fredag 12 september 2014

Bokbloggsjerka 12-15 september 2014

Är det bara jag som inte gillar att vara sjuk? Det känns så tråkigt och man har massor att göra men har ingen ork att göra det ändå.

Veckans fråga i Annikas bokbloggsjerka lyder så här:

Hur ser din recensionsprocess ut? Skriver du anteckningar (eller viker hundöron) under tiden du läser? Recenserar du en bok direkt efter du har läst ut den?

Kort sagt: dela med dig av dina bästa recenseringstips!

Intressant fråga! Jag har sedan i somras börjat skriva anteckningar allt eftersom jag läser i boken, det beror mest på att jag annars glömmer bort vad jag tyckte och tänkte om boken men också så att jag har någon slags mall till recensionen. 

Vika hundöron är inget för mig. Jag erkänner att jag gjort det ett antal gånger för länge sedan men att jag nu för tiden bara använder bokmärken, etc. 

Jag brukar oftast recensera en bok direkt efter jag läst den. Kanske inte på momangen men några timmar/dagar efter brukar det i alla fall bli. Men jag tidsinställer oftast inläggen så att de dyker upp några dagar senare för att få lite inlägg här och var.

Mina recensionstips är att skriva små stödord medan du läsa boken, t.ex. citat som du fastnat för, karaktärers utveckling, nya karaktärer, storyn, etc. Det blir mycket enklare att skriva en recension sen! Ett annat tips är att skriva recensionen så fort som möjligt, låt det inte ligga och vänta för det blir bara en tyngd allt medan tiden går.

Vilka är era bästa tips för att recensera böcker?

15 kommentarer:

 1. Ja det var fina tips, tyvärr blir det att man går och väntar speciellt när man är förkyld.
  Det är dötrist jag har varit hemma från jobbet i två veckor nu, usch alltså.

  SvaraRadera
 2. Jag glömmer också lätt så jag måste börja anteckna. Jag ska bara köpa söta post-it först som jag såg inne på Hanneles bokparadis;).

  SvaraRadera
 3. Att anteckna små stödord låter som en bra ide, som en extra hjälp för minne! Det ska jag tänka på i fortsättning.

  SvaraRadera
 4. Det är bäst att skriva medans man minns, men inte nödvändigt att publicera omedelbart.

  SvaraRadera
 5. Jag vill också skriva recensionen så fort som möjligt efter att jag läst boken, så allt fortfarande finns färskt i minnet.

  SvaraRadera
 6. Inläggen försöker jag skriva hyfsat snabbt, men tidsinställer dem också så att de sprids ut lite :)

  SvaraRadera
 7. Jeg lager aldri "eselører" som vi sier i Norge og har aldri gjort det, her går det i bokmerker.Vi har ganske lik rutine ser jeg.

  SvaraRadera
 8. Jag brukar ta anteckningar under lästiden, mest citat eller saker som jag tycker är konstiga... Annars försöker jag skriva recensionen så snabbt som möjligt :)

  SvaraRadera
 9. Små post-it lappar med citat är en idé som jag kanske ska ge mig på.

  SvaraRadera
 10. Post it är så himla bra :)

  SvaraRadera
 11. Jag kan skriva men sen tidsinställer jag ofta för att sprida ut inläggen.

  SvaraRadera
 12. Du gav en hel del bra tips :)

  SvaraRadera
 13. Bra där! Våga vägra hundöron! :)

  SvaraRadera
 14. Skriver alltid om utlästa böcker så fort som möjligt. Men känner att jag måste bli bttre på att skriva stödord under tiden jag läser.

  SvaraRadera
 15. Jag gör möjligtvis hundöron och kanske en understrykning i boken, men inga anteckningar. Inga citat heller, men däremot kan jag dröja med recensionen tills jag har en hög böcker att recensera, och då får jag uppdatera mig lite...

  SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!