onsdag 3 september 2014

De odödligas hunger

Titel: De odödligas hunger
Författare: Julie Kagawa
Förlag: Harlequin (Tack för boken!)
Sidor: 426
Serie: Edens blod #2
Språk: Svenska
Originaltitel: The Eternity Cure

OBS! Handlingen kan innehålla spoilers!
Handling från baksidan:

Allie trodde att odödligheten skulle vara för alltid. Men nu när allt har vänts uppochner kommer gränsen mellan människa och monster fortsätta suddas ut, och hon ställs inför ett val - ett val som ingen borde göra.

Hon har gjort det otänkbara: dött för att överleva. Utkastad från Eden och skild från det enda hon någonsin älskat, ska Allie följa blodets kall för att rädda sin skapare Kanin från Sarren. Men när spåren leder tillbaka till hennes hemstad New Covington finner Allie något som kommer att förändra världen för all framtid - och som eventuellt innebär slutet för både människor och vampyrer.

En ny pest härjar - röda lung-viruset - som är dödlig för både människor och vampyrer. Deras enda hopp är hemligheten som Kanin bär på, men ska Allie hinna fram till honom i tid?

Omdöme:
Som ni vet så visste jag inte riktigt var jag stod i frågan om mitt omdöme om första boken De odödligas regler. Jag tyckte att den var både bra och lite dålig, så förhoppningarna på den här boken var inte jättehöga utan lagom för en bok som visade sig vara så mycket bättre än jag först trodde att den skulle vara.

Allie är verkligen en kick ass-karaktär och jag älskar verkligen att läsa om karaktärer som kan ta hand om sig själv och är tuffa, kaxiga.
Zeke är också en karaktär som jag gillar, men han har förändrats otroligt mycket från första boken. Han är inte lika naiv och blyg längre, utan tuff och farlig.
Jag tycker faktiskt att Schakalen är en häftig och intressant karaktär. Han & Allie beter sig verkligen som syskon och det är så himla kul att läsa dispyterna mellan dem!
Jag skulle också vilja veta mer om Kanin (vilket namn asså) och hur han var innan allt.

Slutet alltså. Varför måste Kagawa avsluta med en cliffhanger??? Jag hoppas hoppas hoppas att han ska komma tillbaka. Men börjar undra ifall han kommer vara en odödlig eller en dödlig när han väl kommer tillbaka...

Jag tycker att Julie Kagawa är en författare som hon vet hur hon ska skapa en story som fångar läsarna och karaktärer som får en att fortsätta läsa. Spänningen håller verkligen fast i en: Kommer Allie hinna fram i tid till Kanin? Vad vill Sarren egentligen? Och vad vill Allie?
Vissa delar var lite väl förutsägbara som man bara kan sucka åt och sedan fortsätta läsa.
Det är mer kärlek och relationsdrama i den här boken och jag tycker inte att den gör den sämre utan den höjer den faktiskt lite.

Kagawa är en favorit hos mig och jag tycker att det är väldigt imponerande att hon har lyckats skapa en vampyrserie som inte bara försvinner i mängden, utan att den dyker in och ut i mängden. Den är lik andra men ändå så olik - vilket gör den så bra. De odödligas hunger är mycket bättre än första boken, enligt mig, och nu efter att boken stigit så mycket i mina ögon så kommer förväntningarna att vara högre. Och jag hoppas av hela mitt hjärta att tredje delen är ännu bättre!
Fast The Iron Fey-serien är fortfarande det bästa Kagawa skrivit! ;3

"Han var verkligen den mest högljudda, dödligt sårade vampyren jag någonsin hört. Om han kunde låta så här mycket, var det nog ingen fara med honom." - Allie om Schakalen.

Bästa karaktär/er:
Allie, Schakalen & Zeke.

Andra delar i serien:
1. De odödligas regler
2. De odödligas hunger
3. ??
2 kommentarer:

 1. Den svenska trean har nyligen kommit ut, de odödligas sång

  Föresten så gillar jag din blogg och boksmak :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, har den? :O Det har jag missat helt!

   Åh, tack vad glad jag blir!! ^^

   Radera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!