fredag 31 januari 2014

Bokbloggsjerka 31 januari - 3 februari 2014

Hej allesammans! Nu är det dags igen för veckans bokbloggsjerka innan helgen tar sin början. Annika håller i den och här hittar ni inlägget om jerkan!

Veckans fråga:
Vilket förlag tycker du släpper flest bra böcker per år?

Oj... en svår fråga, även om den ändå inte är så svår att svara på. Men i princip alla förlagen ger ju ut någon riktigt bra bok under året, och vissa förlagen ger ut riktigt många bra böcker. Det självklara svaret skulle kanske kunna vara Rabén & Sjögren eller Bonnier Carlsen. Men även om de 2 förlagen är dem största bokförlagen och båda ger ju ut väldigt många böcker som fångar ens intresse.

Men jag tycker att Modernista är det förlag som ger ut flest bra böcker per år. Deras 2 nyhetsbrev - vår & höstutbudet - är de två mejlen som jag ser mest framemot att få. Jag menar kolla på deras utbud; det är böcker som jag vanligtvis inte skulle läsa men ändå så läser jag handlingen på förlagets hemsida.
Jag har flera böcker hemma från Modernista som jag har fått bara sådär utan att jag frågade efter dem, och andra som jag frågat efter och verkligen älskat. Några storfavoriter är Divergent - Veronica Roth, Legend - Marie Lu, Drömfångare - Samantha Shannon och Enders spel - Orson Scott Card.

Jag ser verkligen framemot böckerna som dem släpper det här året, en novell om Four (Veronica Roth), Prodigy (Marie Lu) som är den andra delen i serien Legend, och i höst så släpper dem den sista delen i Divergent-triologin på svenska: Allegiant. Jag tror att det är många därute som längtar efter deras vår & höstutbud.

Vilket förlag tycker ni ger ut flest bra böcker om året?

9 kommentarer:

  1. Jag har visst ett udda svar i veckans jerka. Välkommen till Holavedsbrudar!

    SvaraRadera
  2. Ja det finns många bra förlag, svårt att välja en
    Mia

    SvaraRadera
  3. Modernistas utgivning är spännande :)

    SvaraRadera
  4. Jag tänkte mest på Flynn, May och Bauer när jag tänkte Modernista. Hade helt glömt de du räknar upp ;-)

    SvaraRadera
  5. Jag har hittat massor med riktigt bra serier/trilogier via modernista :)

    SvaraRadera
  6. hos mig är Modernista också en av förlagen som toppar!

    SvaraRadera
  7. För mig är det Minotaur som gäller, brittiska kriminalromaner, min passion, min last...

    SvaraRadera

Undrar du något? Eller vet du en bok jag bara måste läsa?
Eller vill du bara säga hej? Kommentera!