lördag 18 augusti 2012

Mycket mer än så

av Sarah Dessen

Förlag: Raben & Sjögren
Sidor: 416
Betyg: 5/5

Auden har jämt varit den perfekta dottern, den ansvarsfulla systern, den duktiga eleven. Hon är en tjej som man kan lita på. Men Auden har känt sig instängd av alla krav, hon har inte haft något socialt liv och hon har inte sovit en hel natt på flera år.
Innan hon ska börja på college får hon ett erbjudande om att tillbringa sommaren hos sin pappa och hans nya familj i en liten stad vid kusten, och hon tar tillfället i akt. Hon får ett sommarjobb i sin bonusmammas klädbutik och plötsligt händer någonting med Auden. Hon får lära sig allt om det sociala spelet, om hur tjejer pratar och beter sig, om tjejers vänskap och deras kärleksbekymmer. Så möter hon Eli, en ensamvarg som också har svårt för att sova om nätterna, och som Auden snabbt kommer nära. Tillsammans ger de sig ut på ett uppdrag: Auden för att göra allt det där hon aldrig har gjort, Eli för att lära sig att leva med de skuldkänslor han bär på sedan han var med om en nära väns död. Det blir sommaren när allt förändras.

Vad kan man säga om Sarah Dessen? Hon gör ett suveränt jobb!! Har stäckläst alla hennes böcker, för de är helt enkelt suveräna!
Om man skulle berätta för någon om vad böcker handlade om så skulle den personen säkert tycka det är samma handling. Men om man läser böckerna så handlar de om olika problem. Om två personer som gillar varandra, men ingen vågar ta det första steget. I Mycket mer än så är det Auden och Eli. i Du glömde säga förlåt är det Mclean och Dave och i min favorit av henne Mitt perfekta liv är det Macy och Wes.
Men på något sett finner de varandra ändå. Hoppas att det kommer fler böcker av henne, ska läsa alla även de på engelska har jag som mål.

Andra böcker som jag har läst av Sarah Dessen (och så klart älskat!):
Mitt perfekta liv och Du glömde säga förlåt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!