söndag 22 mars 2015

Bokbloggsjerka 20-23 mars 2015

Framför mig har jag två veckor utan skola. Nästa vecka (med start imorgon) så ska jag praoa, i Stockholm, på ett lärarbokförlag (som jag för övrigt tror kommer att bli jättebra) och jag kan väl förvarna redan nu att uppdateringen inte kommer att vara den bästa. Några inlägg är redan tidsinställda, så heeeelt tomt blir det kanske inte.
Veckan därpå har jag påsklov och det kommer att vara fullt fokus på innebandy, eftersom vi helgen veckan därpå ska på Warbergsspelen 2015. #taggadtill100% #sibbenstjejer

Den här veckans bokbloggsjerka hos Annika lyder så här:
jerka11
"Jag skulle vilja veta hur andra bokbloggare interagerar med sina läsare, lockar till sig nya läsare och får de befintliga läsarna att fortsätta besöka bloggen. Jag skulle gärna vilja läsa mer om vad som driver bokbloggarna till att blogga och hur mycket de tänker på sina läsare när de bloggar."

Jo, alltså. Jag skriver den här bloggen mest för min egen skull, jag vill liksom ha koll på vad & hur mycket jag läser och ifall jag tycker om den boken eller så, alltså bokdokumentation. Men allt eftersom så började det till största delen bli för er, läsare. Jag tycker det bara är riktigt kul att saker som jag skriver kan väcka intresse hos andra och att människor från alla världens hörn & kanter kommenterar på mina inlägg. Man känner sig delaktig i ett gemensamt intresse man har med flera andra människor, oavsett vilket språk man läser på är det ändå en kommunikation.

När jag skriver mina inlägg tänker jag ofta på er läsare, för att t.ex. göra recensioner inte allt för långa & tråkiga - vilket det inte är ofta att jag lyckas med - så att ni tycker det är roligt & intressant att läsa det jag skriver. Sen så använder jag inte samma språk som jag kanske använder i vardagen (om man vill se på exempel på hur jag vanligast pratar typ kan man kolla på exempelvis längst upp på det här inlägget. I sådana stycken skriver jag oftast bara vad som ploppar upp i huvudet och inget mer med det.

Jag hoppas i alla fall att jag kommunicerar med mina läsare genom mina inlägg och att de kommenterar och om det är nån fråga att jag då svarar på den så att det bildas en konversation (fast jag erkänner, jag hinner aldrig svara på alla kommentarer, förlåt för det). Locka nya läsare? Visst, det är alltid kul att se att fler hittar hit till bloggen, men som sagt - bloggen är till största del för min bokföring än för att jag ska få massa läsare. Visserligen kommenterar jag på andra bloggar, men det är bara för att jag tycker att inlägget är intressant eller nåt liknande. Jag är glad för de läsarna jag har & försöker i stället se till att de får bra kvalité på det jag skriver.

***
Jag hoppas att ni kanske har fått en liten större inblick av varför jag bloggar och om jag försöker "locka" hit fler besökare eller inte.

Om 4 h & 30 minuter är det dags för den sista seriematchen i innebandyn. Vi möter serieledarna (och seriesegrarna) Lockerud 1. På hemmaplan. Det är som bäddat för vinst...


6 kommentarer:

 1. Lycka till på matchen! :)

  SvaraRadera
 2. Visst är det kul när man upptäcker att någon faktiskt läser det man skriver :)

  SvaraRadera
 3. Jag tror väldigt många bloggar för sin egen skull och använder också bloggen som en läsdagbok.

  SvaraRadera
 4. Känner igen mig i bokdokumenterandet. Tycker du interagerar väldigt rba för du svara nog alltid exv :)

  SvaraRadera
 5. bokbloggande är roligt med många tips.

  SvaraRadera
 6. min blogg är också min läsdagbok. och det är kul att både ge och få kommentarer

  SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!