måndag 8 september 2014

Bokbloggsjerka 5-8 september 2014

I helgen så var jag bortrest, så därför kom det inte upp ett jerka-inlägg i fredags. Men det kommer nu i stället! Bokbloggsjerkan har sitt ursprung från Annikas blogg.

Veckans fråga:
Får böcker dig att somna eller håller de dig vakna i all oändlighet på nätterna?

Jag tror faktiskt att jag aldrig har direkt somnat när jag läst en bok. Det har varit mer som att tankarna har traskat iväg och befinner sig någon annanstans. Men jag har nog aldrig somnat i alla fall.

Men däremot så stämmer den andra punkten in på mig med stor marginal. Jag vet inte hur många gånger jag stannat uppe alldeles för sent på kvällen/natten för att läsa ut en bok och dagen därpå gå till skolan. Och det slutar alltid med att jag nästan hade velat ha kvar den där sista delen för att kunna läsa idag (alltså dagen efter jag stannat uppe sent). För vem vill inte tillbringa så mycket tid som möjligt i en bra bok?

Några exempel på sista punkten på senaste tiden är bl.a. Allegiant - Veronica Roth, Echo & Noah - Katie McGarry och vääääldigt många fler.

***
Idag har jag återigen fått hem 3 bokpaket som innehöll 1 bok i varje. Inte så miljövänligt direkt...
Gissa vilket förlag böckerna kom ifrån? Jo, Modernista! Tackar så jätte mycket även om 2 av dem var en överraskning att få hem.

 • Four - novellsamling av Veronica Roth - ingen överraskning eftersom jag hade frågat efter denna!
 • Granne med döden av Alex Marwood - denna däremot hade jag ingen aning om förrän jag öppnade upp paketet
 • Lång väg hem av Eva Dolan - hade jag heller ingen aning om.
Men jag tackar så mycket ändå och så får vi se när de blir lästa!


3 kommentarer:

 1. Normalt blir jag pigg av att läsa, så om jag inte bestämmer mig för en tid jag ska sluta så kan jag hålla på till morgonen. Men nu när jag är sjuk så kan jag somna sittande mitt på dagen mitt i en mening, det känns ovant och skumt...

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att det beror på vilken bok det är om man blir trött eller inte. Men jag är mer en sådan som läser på dagen och morgonen än på kvällen.

  SvaraRadera
 3. Vissa böcker blir jag trött av men många håller en vaken speciellt när man är i slutet på en bok och bara måste få veta hur det går :)

  SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!