torsdag 10 januari 2013

De rätta

Titel: De rätta
Författare: Scott Westerfield
Förlag: Bonnier Carlsen
Sidor: 335
Serie: Ful #3
Originaltitel: Specials

Handling:
Tally har nu blivit en Cutter, en speciell gren av "Särskilda omständigheter". Hon har nu kraftigt förstärkta sinnen och hennes kropp är resitent mot alla tänkbara åkommor. Tallys kompis Shay vilken är ledare för "Cutters" tar med henne på ett party för fulingar. Syftet med besöket är att maskerade, söka rätt på potentiella bråkmakare och beslagta nanofyllda piller. När Tally försöker gripa den Smokey som har pillren, blir hon tillfångatagen.

Efter att Tally lyckats fly får hon veta pillrens huvudsakliga syfte; de ska skapa en ny typ av snyggingar. Intelligenta sådana. Tally har inget annat val än att be sin pojkvän Zane att förråda sina Smokey-allierade. Tillsammans kommer de båda att ställas inför det svåraste uppdraget hittils - att fortsätta vara ett älskande par eller att bli dödsfiender.

Omdöme:
Jag har aldrig riktigt gillat Scotts sätt att skriva böcker på och den här var inget undantag.

Karaktärerna gillade jag inte ett dugg. Den enda som jag gillade var Zane och (stor spoiler!) han dog ju :( (spoiler slut!)
Tally är självisk, tycker jag, och tänker bara på sig själv och vad hon vill.

Jag har försökt att gilla de här böckerna, men det går inte. Så tyvärr, Scott. Jag tänker inte läsa sista delen i den här serien. Om inte andra bokbloggarna rekommender väldigt mycket.

5 kommentarer:

 1. oj ny blev jag jätte nervös över att läsa serien. :O

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förlåt för det :(
   Fast du kanske tycker att den är jätte bra! Vem vet? :)

   Radera
 2. Jag kände exakt samma sak när jag kämpade mig igenom de två första böckerna! Fast jag ger nog upp lättare, för jag tror nog inte att jag någonsin kommer försöka läsa den här^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker alltid att läsa ut böckerna, i fall de blir bättre i slutet. Fast det är ganska jobbigt att läsa någon bok man inte gillar.

   Radera
 3. Tyckte inte heller att serien var en höjdare, men läste alla fyra. Sista var den jag tyckte minst om så jag tror inte att du kommer att sakna den :)

  SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!