söndag 12 augusti 2012

2 delar till av Temeraire

Jag har sett på Adlibris (jag brukar handla böcker där) att det kommer två delar till av Temeraire serien av Naomi Novik.
Crucible of Gold och Tongues of Serpents, dem kom ut i år så böckerna finns inte än på svenska! Men här är handlingen till en av dem i alla fall.

Naomi Novik älskade serien återvänder med kapten Will Laurence och hans kämpar draken Temeraire återigen ta till luften mot bredsidor av Napoleons styrkor och de vänliga - och ibland inte så vänliga - eld av brittiska soldater och politiker som fortsätter att misstänker dem delade lojaliteter, om inte direkt förräderi. För Laurence och Temeraire, lägga ut på bete i Australien verkar det sin del i kriget har kommit till ett slut just när de behövs mest. Men kanske de inte längre ensamma i detta yttrande. Nyligen allierade med den kraftfulla afrikanska imperium i Tswana, har de franska ockuperat Spanien och förde revolutionen och blodsutgjutelse till Brasilien, hotar Storbritanniens sista desperat hopp att besegra Napoleon. Och nu regeringen som åsidosatta dem har bestämt att de har bäst chans att förhandla fram en fred med arga Tswana, som har belägrade den portugisiska kungliga familjen i Rio - och därmed erbjuda att återinföra Laurence till hans tidigare rang och tjänstgöringstid som kapten i antennen Corps. Temeraire är glad av denna plötsliga motgångar, men Laurence är inte på något sätt Sanguine, vet av erfarenhet att personlig ära och plikt att ett land inte alltid köra på parallella spår. Trots paret ombord för Brasilien, bara för att träffa en sträng av oförminskade katastrofer som tvingar dem att göra en oväntad landning i fientligt territorium Inka imperiet, där de möter nya oväntade faror. Nu med framgång uppdraget balanseras på en rakhyvel kant, och misslyckande ser mer troligt för varje minut, kommer den oväntade ankomsten av en gammal fiende tungan på vågen mot ruin. Men även mitt i katastrofen, kan möjligheten lurar - för en djärv nog att förstå det.

2 kommentarer:

 1. jag skulle vilja veta om böckerna har kommit ut på svenska än och hur många böcker det finns för jag har läst alla dock bara till victory of eagles och skulle vilja veta när böckerna kommer ut till svenska bokaffärer och om det kommer fler böcker 2014

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jag har faktiskt ingen aning. Jag har inte sett något datum för att dem ska komma på svenska, har t.o.m. frågat förlaget och de hade inte något bra svar. Men jag tror faktiskt inte att de kommer att bli översätta p.g.a. brist på intresse, vilket förlaget också påpekade.
   Om jag får reda på något, så skriver jag ett inlägg!

   Radera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!