fredag 12 juni 2015

Böcker med på resan: Samos, Grekland

förhoppningsvis blir det många timmar
på stranden 
Idag: skolavslutning. Om 4 dagar: Samos. Ihhh, jag är så himla taggad på en veckas solsemester!!!!! ^^ Innan jag glömmer av: skulle ni vilja att jag tar bilder under resan & sedan lägger upp här på bloggen?

***


Jag har tänkt att starta en ny kategori (som rubriken lyder): Böcker med på resan. Alltså, kort sagt böcker som kommer att få följa med när jag till exempel reser utomlands som i det här fallet, eller om jag ska bort några dagar, etc. Jag vet inte hur kul det är för er, om inte annat så får ni reda på vilka böcker jag (förmodligen) kommer att läsa medan bloggen eventuellt står tom.

Nu i sommar, några dagar efter skolavslutningen faktiskt, så kommer jag & mi familia åka till en utav Greklands många öar: Samos. Ön ligger väldigt nära Turkiet faktiskt (kanske ska försöka mig på att simma över? ;)) och det är väl både ett plus & minus. Som jag skrev högst upp i inlägget: så himla taggad på sol, bad & mat i överflöd.

Okej men tillbaka till vilka böcker som kommer att få åka med i resväskan.

Jag köpte 4 böcker från Adlibris för att få ny "fräsch" läsning till sommarlovet och böckerna jag köpte var:

 • A court of thorns and roses av Sarah J. Maas (även känd som författarinnan till Throne of Glass) som är den första delen i hennes nya serie om Feyre, en jägarinna som blir tillfångatagen av sin fiende - enligt baksidan i alla fall. Jag gillar ju verkligen Maas Throne of Glass-serie och hoppas att den här är lika bra.
 • On the fence av Kasie West, en författare jag hört mycket bra om och tänkte att den här boken skulle passa bra nu till sommaren. 
 • My life with the Walter boys av Ali Novak är i samma genre som boken ovan, passar bra till sommarläsning i solstolen med ett leende på läpparna. Jag älskar ju sådana här ungdoms-kärleksböcker och då är det ju inget fel med två sådana böcker ;)
 • Och sist men också minst: Bad taste in boys av Carrie Harris. En liten tunn bok på ynka 200 sidor (väldigt kort jämfört med de flesta andra böcker jag läser), men som jag främst köpte för att Anna pratade så gott om den och tyckte att den var rolig & underhållande att läsa. Dessutom så handlar den ju om zombies, så ja jag ser verkligen framemot att läsa den här boken! (Jag kommer förmodligen sitta på stranden och skratta rakt ut och få konstiga blickar, men whatever)
Så det var alla böcker från Adlibris-bokpaketet och ALLA dessa ska med plus en till, nämligen:

 • Kråkornas fest av George R.R. Martin, bok 4 i Game of Thrones/Sagan om Is och Eld på 700+ sidor, ifall jag läser klart de andra böckerna och behöver mer läsning för 1-2 dagar framåt innan vi åker hem igen. 
Alla böcker som ska med, visst är det bra kvalité på bilden?
Har köpt ny mobil, Sony Xperia Z3 Compact & fotona blir ruskigt bra.

***
Så sammanlagt kommer jag att ta med mig 5 böcker, ca 2000 sidor läsning för 1 veckas semester i Grekland. Vissa kanske tycker att det här är mycket läsning för 7 ynka dagar, men jag är mer orolig för att det är för lite. MEN jag får förmodligen inte ta med mig mer tunga böcker för mamma, så jag får väl lyssna på musik & några poddar (har ni några tips???) emellanåt för att "spara" på böckerna.

Har ni läst någon utav dessa böcker? Vilken tycker ni att jag ska börja med? Några tips på bra podcasts? Och slutligen: HA ETT BRA SOMMARLOV!

2 kommentarer:

 1. Jo vill höra om och se bilder från resan sen :) Skönt med sommarlov!!! :)

  SvaraRadera
 2. Skulle gärna vilja se bilder från Samos!!! Hoppas du får det asfint!

  SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!