söndag 29 mars 2015

Blod & stjärnstoft

Titel: Blod & stjärnstoft
Författare: Laini Taylor
Förlag: Bazar förlag (Tack för boken!)
Sidor: 462
Serie: Önskemånglarens dotter #2
Språk: Svenska
Originaltitel: Days of Blood and Starlight

OBS! Kan innehålla spoilers från tidigare delar!

Handling från baksidan:
Konststudenten och monsterlärlingen Karou har funnit svaren hon söker. Nu vet hon vem hon är och vad hon är. Men med den kunskapen följer en annan sanning. Hon har älskat en fiende, han har svikit henne och nu måste hela världen sona hans brott. Karou måste bestämma sig för hur långt hon är villig att gå för att hämnas sitt folk.

Omdöme:
Jag tyckte att Mörk ängel - första boken - var riktigt bra och hade hoppats på något liknande i andra. Boken är väl bra, men jag tyckte att tempot inte var lika högt som i första och det kändes inte heller lika spännande. Eller jo, spännande var det men det var inte riktigt den här man-absolut-inte-kan-sluta-läsa-utan-att-få-veta-spänningen utan det var mer att man var lite nyfiken på vad som skulle hända härnäst utan att verkligen vara klistrad vid boken.

Karou är en sån unik & märklig karaktär, hon fångar verkligen ens intresse och man vill gärna läsa mer om henne. Hon har en härlig berättarröst som gör att man ändå vill fortsätta läsa. Det finns en hel del andra karaktärer som gör allt så mycket bättre, det är ju faktiskt en fantasybok och det märks med änglarna och de andra "monstrena".

Det var inte alls lika mycket kärlekstrubbel i den här boken som första, utan nu var det mer krig & död i alla hörn och kanter. Förmodligen så kommer det att utvecklas i tredje boken...

Blod & stjärnstoft är en bra fantasybok med ett unikt persongalleri - speciellt huvudkaraktären - och författarinnan Laini Taylor har verkligen utvecklat sitt språk och världen, hon har gått in mer på djupet och allt har blivit mer...riktigt. Tempot var kanske inte så högt och det var inte spänning på världsklass, men man fortsatte att läsa eftersom man ändå var nyfiken på hur boken skulle sluta. Jag hoppas att tredje boken kommer ut på svenska snart!

Bästa karaktär/er:
Karou & Zuzana


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!