fredag 24 augusti 2012

Matchad

av Ally Condie

Förlag: Raben & Sjögren
Sidor: 349 kr
Serie: Matchad-triologin #1
Betyg: 5/5

Samfundet bestämmer. Vem du ska älska. Var du ska arbeta. När du ska dö.

17-åriga Cassia Reyes lever i en värld där Samfundet styr. Ett kliniskt rent samhälle där allt är bestämt på förhand. Det har blivit dags för banketten, något som Cassia har sett fram emot i åratal. Det är nu hon ska få reda på vem hon ska leva med resten av sitt liv, vem Samfundet har matchat ihop henne med för att uppnå största möjliga perfektion. Cassia har alltid litat på Samfundet, på att de fattar de rätta besluten åt henne: vad hon ska läsa och vad hon ska tro på. Så när Xanders ansikte dyker up bokp på bildskärmen under matchningsceremonin vet Cassia att han är hennes idealpartner - tills hon ser Ky Markhams ansikte flasha förbi under ett ögonblick, innan skärmen släcks ner.
Cassia börjar förstå att allt inte är som det verkar. Om Samfundet vet bäst, hur kommer det sig då att hon har parats ihop med fel person? Och vad händer om hon blir kär i någon annan, någon förbjuden, någon som inte är hennes utvalda?

När jag började läsa den här boken kunde jag inte sluta läsa, den var så bra.
Absolut en utav mina favorit serier! Hoppas fler upptäcker den här boken, för den är helt suverän! Ska köpas på bokmässan.

Andra delen Korsad kommer ut 2013, längtar!

1 kommentar:

  1. Yeey! trodde det skulle ta längre tid för del 2 ser fram emot den :)

    SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!