torsdag 18 juni 2015

Systrars öde

Titel: Systrars öde
Författare: Jessica Spotswood
Förlag: Rabén & Sjögren (Tack för boken!)
Sidor: 360
Serie: Systrarna Cahill #3
Språk: Svenska
Originaltitel: Sisters' Fate

OBS! Kan innehålla spoilers från tidigare delar i serien!!

Handling från baksidan:
"Jag är så arg att jag skulle kunna döda henne". Tess stirrar på mig med ögon runda som tefat. Det jag sa nyss är inte bara ord. Inte sedan vi fick vetskap om profetian, att en av oss kommer att döda en annan. Jag har alltid tyckt att det låtit helt omöjligt. Vi är systrar, vi älskar och skyddar varandra. Ingenting är starkare än det. Ingenting var starkare.

En feberepidemi skördar offer. Systrarna Cahill, som har särskilda förmågor, skulle kunna bota de sjuka men kan ingenting göra då de riskerar att bli avslöjade som häxor. Samtidigt blir Tess visioner allt starkare och profetian som säger att en syster kommer att döda en annan verkar inte längre omöjlig.

Omdöme:
Jag gillade första boken - Farliga förmåga - men det var inga översvallande känslor direkt. Sedan i Stjärnmärkt blev serie lite bättre och nu, så älskar jag Systrars öde och tycker att den var riktigt, riktigt bra. Jag är verkligen glad att jag inte gav upp på serien som jag tänkte i början!

Boken är väldigt spännande och en riktig bladvändare. Huvudkaraktären Cate har verkligen utvecklats sedan första boken, även om jag fortfarande inte tycker att Cate förtjänar Finn. För alltså, han är urgullig och supersnäll, med tanke på vad som hände i andra boken. Även flera utav bikaraktärerna började gilla en hel del, men jag tycker fortfarande att det saknas en bit på karaktärsfronten.

Jag älskar verkligen fantasyböcker och sådana här böcker med häxor är inget undantag. Det som lockar mig mest är att världen är magisk - och även språket är magiskt i den här serien - och att det inte riktigt finns några gränser på vad man ska skriva om, utan det är bara fantasin som sätter gränsen.

Systrars öde visar att man - jag, då - inte ska ge upp på en serie bara för att första boken inte levde upp till ens höga förväntningar från början utan att man ska ge den en andra chans. För jag tycker att den här serien har utvecklats till det bättre och jag skulle absolut säga att Systrars öde är en ny favoritbok. Karaktärer har även dem utvecklats och speciellt huvudkaraktären Cate.
I slutet så föll tårarna, dels för vissa händelser och dels för att jag - faktiskt - inte ville att serien skulle ta slut. Jag tyckte ju att den blivit så bra!

Ett annat plus är att omslagen passar himla bra med varandra och är otroligt vackra, ser fint ut i bokhyllan med blänkande titlar.

Detta är att absolut en serie värd att läsa!

Bästa karaktär/er:
Finn

Andra delar i serien:
1. Farlig förmåga
2. Stjärnmärkt
3. Systrars öde


1 kommentar:

  1. Denna ska jag läsa i sommar! Ska bli kul att se hur allt slutar!

    SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!