söndag 21 september 2014

Minirecensioner: 3x Kimberly van Meter

Dit vinden bär migTitel: Dit vinden bär mig
Författare: Kimberly van Meter
Förlag: Harlequin (Tack för boken!)
Sidor: 249
Serie: Åter i paradiset #1
Språk: Svenska
Originaltitel: Like on of the Family

Handling från förlaget:

Vita stränder, azurblått vatten – St John är ett paradis för de flesta. Men inte för Lora Bell. Hennes barndomshem är en källa till smärtsamma minnen och förpliktelser. Och det här besöket ser inte ut att bli annorlunda. Hon är tillbaka för att ta hand om ett berg av problem som gäller familjens semesteranläggning, sin morfar och Heath Cannon, mannen hon helst av allt vill glömma.


Men när hon umgås med Heath upptäcker hon en ny sida av sig själv – en mindre seriös och mer bekymmerslös. Och visst skulle väl det kunna vara en välkommen förändring, men tiden är inte alls den rätta. Nu måste hon vara stark och fokuserad för att kunna fatta tuffa beslut och därigenom rädda anläggningen. Så de oväntade känslorna måste omedelbart förträngas. Eller är det redan för sent? Stränderna, havet och Heath verkar förändra allt …

Omdöme:
Jag blev inte jätteimponerad av Kimberly van Meter när jag började läsa boken. Jag tyckte att Lora var alldeles för bitchig för mig smak, även om hon var en stark karaktär.

Däremot så fastnade jag mer för hennes tvillingsystrar Lilah & Lindy. Även Heath gillade jag, och som den hopplösa romantikern jag är i grund och botten så ville jag ändå att Lora & Heath skulle finna varandra.

Boken är ändå en kärlekshistoria som visar att kärleken inte är lätt och kommer oftast inte utan komplikationer.

Kimberlys språk måste jag säga är väldigt fint och lättsamt, så även om man inte gillar karaktärerna så gillar jag man flytet och känslan av hur allt bara går på.

Betyg: 2 av 5 bokstaplar

***
Kärlekens hemliga språk
Titel: Kärlekens hemliga språk
Författare: Kimberly van Meter
Förlag: Harlequin (Tack för boken!)
Sidor: 248
Serie: Åter i paradiset #2
Språk: Svenska
Originaltitel: Playing the Part

Handling från förlaget:

Om Lindy Bell själv fått bestämma hade hon fortfarande befunnit sig i Los Angeles, där hon festat runt och jagat nästa skådespelarjobb. Men en kris har uppstått på familjens semesteranläggning och hon är inte den som säger nej när släkten behöver hjälp.

Den nya tillvaron skulle emellertid vara lättare att stå ut med om det inte fanns en bortskämd unge som ställde till med en massa hyss. Och en pappa, Gabe Weston, som inte verkar kunna lägga ifrån sig mobilen utan missar att dottern behöver hans uppmärksamhet. När Lindy påpekar detta slår det gnistor och plötsligt är det hon som hamnar i hans fokus.


Helt oväntat binds de tre – Lindy, Gabe och hans dotter – samman på ett mycket speciellt sätt. Kanske kan Lindy komma att provspela för en roll hon aldrig ens funderat på …

Omdöme:
Det märks att Kimberly van Meter börjar få lite mer kött på bena i den här serien. Det blir mer färgstarka känslor och relationer mellan karaktärerna och språket bara förbättras på. Jag skulle väldigt gärna vilja åka till St John eller en liknande ö. Tips på karibiska öar?

Lindy agerar och känns mycket mer annorlunda jämfört med vad hon var i första boken. Men det beror nog mest på all stress & press för att kunna rädda Larimar. Jag tycker verkligen om Lindy och Carys relation som tyder på att allt faktiskt kan ändras och man kan gå från rivaler till vänner väldigt snabbt.

Kärlekens hemliga språk innehåller ännu mer känslor och kärlek än föregångaren, och det märks att van Meter börjar känna sig mer bekväm i att skriva den här serien. Tycker fortfarande att hennes språk är otroligt fint och ger färger åt allt i boken.

Betyg: 3 av 5 bokstaplar

***
Vägen till lyckan
Titel: Vägen till lyckan
Författare: Kimberly van Meter
Förlag: Harlequin (Tack för boken!)
Sidor: 249
Serie: Åter i paradiset #3
Språk: Svenska
Originaltitel: Something to Believe In

Handling från förlaget:

Lilah, den yngsta av systrarna Bell, är van vid att folk behandlar henne annorlunda, som om hon skulle gå sönder vid minsta vindpust. Och det är inte så konstigt. Hon har varit med om händelser i sitt liv som satt sina spår. Men när hon helt oväntat möter Justin Cales inser hon att inom henne finns en styrka som ingen – allra minst hon själv – förstått att hon äger. Med sin charm och kaxiga stil är han precis vad Lilah behöver. Utan att bry sig om vad hennes systrar tänker kastar hon sig in i ett förhållande med honom.

Justin har flytt till paradisön för att undkomma sitt playboy-rykte. Mötet med den gåtfulla och vackra Lilah gör honom fascinerad från första ögonblicket och han kan inte motstå henne.


Men både Justin och Lilah har ett förflutet som gör att de är rädda för att binda sig på allvar. Men en dag ställs allt på sin spets ... Är kärleken stark nog att vinna?

Omdöme:
Nu efter att ha läst 3 böcker av Kimberly van Meter så tycker jag att hon verkligen är duktig på att skriva romaner med kärlek, familj och vänskap iblandat. Det känns lite tråkigt att man inte kommer få läsa om systrarna Bell mer och att det inte väntas ett nytt kärleksäventyr. 

Vägen till lyckan är helt klart den bästa boken i serien Åter i paradiset och det beror på så många olika saker. Dels så har Kimberly verkligen vidgat sina vyer och låtit läsaren komma ännu närmare systrarna Bell och deras respektive. Men också så är det ännu mer kärlek mellan karaktärerna och känslor som verkligen gör boken till en bra kärleksroman. Den är också mysigare att läsa, man får mer vibbar från "vanliga" kärleksromaner vilket gör att man känner sig mer hemma än förut i serien.
Jag tycker faktiskt att Lilah & Justins relation är mer trovärdig - mest för att det är en relation som återkommer i andra böcker. 

Jag tycker absolut att den här serien är bra, även om den inte kan mäta sig med de stora kärleksromaner därute (som Nora Roberts). Men det faktum att jag läste ut alla 3 delarna under 2 dagar visar nog att den är värd att läsas ändå!

Betyg: 4 av 5 bokstaplarInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!