelle Meads bok Bloodlines. Jag trodde att jag skulle få återuppleva det som var i hennes tidigare serie Vampire Academy, som är en utav mina favoritserier. Spänningen var inte den bästa och de få delar som det var det spännande kommer inte så ofta, som jag hade velat.

Men det var ändå kul att få återse Jill, Eddie, Abe, Adrian och även andra nya karaktärer. Jag tycker att det är väldigt synd om Adrian, efter det som hände med Rose i Vampire Academy. Det skulle bli väldigt kul om Adrian och Sydney blev ihop :D.
Jag får se om det händer i nästa bok, The Golden Lily.

Slutet var absolut bäst, men jag vill inte spoila för de som inte läst boken, så då får ni nöja er med att jag tyckte att det var den mest spännande delen i boken.

Språket flöt på bra, och jag förstod nästan allting även om det bara är min andra engelska ungdomsbok som jag läst.

2 kommentarer:

  1. Oh nu blev jag ännu mer sugen att läsa bloodlines. för adrian <3 <3 <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var typ det och att det var en efter-serie till VA, som gjorde att jag köpte och läste boken <3 <3

      Radera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!